Az elmúlt napokban többször is foglalkoztunk a korábban Barátság utcai lakását felgyújtó, most a Kiskar utcában problémázó férfi ügyével.

 

A láthatóan mentális problémákkal küzdő férfi folyamatosan üvöltözik, rongálja a lépcsőházat, fenyegeti a többi lakót. Nemrég megszereztünk egy hangfelvételt is egy átlagos ámokfutásáról.

 

A ház lakói kétségbe vannak esve, de eddig még senki nem mert feljelentést tenni a férfi ellen, tartanak ugyanis a következményektől.

 

A férfi szüleivel él a Kiskar utcai lakásban, információink szerint nem ő az egyetlen problémás a családban.

 

 

Az Ugytudjuk.hu birtokába jutott információk szerint kedden többször is kiszálltak a rendőrök a Kiskar utca 9-be. Ezzel kapcsolatban feltettük kérdéseinket a rendőrségnek, amint választ kapunk, közölni fogjuk.

 

 

Úgy tudjuk, tegnap lakógyűlés is volt, ahol ez az ügy is szóba került. Ahogy korábban írtuk, a társasházat kezelő SZOVA Zrt. hivatalos levéllel fordult a rendőrséghez, listát kértek arról, milyen rendőrségi intézkedések történtek a bepanaszolt lakók ellen. Meg nem erősített információink szerint azonban a cég is hasonló választ kapott a rendőrségtől, mint mi korábban: "minden esetben reagáltak, amikor bejelentés érkezett és megtették a szükséges intézkedéseket". Mivel folyamatban lévő ügyekről van szó, így várható volt, hogy nem adnak ki bővebb információt.

 

A rongálások felelősét megállapító dokumentumok nélkül viszont a cég sem tudja a férfira terhelni a károk javítását, így azt a közös költségből kell állni.

 

 

A pénz egyébként a kisebbik gond. A férfi kiszámíthatatlan viselkedése és a Barátság utcai múltja épp elég ahhoz, hogy a lakók ne nyugodjanak meg, amíg a férfi ott tartózkodik.

 

Többek szerint nem a férfi megbüntetése lenne a megoldás, hiszen láthatóan mentális problémákkal küzd.

 

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet szerint azonban kényszergyógykezelést abban az esetben rendel el a bíróság, ha valaki személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó bűncselekményt követ el, de elmeműködésének kóros állapota miatt nem büntethető, és tartani kell attól, hogy szabadon hagyása esetén újabb bűncselekményt fog elkövetni. Az elmeállapot kórosságát igazságügyi elmeorvos szakértő állapítja meg.

 

Az is feltétel, hogy a beteg büntethetősége esetén legalább egy évi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetést szabnának ki.

 

Magyarán amíg nem sérül meg senki, nem várható igazi megoldás.

 

A Kiskar utca 9-ben történtekkel biztosan foglalkozunk még, de ha neked is van egy hasonló történeted, ne fogd vissza magad! Írj nekünk az ezittaz@ugytudjuk.hu címre, vagy keress minket üzenetben a Facebookon!
comments powered by Disqus

Az NB1 utolsó helyezettje fogadja az NB2 utolsó helyezettjét.

Azt mondjuk így már nehéz eldönteni, hogy a műsorszám, vagy a reakciója a döbbenetesebb.

Néhány tízmilliót érő lakásukért embertelen körülmények közt tartották szerencsétleneket.

Mobilszolgáltatóknak adta a tűzoltók tömlőszárítóját a kőszegi önkormányzat, ezért kellett másikra költeni a temetőre szánt pénzből. A tömlőszárítóból antenna lett. Temetkezni urnásan lehet a városban, másra nincsen hely.

Hazánkban a halnak meg a legtöbben kezelhető rákbetegségekben az EU-ban, és mivel a kórházi fertőzések aránya is katasztrófa, a szuperbaktériumok erre rátehetnek egy lapáttal.

Napról napra hidegebb lesz.

Persze ott a tömegközlekedés is, a bérlet olcsóbb.

Twitter megosztás Google+ megosztás