Most már egy napon belül többször kell kihívni a rendőröket a Kiskar utcai zúzós szomszédhoz

BZ 2018-09-26 13:57:00
Fényes nappal, de éjjel is. Több műszakban tolja.

Az elmúlt napokban többször is foglalkoztunk a korábban Barátság utcai lakását felgyújtó, most a Kiskar utcában problémázó férfi ügyével.

A láthatóan mentális problémákkal küzdő férfi folyamatosan üvöltözik, rongálja a lépcsőházat, fenyegeti a többi lakót. Nemrég megszereztünk egy hangfelvételt is egy átlagos ámokfutásáról.

A ház lakói kétségbe vannak esve, de eddig még senki nem mert feljelentést tenni a férfi ellen, tartanak ugyanis a következményektől.

A férfi szüleivel él a Kiskar utcai lakásban, információink szerint nem ő az egyetlen problémás a családban.

Az Ugytudjuk.hu birtokába jutott információk szerint kedden többször is kiszálltak a rendőrök a Kiskar utca 9-be. Ezzel kapcsolatban feltettük kérdéseinket a rendőrségnek, amint választ kapunk, közölni fogjuk.

Úgy tudjuk, tegnap lakógyűlés is volt, ahol ez az ügy is szóba került. Ahogy korábban írtuk, a társasházat kezelő SZOVA Zrt. hivatalos levéllel fordult a rendőrséghez, listát kértek arról, milyen rendőrségi intézkedések történtek a bepanaszolt lakók ellen. Meg nem erősített információink szerint azonban a cég is hasonló választ kapott a rendőrségtől, mint mi korábban: "minden esetben reagáltak, amikor bejelentés érkezett és megtették a szükséges intézkedéseket". Mivel folyamatban lévő ügyekről van szó, így várható volt, hogy nem adnak ki bővebb információt.

A rongálások felelősét megállapító dokumentumok nélkül viszont a cég sem tudja a férfira terhelni a károk javítását, így azt a közös költségből kell állni.

A pénz egyébként a kisebbik gond. A férfi kiszámíthatatlan viselkedése és a Barátság utcai múltja épp elég ahhoz, hogy a lakók ne nyugodjanak meg, amíg a férfi ott tartózkodik.

Többek szerint nem a férfi megbüntetése lenne a megoldás, hiszen láthatóan mentális problémákkal küzd.

Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet szerint azonban kényszergyógykezelést abban az esetben rendel el a bíróság, ha valaki személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó bűncselekményt követ el, de elmeműködésének kóros állapota miatt nem büntethető, és tartani kell attól, hogy szabadon hagyása esetén újabb bűncselekményt fog elkövetni. Az elmeállapot kórosságát igazságügyi elmeorvos szakértő állapítja meg.

Az is feltétel, hogy a beteg büntethetősége esetén legalább egy évi szabadságvesztésnél súlyosabb büntetést szabnának ki.

Magyarán amíg nem sérül meg senki, nem várható igazi megoldás.

A Kiskar utca 9-ben történtekkel biztosan foglalkozunk még, de ha neked is van egy hasonló történeted, ne fogd vissza magad! Írj nekünk az ezittaz@ugytudjuk.hu címre, vagy keress minket üzenetben a Facebookon!

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.