Nemény András polgármester a Szombathelyen karanténban lévő külföldiek szigorú ellenőrzését kérte a rendőrségtől

Farkas Bazsi 2020-07-29 07:59:00
A hatósági karantén ideje alatt senki sem hagyhatja el a szállását.

Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

Tegnap számoltunk be róla, hogy pozitív lett egy szombathelyi koronavírus tesztje.  A beteggel egy háztartásban élők esetében is hatósági házi karantén került elrendelésre.

Ezen felül Szombathelyen 87 fő esetében került hatósági házi karantén elrendelésre.

Jelenleg színbesorolás szerint döntik el, hogy melyik országból érkező beutazóknak, így a vendégmunkásoknak is 14 napos kötelező karanténba kell vonulni. Joggal merülhet fel a kérdés, a külföldi vendégmunkások esetében, hogy hogyan biztosított az, hogy nem hagyják el szállásukat. Hiszen idegen országból érkeztek, így esetleg lazábban kezelik a magyar szabályokat.

- Amikor az új, színek szerinti besorolás hatályba lépett, és tudomásunkra jutott, hogy megérkeztek az első külföldi vendégmunkások Szombathelyre, én magam hívtam fel a szombathelyi rendőrkapitányt, hogy szigorú ellenőrzést kérjek azokra a szállókra, ahol a munkások laknak. A kapitány úr biztosított arról, hogy kiemelten fogják figyelni az esetleges mozgásukat. Csak, hogy mindenki számára tiszta legyen, a 14 napos hatósági karantén ide alatt a szállását senki sem hagyhatja el. Aki ezt megteszi, az nem csak veszélyezteti a környezete egészségét, de komoly szabálysértést követ el, azonnal ki kell utasítani az országból. A szombathelyieket szeretném megnyugtatni, hogy a hatóság komolyan vette a kérésemet, és folyamatosan, sűrűn látogatják és ellenőrzik a “piros papíros” szállásokat - mondta Nemény András (Éljem Szombathely!), polgármester az Ugytudjuk.hu-nak.

Szombathelyi első embere hozzátette, hogy folyamatosan fogják értesíteni a lakókat arról, hogy a városban hány fertőzött, és hány karanténra kötelezett van. 

Valami oda nem illőt olvastál a cikkben? Ez csakis EZÉRT lehetett.  

Szólj hozzá!

Sorsoltunk: ma is lett 'nap kommentje' díj

Reméljük Nektek is tetszik ez a rovat!

Most Te is tehetsz a madarainkért!

Az első fagyok beköszöntével megkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

van még itt cikk a témában:

Így szabadulhat fel Szombathely közlekedése

Készül a város új közlekedési koncepciója, de azért mi is besegítünk ötleteinkkel.

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.