Németh Zoltán megyei elnök: Nyugat-Európa azért elmaradott, mert több királyság van ott

ugytudjuk.hu 2021-01-02 15:47:00
Németh szerint azért elmaradott országok a nyugat-európai országok, mert az államformájuk alkotmányos monarchia.

Nagyot villantott a Nyugat Hírmondóban, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés által kiadott lapban Németh Zoltán, a megyei közgyűlés fideszes elnöke:

Németh a vele készült interjúban megfejtette, miért elmaradottabb Nyugat-Európa, mint Magyarország.

De ne szaladjunk előre: az Azonnali által észrevett és megénekelt interjúban először is az EU költségvetése kapcsán belengetett magyar vétóról van szó, ezt magyarázza a megyei elnök. Azt mondja: az EU olyan, mint egy közös bográcsozás. A jogállamisági vita Németh szerint arról szól, hogy miután mindenki maga hozta az alapanyagokat és közösen megfőzték az ételt, lennének, akik utólag meg akarnák határozni, hogy bizonyos résztvevők, például a bajszosok ne kaphassanak az ételből. (Érdemes elolvasni az Azonnali összefoglalóját arról, hogy mit is jelent valójában a jogállamisági mechanizmus.)

Ezután tért át Németh a jobboldalon talán kissé szokatlan köztársaságpárti érvelésre: 

„Magyarország államformája köztársaság, a népképviselet legfőbb szerve az Országgyűlés, államfője pedig a köztársasági elnök. Nem kell messzire mennünk olyan EU-s tagállamokért, ahol még mindig feudális viszonyok működnek: királyság vagy monarchia (ld. Spanyolország, Dánia, Hollandia, Svédország vagy Belgium.) (...) S tudjuk, a királyságban van uralkodó, az állampolgárok pedig tulajdonképpen alattvalók. Gondoljunk csak bele, hogy ezek az elmaradott berendezkedésű országok oktatnak ki bennünket a korszerű demokráciáról” – idézi az Azonnali a megyei elnököt.

A lap szerint Belgiumot egyetlen mondattal intézi el a megyeelnök:

„Sokat elmond a hazánkat érő bírálatokról egyébként az is, hogy épp abban az országban is a király az államfő, ahol az Európai Unió legfőbb szervei működnek.”

De a francia elnöknek is kijut a jakobinus dühből:

„De demokráciákban is találunk komoly eltéréseket. Franciaországban Emmanuel Macron köztársasági elnöknek – aki mellesleg Andorra hercege is – egy személyben normál esetben is sokkal nagyobb hatalma van, mint veszélyhelyzet idején rendkívüli felhatalmazással az egész magyar kormánynak.”

Az Azonnali a cikke végén felhívja a figyelmet arra a középiskolában is tanított tényre, hogy nem az határozza meg, hogy egy ország demokrácia-e, hogy az államfőt királynak vagy köztársasági elnöknek hívják, hanem az, hogy rendszeres, titkos és egyenlő választójogon alapuló tiszta választásokon esélyük van-e az állampolgároknak a kormányt leváltaniuk, illetve arra a másik tényre, hogy egy ország nem attól lesz feudális, hogy királya van, hanem attól, hogy a politikai vezetők egyedi közbenjárásra oldják csak meg egyes kiválasztottak bajos ügyeit.

Némethtel kapcsolatban tavaly év végi összefoglalónkban jegyeztük meg, hogy egyes hírek szerint egyre nagyobb a befolyása a győri városházán.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.