Még Conchita Wurst is feltűnik a Netflix Eurovíziós Dalfesztiválról szóló filmjében

Varga Mátyás 2020-07-03 20:01:06
Az év eddigi legnagyobb meglepetése lett a streaming óriás Eurovíziót kiparodizáló vígjátékában.

Május közepén került fel a YouTube-ra a Netflix legújabb filmjének, az Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga történetének az első ízelítője, ami stílusosan egy klip, mégpedig a címben is szereplő együttes Volcano Man dala. A szinti popos dalon kezdetben sokan mosolyogtak, majd jó pár hetet kellett várni, hogy megkapjuk a film első trailerét, ami egy szerethető, de kicsit ütött-kopott történetet ígért. Majd elérkezett a premier és hirtelen semmit se hallottam a filmről, pontosan mintha köddé vált volna. Már csak ezért is kíváncsi voltam, hogy beigazolódnak a korábbi tippjeim és egy butácska filmet kapunk, vagy igenis elő tudtak rukkolni egy olyan filmmel, ami azért megáll a lábán. 

A történet szerint 1974-ben anya halála után nem sokkal az akkor még csak igencsak apró Lars Erickssong meglátja a tévében az ABBA-t, akik a Waterloo című dalokat éneklik az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ez pont elég ahhoz, hogy a kis srác, és a szintén fiatal Sigrit Ericksdottir elkezdjen a maga módján csápolni a mai napig népszerű svéd együttes dalára. Persze a felnőttek kinevetik őket, de Larsban ekkor születik meg az elhatározás, amit a rajta kacarászók tudtára is ad, hogy amikor majd ő is fellép a Dalfesztiválon, akkor nem fognak nevetni.

EUROVISION SONG CONTEST: The Story Of Fire Saga | Official Trailer | Netflix

When aspiring musicians Lars (Will Ferrell) and Sigrit (Rachel McAdams) are given the opportunity of a lifetime to represent their country at the world's big...

Majd ugrunk egy jó nagyot az időben, és 2020-ban tartunk, amikor főhőseink már felnőttek. Sigrit tanárként dolgozik, Lars pedig parkolóőrként élvezi még középkorú felnőttként is a papahotel előnyeit. Egyetlen igazi örömet csak a zenélés jelent számára, amivel Sigrittel közösen gyakran hódolnak is. Ez pedig pont passzol a gyerekként dédelgetett álmához, amit azóta sem felejtett el. Több véletlennek köszönhetően pedig be is kerülnek az izlandi válogatóba, ahonnan pedig egyenes út vezet Írországba, vagyis a Dalfesztivál adott évi helyszínére.

Itt pedig ahogy lenni szokott hőseinknek több buktatón is túl kell lenniük, hogy eljussanak a célba, amit tényleg nem mondanék el, hogy pontosan micsoda. És, hogy pontosan mi is ebben a nagy durranás? Az, hogy csakúgy, mint Lars és Sigrit rácsodálkozik a bejutásra, én sem számítottam arra, hogy ez a film ilyen szórakoztató lesz és kikapcsol több, mint két óra hosszan, pedig pontosan ez történt. Will Ferrel ugyanis tökéletes paródiát írt, ami a verseny minden giccsét, sablonját és a már megszokott karaktertípusokat magában rejti.

Mindezt úgy tette, hogy egyáltalán nem billent át a ló túloldalára és egy szerethető film maradt. Az pedig, hogy az amerikai színész ennyire kedvet kapott az Eurovízióhoz Ferrel svéd feleségének, Viveca Paulinnak köszönhető, aki a 90-es évek végén ismertette meg a színészt a műsorral. Will pedig annyira ráfüggött, hogy több évnyi anyaggyűjtés után megírta a Fire Saga forgatókönyvét. Amit még mindenképp ki kell emelni, azok a csodálatos izlandi és skót tájak, amibe az operatőr érthető mód teljesen belefeledkezett. Komolyan olyan felvételek készült a két ország egyes helyeiről, hogy természetfilmben is megállnák a helyüket. A színészek közül leginkább Rachel McAdams-et és a pojáca, orosz macsót alakító Dan Stevens-t emelném ki.

Mindketten remekelnek a szerepükben és ők emelkednek ki legjobban a többi karakter közül. A dalok fantasztikusak és érthetően a cselekmény szerves részét képzik. Az kicsit fájó pont, hogy pont az előbb említett két színész nem a saját hangján énekel, de azok a kreatív dolgok kárpótolnak, hogy megjelenítették a 2006-ban induló Lordi-t, a 2014-es ukrán indulótól pedig a hörcsögkerekes színpadi elemet kölcsönözték. Az pedig tényleg csak hab a tortán, hogy ha jól számoltam akkor 11 korábbi eurovíziós induló is cameózik, köztük olyan előadók, mint Alexander Rybak, Loreen, Conchita Wurst, Jamala, Netta vagy Salvador Sobral, akik korábban meg is nyerték a versenyt. Lehet, hogy nem váltja meg a világot a Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története, de mindenképp egy szerethető film, ami eddig simán az év legkellemesebb meglepetésfilmje.

Szólj hozzá!

Megérkezett az Egis Körmend első légiósa

A biztonság kedvéért háromszor is letesztelték, mindhárom negatív lett.

Embercsempészt fogtak Győrnél

Öt illegális határátlépőt szállított autójában egy osztrák menekültkártyával rendelkező afgán sofőr.

Sütni fog a nap, délután jöhet zivatar

Ma is harminc fok fölött lesz a hőmérséklet.

Nagykanizsán tankolt egy Tigris harckocsi

De valahogy közelebb lépve sem lett nagyobb.

Algából készítettek strandpapucsot

Több éve kísérleteznek már vele.

Max Verstappen zseniális taktikával győzte le Hamiltont

A Forma-1-es világbajnokság egy hét múlva, a Spanyol Nagydíjjal folytatódik.

Élő adásban gyújtotta fel péniszét egy dél-koreai YouTuber

Másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

A Balaton Európa legbiztonságosabb tava

Idén 310 sikeres életmentésen vannak túl.

Készül az Eurovízió amerikai változata

Importárú lett a legfurább zenei műsorból.

Frontmentes kánikulára számíthatunk

Átmenetileg egy-egy helyi zápor előfordulhat.

Legalább 10 ember meghalt egy lakóháztűzben a kelet-csehországi Bohumínban

Néhányan a lakásuk ablakából kiugorva vesztették életüket.

Egymás melletti számokat is kihúztak az ötöslottón

Az öt számból pedig csak az egyik páros.

Árokba borult egy gépkocsi az Orfalu és Farkasfa közötti úton

A balesethez a körmendi hivatásos tűzoltókat és a szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották.

Hatalmas templomokra bukkantak a föld alatt

Kiemelten fontos szerepet játszott a bronz- és vaskori építmény.

Most Bottas volt a gyorsabb a két Mercedes közül

A Racing Pointba beugró Hülkenberg lett a harmadik a 70. Nagydíj időmérő edzésén, Silverstone-ban.

van még itt cikk a témában: