Most éppen migráns kérdésben szondázza telefonon a szombathelyieket a Fidesz

Farkas Bazsi
2019. szeptember 5. csütörtök, 16:43
Úgy tűnik továbbra sem tettek le arról, hogy munkásszállót építsenek az olcsóbb munkaerőnek a városban.

Több szombathelyi olvasónk is azzal keresett meg bennünket, hogy kutatás céljából hívja őket egy géphang, ami arra kíváncsi, hogy hogyan reagálnának a városlakók arra, ha a ukrán, szerb, orosz és albán vendégmunkások lepnék el a várost. A kormány ugyanis országosan próbálkozik azzal, hogy a magyar munkaerőnél jóval olcsóbb kelet európai munkaerőt telepítsen be, ezzel kedvezve a nálunk székelő multiknak. 

 

A megyében Szentgotthárdon már avattak egy ilyen szállót, Szombathelyen pedig májusban próbálkozott azzal a helyi Fidesz frakció, hogy egy határozati javaslatba bujtattak egy olyan elképzelést, mi szerint migránsoknak szánt munkásszállót építenének. Az ellenzék azonban résen volt, így a fideszesek terve meghiúsult. 

 

Mivel a Fidesz elvesztette többségét Szombathelyen, így ez irányú tervüket véghez vinni nem tudják. Ám mivel az országos vezetés továbbra is kedvezni akar a multiknak, úgy hírlik, őszi győzelmük esetén a Fidesz helyben is neki látna egy ilyen szálló építésének. Hogy a szombathelyiek ezt hogyan fogadnák és ehhez képest milyen előkészítés kell a közhangulatnak, azt most a telefonos szondázással szeretnék megtudni. 

 

A géphang a következőket kérdezi:

 

  • Emlékszik arra, hogy az elmúlt években a Fidesz-KDNP azt kezdeményezte, hogy munkásszállót építsen a város ukrán, szerb, orosz és albán bevándorlók számára Szombathely belvárosában? 
  • Hallotta, hogy Balázsy Péter és a Fidesz-KDNP a lakossági tiltakozás ellenére is azt tervezik, hogy több mint ezer ukrán, szerb, orosz és albán migránst telepítsenek Szombathelyre? 
  • Ön támogatja azt, hogy Balázsy Péter és a Fidesz migránsokat költöztessen Szombathelyre? 


A Fidesz nemrég a korábbi alpolgármestere, a drogbotrányba keveredett Lazáry Viktor visszacsempészését készítette elő a városvezetésbe. Akkor szintén telefonos felméréssel mérték le a reakciókat, hogy ehhez mit szólnának a választók.

 

Úgy tudjuk, hogy hamarosan újabb telefonos kampány indul majd. A Fidesz ugyanis már korábban jelezte, hogy amint újra többségük lesz, akkor visszaveszik Jordán Tamás színházigazgató díszpolgári címét. A következőkben azt mérik fel, ezzel mennyit nőne az utóbbi időben erősen szétesett párt népszerűsége. 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás