Munkagépektől hangos a sárvári Csónakázó-tó környéke

Fehér Buda 2020-10-19 19:32:00
Több beruházás is fut egymás mellett a tóparton.

Még a tavasszal írtunk arról, hogy idén rengeteg újítást kap a sárvári Csónakázó-tó. Legelőször egy büfé kezdett alakot ölteni a parttól nem messze, ez mára más szinte teljesen készen van, ilyen állapotban várja, hogy végre kinyithasson.

Fotó: Fehér Buda

A vendéglátó egység felépüléséhez Sárvár városa 150 négyzetméternyi területet ad bérbe, amin egy 72 négyzetméteres pavilont húztak fel a nyár folyamán. A területet egy vállalkozó vette bérbe, aki meghatározott időre, 15 évre kötött szerződést a várossal. 

Fotó: Fehér Buda

A Csónakázó-tó körül egy futópálya is épül, amire közel 45 millió forintot különített el a sárvári önkormányzat. A teljes projekt ennek azonban a duplájába, közel 90 millióba fog kerülni, amihez az állam is hozzájárul az Országos Futópálya-építési Program keretében. A projekt keretében teljes kivilágítást is kap majd a tó környéke, így akár sötétben is kilátogathatnak a futók, nem kell attól félniük, hogy orra buknak valamiben. A futópályáról a város oldalán pontosabb információkat is közzé tettek, ebből kiderül, hogy a műanyagborítású pálya 1,2 méter, és 1022 méteren hosszú lesz, amint elkészül. Jelenleg előkészületek zajlanak a tó körül, néhány karóból és két felújított hídból már látszik, merre futhatnak majd nemsokára a sportolók. 

Fotó: Fehér Buda

A tó melletti kézilabda pálya sem marad ki a jóból, erre a projektre 38 millió forintot nyert a város. A kézisek is korszerű, műanyag borítást kaptak, de emellett kerítés is húztak a pálya köré és még labdafogó hálót is kiépítettek- Az önkormányzat szakmai partnere a pályázatban a Sárvári Kinizsi Sportegyesület Kézilabda Szakosztálya, az utánpótlás korosztály veheti majd igénybe a pályát .

Fotó: Fehér Buda

És itt még mindig nem érnek véget a beruházások, gatyába rázzák a Csónakázó-tó melletti játszóteret is. Sárvár erre a projektre 500 millió forintos támogatást nyert el, ennyiből még egy 1,5 kilométeres kerékpárútra is futja majd.

Fotó: Fehér Buda

Ezek mellett kisebb beruházások is folynak a vízparton, nemsokára térfigyelő kamerákat, új padokat is kihelyeznek, de még új hulladékgyűjtőket is kap a csótó környéke. A területet végül parkosítani is fogják, tehát díszfákat és cserjéket is ültetnek majd a part közelébe.

Fotó: Fehér Buda

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.