Munkagépektől hangos a sárvári Csónakázó-tó környéke

Fehér Buda 2020-10-19 19:32:00
Több beruházás is fut egymás mellett a tóparton.

Még a tavasszal írtunk arról, hogy idén rengeteg újítást kap a sárvári Csónakázó-tó. Legelőször egy büfé kezdett alakot ölteni a parttól nem messze, ez mára más szinte teljesen készen van, ilyen állapotban várja, hogy végre kinyithasson.

Fotó: Fehér Buda

A vendéglátó egység felépüléséhez Sárvár városa 150 négyzetméternyi területet ad bérbe, amin egy 72 négyzetméteres pavilont húztak fel a nyár folyamán. A területet egy vállalkozó vette bérbe, aki meghatározott időre, 15 évre kötött szerződést a várossal. 

Fotó: Fehér Buda

A Csónakázó-tó körül egy futópálya is épül, amire közel 45 millió forintot különített el a sárvári önkormányzat. A teljes projekt ennek azonban a duplájába, közel 90 millióba fog kerülni, amihez az állam is hozzájárul az Országos Futópálya-építési Program keretében. A projekt keretében teljes kivilágítást is kap majd a tó környéke, így akár sötétben is kilátogathatnak a futók, nem kell attól félniük, hogy orra buknak valamiben. A futópályáról a város oldalán pontosabb információkat is közzé tettek, ebből kiderül, hogy a műanyagborítású pálya 1,2 méter, és 1022 méteren hosszú lesz, amint elkészül. Jelenleg előkészületek zajlanak a tó körül, néhány karóból és két felújított hídból már látszik, merre futhatnak majd nemsokára a sportolók. 

Fotó: Fehér Buda

A tó melletti kézilabda pálya sem marad ki a jóból, erre a projektre 38 millió forintot nyert a város. A kézisek is korszerű, műanyag borítást kaptak, de emellett kerítés is húztak a pálya köré és még labdafogó hálót is kiépítettek- Az önkormányzat szakmai partnere a pályázatban a Sárvári Kinizsi Sportegyesület Kézilabda Szakosztálya, az utánpótlás korosztály veheti majd igénybe a pályát .

Fotó: Fehér Buda

És itt még mindig nem érnek véget a beruházások, gatyába rázzák a Csónakázó-tó melletti játszóteret is. Sárvár erre a projektre 500 millió forintos támogatást nyert el, ennyiből még egy 1,5 kilométeres kerékpárútra is futja majd.

Fotó: Fehér Buda

Ezek mellett kisebb beruházások is folynak a vízparton, nemsokára térfigyelő kamerákat, új padokat is kihelyeznek, de még új hulladékgyűjtőket is kap a csótó környéke. A területet végül parkosítani is fogják, tehát díszfákat és cserjéket is ültetnek majd a part közelébe.

Fotó: Fehér Buda

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.