Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Nem volt töltény a budapesti szökött rab pisztolyában

Vágvölgyi Bálint
2019. február 22. péntek, 12:45
Sz. Károly múlt pénteken ámokfutott kicsit Budapest utcáin.

A 35 éves Sz. Károly február 15-én állt bíróság elé, garázdaság és rongálás miatt, az ítélethirdetés után rátámadt a egy őrre, hogy megszerezze annak fegyverét.

 

Fegyveres rab szökött meg Budapesten

A pisztolyt az őr fejéhez tartva menekült. A Rendőrség a Twitteren megerősítette, elfogták a fegyverest. Az Index értesülése szerint lövöldözésbe is keveredtek a menekülő fegyenccel. A Fővárosi Törvényszék közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban. A terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.)


 

A Blikk információi szerint a dulakodás után igaz megszerezte a pisztolyt, ám az ahhoz tartozó két tárat - benne a töltényekkel - az őrnek sikerült magánál tartania. Ezután túszul ejtett egy másik biztonsági őrt, így jutott ki a Fővárosi Törvényszék épületéből, majd egy arra járó Nissanba szállt be, akinek vezetőjét szintén a pisztollyal tartotta sakkban. Ekkor még sem a biztonsági őr, sem a sofőr nem tudhatta, hogy nem volt töltény a fegyverben.

 

VIDEÓ - Eddig nem látott felvételek a budapesti, szökött fegyveres rab meneküléséről és elfogásáról

Vágvölgyi Bálint Jutalmat kaptak azok a rendőrök és a Fővárosi Törvényszék fegyveres biztonsági őre, akik részt vettek a bíróságról pénteken elszökött rab elfogásában. Az Országos Rendőr-főkapitányságon hétfőn adták át a Szent György Emlékérmeket és a jutalmakat a Budapesti Rendőr-főkapitányság tizenkét rendőrének, az elfogás során mutatott példamutató helytállásuk és szakmai munkájuk elismeréseként.


 

A Blikk azt is írja, hogy a rab a Nissanból kiszállva egy Mercedesbe próbált beülni, annak vezetőjével dulakodott, és többször is meghúzta a ravaszt. A helyszínre érkező rendőrök több célzott lövéssel vetettek véget az ámokfutásnak. A lap megkérdezett egy biztonsági szakértőt, aki szerint a rendőrök szakszerűen jártak el, hiszen abban a pillanatban még fogalmuk sem lehetett arról, hogy nincs töltény a rab fegyverében.

 

Sz. Károly összbüntetésként életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás