Ma lesz költségvetése Szombathelynek

Farkas Bazsi 2020-02-27 08:38:00
Visszahívják a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetőjét, új alapokra helyezik az orvosi ügyeletet és bevezetik a közösségi bérlakás rendszert. A februári közgyűlésről blogolunk.

18:30  - Ennyi volt a móka mára

Még egy napirendi pont van az önkormányzati kitüntetések adományozása, viszont ezt már zárt ajtók mögött tárgyalják meg. 

Egy hónap múlva találkozunk, addig is viszlát!

Charlie - Kávéház

Charlie tizennegyedik szólólemezén, a "Platina sorozat" című albumon, található eredeti verzió. Az album megvásárolható itt: http://www.magneoton.hu/Termek/P...

 

 

18:27 - Két napirendi ponton túl, a Szimfonikus zenekar igazgatójánál

“Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról”, “Jegyzői tájékoztató a Polgármesteri Hivatal törvényességi és hatósági munkájáról, a Hivatal tevékenységéről” ezeket pillanatok alatt leszavazzák.

A Szimfonikus zenekar igazgatói posztjára Kiss Barna pályázott egyedül, meg is szavazzák a kinevezését. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint


 

 

18:22 - Abból a kis süteményből, meg abból a kis kávéból, hogyan?

Már, hogy hogyan lesz kifizetve a pályázati nyertes 1 millió forintos bérleti díja a mozi kávézójára - kérdezi Takátsné. 

Horváth Attila alpolgármester azt mondja, hogy ez legyen a vállalkozó problémája. Ők, mint a városvezetők azt tartják fontosnak, hogy a közvagyon a lehető legjobban legyen hasznosítva, erre pedig biztosítékot ad az, ha a legmagasabb árajánlat adóját nevezik ki nyertesnek. Az pedig most 1 millió 100 ezer forint.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Szavaznak.

  • A Kossuth Lajos utcai ingatlant egyelőre még nem értékesítik. 
  • Kihirdetik a kávézó új bérlőjét, ez pedig az Eurosolving Kft. lesz.
  • Továbbra is a Haladás VSE használhatja a Kenderesi utcai dobó pályákat.

 

18:06 - Legyen a Kossuth Lajos utcában SZOVA ügyféliroda

Ezt Czeglédy Csaba javasolja a következő napirendi pont kapcsán. Az épületben korábban a tankerület dolgozott, ám most kiköltöznek és üres lesz. Czeglédy javaslatot tesz a használatra.

Annyira szarul megy a szombathelyi Cinema Café, hogy volt olyan vasárnap, hogy este 7 órakor volt az első vásárló

Farkas Bazsi Folyton csak a veszteséget termeli az egység, a bérlő mégis ragaszkodik ahhoz, hogy maradjon. Ki érti ezt? Valami nem stimmel a Savaria Mozi büféjének üzemeltetésével kapcsolatban. Azt talán már unalomig ismertettük, hogy a büfé mostani üzemeltetője a Café 5 Kft.

A téma a városi ingatlanok használata. Többek között ennél a napirendi pontnál szerepel a Savaria Mozi kávézója is.

Illés azt mondja, hogy nem követtek el szabálytalanságot, hiszen minden jogszabálynak megfeleltek akkor, amikor meghosszabbították a cég bérleti viszonyát. 

 

17:50 - Lassan egy órája folyik a vita

Mindenről eset már szó, de egyelőre nem látni még az alagút végét. Ki lesz az új ügyvezető? Mennyi időre? Leginkább ezek a fő kérdések, amikre nincs még válasz.

Arról azonban szavaznak, hogy 5 évre visszamenőleg nézik vissza az önkormányzati cégek működését, visszahívták Halmágyi Miklóst.

Május 31-ig Török Tibor lesz a Médiaközpont megbízott ügyvezetője.

 

17:36 -  Nevek, objektivitás, részrehajlás

Folyamatosan ez a téma a Médiaközponttal kapcsolatban. 

Azért annak van egy diszkrét bája, amikor a Fidesz panaszkodik a közmédia esetleges részrehajlással kapcsolatban.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Koczka Tibor (Pro Savaria) képviselő folytatja azzal, hogy 30 évig volt újságíró, de olyan cikk, tudósítás, híradós riport, ami a politikusoknak tetszett volna még nem született meg.

 

17:17 - Sem Lovass, sem Halmágyi nem volt jó szakember

Ezzel folytatja Czeglédy Csaba, aki azt mondja Lovass Tibor Hende Csaba és Puskás Tivadar kézi bábja volt. Nem lehet az jó szakember, aki enged a cenzúrának, Lovass pedig engedett. Halmágyival folytatja, aki szerinte kiszolgálta Mészáros Lőrinc lapját és engedte Cseszkó Tamásnak, hogy politikai komiszárként belenyúljon bárkinek a cikkébe kénye és kedve szerint. 

Czeglédy azzal módosítana, hogy az elmúlt 5 évre vonatkozzon az átfogó, mindenre vonatkozó belső ellenőrzés.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

 

17:12 - Kifizető hely a Médiaközpont?

Teszi fel a kérdést Horváth Gábor képviselő. Nagyon sok pénzbe kerül a cég működése, és rossz a hangulat. 

Nemény azt mondja vitán felül áll, hogy a városi tévé objektív lett. Ezt bizonyítva Melega Miklós posztját olvassa fel, aki arról írt, hogy bemutatkozhatott a városi tévében a választóknak. Azzal folytat, hogy meg lehetne vizsgálni, mennyi pénzt veszített a város a mozi kávézójának pályáztatásának elmaradásával.
 

16:57 - Médiaközpont

Rendőrségi nyomozás zajlik a Médiaközpont ügyvezetője, vagyis Halmágyi Miklós ellen. Az előterjesztés szerint visszahívják Halmágyit.

Illés szerint ez is bizonyítja, hogy Nemény rossz döntéseket hozott. Az ügy szerinte megkérdőjelezi azt is, hogy Nemény alkalmas-e a városvezetésre.

Nemény azt mondja, hogy minden transzparensen zajlik. Ha valahol valaki hibát követ el akkor azt nem kenik el, nem tusolják el, hanem nyilvánosságra hozzák és kivizsgálják. De nem csak a Médiaközpontnál merültek fel szabálytalanságok, hanem szinte az összes önkormányzati cégnél, így az elmúlt 5 évre visszamenőleg minden cégnél átnézik a papírokat.

 

16:50 - Költözik az orvosi ügyelet és a város fogja üzemeltetni

Kecskés László fejti ki a véleményét, aki azt mondja, hogy szerinte nem lesz jó megoldás az ügyelet elköltöztetése, sőt drágább lesz.

Nemény viszont azt mondja, hogy a közbeszerzés inkább azt garantálja, hogy a meglévő rendszernél csak olcsóbb lehet az új.

Megszavazzák a javaslatot. 

40 millió forintért alakítja át Szombathely a "Lordok házát", hogy októbertől itt működjön majd az orvosi ügyelet

Farkas Bazsi A mentőszolgálat alig több, mint egy hete még tagadta, hogy felmondja az ügyeleti szolgáltatást. A múlt héten jelentette be a szombathelyi városvezetés, hogy elkészültek az idei költségvetés főbb számai, egyúttal László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármester azt is jelezte, hogy felmondta az orvosi ügyelet szolgáltatását az azt eddig végző Országos Mentőszolgálat, így október elsejével az önkormányzatnak kell arról gondoskodnia.

 

16:43 - Orvosi ügyelet 

Ez már a hatodik napirendi pont. Eddig az Országos Mentőszolgálat látta el a szombathelyi orvosi ügyeltet, tavaly azonban plusz 32 millió forintot kért az OMSZ a szolgálatért. Az önkormányzat azt kérte, hogy részletezzék a mentők, hogy mire kell a pénz. A mentők nem részletezték, felmondták a szolgáltatást. A város sarokba volt szorítva, nem tudott mást tenni, kifizette a plusz pénzt.

A két fél most kölcsönösen szabadulna egymástól. Október egytől a városnak magának kell megoldania az ügyeletet. 

 

16:35 - Nem jó ez a rendszer

Mondja Takátsné, mert szerinte a 2088 saját lakást kellene felújítani és meg kell nézni, hogy miért nem tudja a SZOVA hatékonyabban végezni a felújításokat. A képviselő asszony szerint induljon el a program, aztán vizsgálják meg, hogy mennyire hatékony, de közben álljanak neki hatékonyabban hasznosítani a saját önkormányzati lakásokat.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Czeglédy, mint a Szociális Bizottság elnöke válaszol. Azt mondja, krízishelyzet van, mivel rengeteg olyan család van, akik azért kerülnek az utcára, mert a lakástulajdonosok 100-120 ezer forintos bérleti díjat szeretnének bevasalni a bérlőkből, ezt pedig a vendégmunkásoktól könnyedén megkapják. A szombathelyiek meg lakás nélkül maradnak, ezt a helyzetet pedig kezelni kell. Erre egyfajta megoldás a mostani rendszer bevezetése. 

13 igennel, 7 tartózkodással elfogadják a javaslatot. Életbe lép a rendszer.

 

16:08 - Légópincék

Választási ígéret volt a belvárosi légópincék társasházaknak átadása - mondja Takátsné Tenki Mária. Ezt már a negyedik napirend pont kapcsán mondja a beváros képviselője, aki azzal folytatja, hogy most úgy néz ki, hogy a társasházak mégsem kapják meg a légópincéket.

Nemény azt mondja, őket egyetlen közös képviselő sem kereste, pedig ők jelezték, hogy várják a jelentkezésüket.

Illés gombával folytatja. Na nem csiperkével, hanem egy épületet tönkretevő gombával, ami most a Szily János utcában eszi az épületet, pedig egyszer már volt itt gombamentesítés. 

Nemény azt mondja, ez a gomba makacs gomba. De ezzel együtt is lehet értékesíteni az épületet. 

Szavaznak a vagyonhasznosításról. Jöhet a Közösségi Bérlakás Rendszer napirendi pontjának tárgyalása.

 

15:54 - Már közművelődési rendelete is van Szombathelynek

Megszavazzák egyhangúlag a javaslatot. Hát akkor most már mindenünk megvan.

 

15:51 - Putz Attila mesélt egyet

A közművelődési rendeletről, kicsit álmosító volt. Nemény meg is jegyzi, hogy ha egyszer unokái lesznek, akkor hívja majd Putzot altatni a rendelettel.

Tóth Kálmán pedig a környezet-, és természetvédelmi rendeletet ismerteti.

Törvényi kötelezettségekről van szó.

15:28 - 16 módosító javaslat van

Szavaznak.

Nemény SZMSZ-t módosít, akár pénteken is lehessen közgyűlés.

50 millió forint lesz a koronavírus elleni szükséges intézkedésekre.

Nem szavazzák meg Illés 4 millió forintos cserkész támogatását.

A Haladás nem egy kalapba, hanem külön szakosztályonként kap majd városi támogatást.

Czeglédy képviselői keretéből 2 millió forint megy át a Szociális Bizottság kasszájába.

Nem kapja meg az 1 millió forintot az Újperinti Kulturális és Sportegyesület.

A Delfin SE külön támogatást kap, amit a Sportiskolától vonnak el.

190 millió forintot kap az ELTE, 10 millió forintot a SZOESE.

Nem növelik a víznyelőkre elkölteni kívánt keretösszeget 8,2 millió forintra. A jelzőlámpákra sem lesz plusz 2 millió forint és a Médiaközponttól sem vonnak el 10 millió forintot a civil alapba.

Illés Károly javaslata is elvérzik. Nem kapnak az önkormányzati közalkalmazottak 20 ezer forintnyi plusz cafetériát. 

Elfogadták a költségvetést! 

 

És jöhet máris a harmadik napirendi pont. Egy csöppet ma lassan megy az idő, még 9 napirend hátravan. 

15:26 - Iseumi játékok Iseum nélkül

Igen volt ilyen is - ezt Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester hozza elő. Idén nem lesz Iseumi játékok, egyrészt át kell gondolni azt, hogy milyen módon alakítsák át a kulturális rendezvényeket. A másik pedig, hogy a mostani két építkezés, vagyis az Éva Malom és a Képtár felújítása miatt nem lenne szerencsés megtartani a programot. Horváth Soma kitért a járdák felújítására és a játszóterek létesítésére is. Mindegyik a fókuszban van.

Új alapokon az együttműködés az ELTÉ-vel

László Győző (Éljen Szombathely) alpolgármester folytatja a saját területével, vagyis a szociális és egészségüggyel. Azt mondja, hogy még Hende Csaba a térség fideszes országgyűlési képviselője is elismerően posztolt az általuk kitalált közösségi bérlakás rendszerről. Részletesen ismerteti az ELTÉ-nek adott 200 millió forintos támogatás feltételeit, az orvosi ügyelet átszervezésének főbb pontjait, valamit az orvosi életpályamodellt is. 

15:12 - A nagy összegzés

Horváth Attila alpolgármester összegez egy nagyot a költségvetés kapcsán. Azt mondja, hogy összesen 2 milliárd 600 millió forintot vonnak el Szombathelyről, ami egyrészt szolidarítási adó, másrészt pedig a normatív támogatás csökkentése. Azt pedig nagyon nehéz megoldani, hogy úgy tervezzen egy város, hogy közben a pénzügyminiszter bármikor hozhat a városi működést nagyban megnehezítő döntést.

Az alpolgármester most minden képviselő javaslatát egyesével veszi elő és válaszol rá. 

 

14:57 - Több vita nincs

Nemény polgármester még annyit tesz hozzá módosításként, hogy 50 millió forintot elkülönítenek a koronavírus elleni intézkedésre. 


 

14:55 - Rossz a költségvetés


Mondja Illés. Még egyszer elmondja a korábbi javaslatait. Ne kapjon plusz pénzt a Médiaközpont, ne kapjon plusz pénzt a Sportiskola, kapjanak 4 millió forintot a cserkészek, és növeljék 20 ezer forintra a közalkamazottak caffetéria keretét. 
 

 

 

14:43 Folytatjuk

Remélem mindenki jól lakott. 

Horváth Gábor egy kicsit még éhes maradt, legalábbis, ami a pénzeket illeti. Továbbra is a költségvetés a téma, Horváth pedig azt mondja, hogy több pénz kellene a peremkerületekre, többek között az ő körzetére is, vagyis a Kámon-Herény városrészre. Azt szeretné ha a Nefelecs utca és a Benczúr utca közötti játszótér és a Kámoni temető parkolója elkészülne.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

 

13:03 Koczka még ebéd előtt kér pár módosítást

Aztán ebédszünet!  Fél 3-kor folytatjuk. 

 

12:55 - Szociális és lakásbizottságnak 2 millió forintot kér Czeglédy

Annak a terhére, hogy az ő képviselői kerete 1 millió forintra csökkenjen.
 

 

12:43 - Ágh Ernő összevont

Két felszólalást, egybe ugyanis nem fért bele az a sok minden, amit módosításként javasol a költségvetést illetően. Ő is a Schaeffler telekvásárlását emlegeti.

Nemény azt mondja, hogy az emlegetett telek városi megvásárlását egyébként annak idejé Czeglédy Csaba és ő maga lobbizta ki még Ipkovich György polgármestersége idején. 

 

12:25 - 664 millió forint vs. 10 millió forint

Az elmúlt öt évben ekkora különbségek voltak a fideszes és az ellenzéki körzetek támogatásai között. Azt hiszem mondanom sem kell, hogy melyik szám tartozik a fideszes képviselőhöz. 

A számpárokat Nemény András hozta fel akkor, amikor Sátory Károly azt kezdte el emlegetni, hogy a fideszes körzetek sokkal kevesebb pénzt kapnak a költségvetésből. Nemény egyébként azzal zárt, hogy komolyan fognak azzal foglalkozni, hogy a város minden körzete egyformán részesüljön a költségvetésből.

 

12:14 - Bokányi Adrienn visszautasítja Illés szavait

A Fidesz frakcióvezetője ugyanis azt mondta, hogy ez útkeresés költségvetése. Bokányi sorolja a kölön költségvetési sorokat. Olyanokat említ, mint az orvosi életpályamodell, az alkonykapcsoló, az út, híd felújítás, az óvodai fejlesztés vagy a bérlakásrendszer. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint


 

12:07 - Takátsné 42 pontja

Elég sok mindent módosítana Takátsné. Plusz 10 millió forintot kér a civil alapba, a Médiaközponttól elvonva. Több pénzt költene jelzőlámpákra és víznyelőkre. 
 

 

11:52 - A telek eladásból befolyt pénzből könnyű vigéckedni

Mondja Illés Károly, aki arra emlékeztet, hogy a Schaeffler 2 milliárd forintért vett telket a várostól, ami most befolyt a költségvetése, így könnyű Neményéknek bőkezűnek lenni.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Azt mondja felelőtlenség volt tavaly 1 milliárd forintot félretenni útfelújításra akkor, amikor 100 millió forintot tudtak valójában felhasználni útfelújításra.

Sokallják a Médiaközpont plusz 30 millió forintját. 

 

11:43 - Egészségügy, szociális terület, városüzemeltetés

Ezek az idei költségvetés legnagyobb nyertesei - mondja Nemény. Aki annyit tesz hozzá, hogy szinte mindenben egyetértett velük az ellenzék, egyrészt az utak felújításának fontossági sorrendjében voltak viták.


 

11:37 - Két és fél óra ment el, de máris szavaznak

A két közgyűlés közötti döntéseket sorra megszavazza a városvezetés. Jöhet is a költségvetés.

 

11:34 - 4. országos sírásó verseny Zanaton

Ez is lesz. Derül ki Putz Attila beszámolójából. Meg az is, hogy kamerát helyeznek ki a Kisfaludy és a Vörösmarty utca sarkára, a kisbolt vásárlóira érkezett panaszok miatt.

Breaking!
Új bicikli utakat építenek. Szombathely - Vép és Szombathely - Balogunyom között építhetnek kerékpárutakat, erre központi forrásból 245 millió és 254 millió forintot kap a térség.

 

11:26 - Nem fizették ki a Nagyszálló vételárát

Czeglédy Csaba (független) képviselő azt mondja, hogy tudtával nem fizette ki a felbukkanó vevő a Nagyszálló vételárát. A városnak ebben az esetben feljelentést kell tennie - véli Czeglédy. 

Felújításba kezdett szociális bérlakások be nem fejezett projekje miatt komfort nélküli lakásban elhelyezett családok ügyét is elővette Czeglédy. Azt mondja, hogy meg kell sürgetni a munkát és meg kell vizsgálni mi történt.

Nemény azt mondja, hogy márciusra lesz konkrét infójuk, hogy mi kifizette e a vevő a szállót vagy sem. Ha nem, akkor a közgyűlési döntésnek megfelelően fognak eljárni.

11:16 - Lámpák

Horváth Gábor azt mondja, hogy sötét van megint a város egyes pontjain. 

Meg kell majd nézni, hogy hol kell beavatkozni - mondja Horváth Soma.

 

11:10 - Rend lesz a Parkerdőben

Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!) képviselő azzal kezdi, hogy nem volt objektív a civil szervezetek megítélése az előző ciklusban. Ők saját bőrükön tapasztalták, hiszen korábban hiába kért pénzt a Joskar-Ola Alapítvány játszótér felújításra és a Joskar-Ola Napokra mindig 0 forintot kaptak. Kelemen azt is hangsúlyozta, hogy nekiláttak a Parkerdő megtisztításának, egészen pontosan annak tervének, hamarosan tettek követik majd terveket. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

 

10:27 - Forr a levegő a civilek körül

Nem volt összehívva eddig a civil fórum, amit pedig a polgármesternek kell összehívnia, de Puskás Tivadar ezt nem tette meg - mondja Nemény.

Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester azt mondja, hogy januárban megalakult a gyorsreagálású csoport. A belvárost érintő kérdésekben pedig külön telefonon egyeztettek Takátsnéval.

Nemény azzal folytatja, hogy elkezdték azt az folyamatot, ami lehetővé teszi, hogy Szombathely külön pályázzon eu-s pénzekre.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Takátsné vérszemet kapott. Sorolja, hogy mi mindent tett meg a civilekért. Az egyperces felszólalási ideje lejár a képviselőnek, ő ettől még mondja.

Nemény azt mondja, lehet sorolni bármit, tavaly nem volt összehívva a civil fórum.

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) frakcióvezető azt mondja, hogy ha már Takátsné előhozta a civilek témáját, akkor hadd tegye tisztába, hogy az elmúlt időszakban a városban két ember döntötte el, hogy melyik civil egyesület mennyi pénzt fog kapni. Az egyik ember ezek közül Takátsné volt. Ezt a gyakorlatot a mostani városvezetés nem fogja folytatni. A szervezetek aszerint fognak pénzt kapni, hogy mennyire méltóak a forrásokra.

Tóth aztán a saját körzetével folytatja, még mindig hiányzik a kerékpárút a Rumi úton. 

 

10:06 - Nem lesz hajléktalanszálló a Gotthard-kastélyból

Jelenti ki Nemény Horváth Gábor felvetésére. 

Elég jó a hangulat, kis mosolygás, kis vicceskedés.

Most Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP) rontja kicsit a vidámságot. Azt mondja, hogy a civil fórumot érintő kérdéseket majd a költségvetés tárgyalásánál veszi elő. Most arról kérdezi fel Neményt, hogy mi van a kampányban ígért eu-s támogatásokkal. Mi van a gyors reagálású csoporttal, megalakult? Nem alakult meg? Mi az eljárási rend? 

 

9:55 - Németh Ákos (Éljen Szombathely!) és Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) egyetért

Mégpedig abban, hogy a székelyeket támogatni kell a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezését a függetlenség nyilatkozatuk online aláírásával. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Horváth szóba hozza a Gotthard-kastély felújítását, pontosabban azt, hogy Nemény nem támogatja a kastély 2 milliárdos felújítását. A képviselő szerint idősek otthonát kellene létesíteni a kastélyból.

Nemény az mondja, hogy egészen pontosan arról van szó, hogy azt nem támogatja, hogy a Modern Városok Programból kapjon pénzt a kastély, hiszen a program költségvetéséből inkább utakat és járdákat kellene felújítani, nem a kastélyt, amire egyébként lehetne pénzt szeretni a Nemzeti Kastélyfelújítási Programból. 


9:42  - Miért nem hívták meg Kecskést?


Kecskés László (Fidesz-KDNP) képviselő is azt nehezményezi, hogy miért nem hívták meg a volt EPCOS épületek átadására, és azt is kritizálja, hogy nem lett kikérve a véleménye az orvosi életpálya modell megalkotásánál, pedig ő az egészségügyi szakmai bizottság elnöke.

Nemény azt mondja, hogy van bőven véleményezési lehetősége Kecskésnek, hiszen a bizottság tárgyalta a modellt és most a közgyűlés is ezt teszi.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Koczka Tibor (Pro Savaria) képviselő idézi fel a korábbi időszakot, amikor a cserkészekkel egyeztettek. Nem tettek bele pénzt, így pedig nem tudják ingyenesen használatba adni azt a cserkészeknek - erősíti meg a korábban elhangzottakat Koczka.

 

9:30 - Kellene egy helység az újperintieknek

Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) a körzet képviselője azt kéri, hogy a közgyűlés támogassa azt a kérését, hogy az újperintiek kapassanak ingyenes használatban egy klub helységet. Ezen túl lengyel testvérvárosi kapcsolatot sürget Ágh. 

 

9:15 - Elfogadták a napirendeket 

Ez gyors volt. 

Máris jön az első hozzászóló, Illés Károly (Fidesz-KDNP) frakcióvezető. Azt nehezményezi, hogy Puskás Tivadart nem hívták meg az újrahasznosított volt EPCOS épületeinek átadására. Illés azt is mondja, hogy méltatlan, hogy a Cserkészházat nem kapták meg a cserkészek.

Egy szem cserkész sincsen a nemrég átadott szombathelyi Cserkészházban

Farkas Bazsi A cserkészek ingyen szeretnék használatba kapni az épületet, de ez az EU-s pályázat miatt lehetetlen. Hétfőn bejárással adták át a szombathelyi Szent László Király utcában, a régi EPCOS gyár épületeinek átalakításával létrejött vívócsarnokot, asztalitenisz centrumot és a Cserkészházat. A beruházás közel 1 milliárd forintba került, ebből 750 millió forint európai uniós támogatás.

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester most azt mondja, hogy Illés ezt annak idején alpolgármesterként ő maga rontotta el. Egy nagy bocsánatkéréssel kellene kezdenie a felszólalását -zár Illés.

Horváth Attila (Éljen Szombathely!) alpolgármester is helyreigazítja Illést. Azt mondja ők próbálják megoldani azt, amit Illés elrontott. Visszautasítja a frakcióvezető felszólalását. 

9:10 - Máris elkezdték!


1 perces néma csenddel kezdődik az ülés. Horváth Györgyre emlékeznek ezzel.

Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő betegség miatt nem vesz részt a mai közgyűlésen. Úgy tudjuk, hogy gerincsérv gyötri a képviselőt. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Egy Molnár Miklóssal (Pro Savaria) szegényebb lett a testület. Molnár ugyanis a VasiVíz vezérigazgatója lett, helyette Koczka Tibor ült be a közgyűlésbe. Esküt is tesz a régi/új képviselő.

 

8:39 - Jó reggelt Savaria

A február utolsó csütörtökje van, így jöhet a rendes havi közgyűlés. A legfontosabb pontokat a leadben felsoroltam. Várhatóan a legnagyobb adok-kapok a Médiaközpont kapcsán lesz. 

Jó szórakozást mindenkinek!

RAUL x TÓTH ANDI x HERCEG - IMPULZÍV [Official Video]

RAUL: https://www.instagram.com/raul11pr Fellépés szervezés: Nagy Viktória, +36 30 353 8480  E-mail: hungarianfuture1@gmail.com Jantner Anita, +36 30 935160...

Szólj hozzá!

Lemondott tisztségéről a Haladás ügyvezetője

A május 28-i közgyűlésen döntenek az utódlásról.

Orosz Bernadett: A kormány kergetett bele a jelöltségbe, és kitartok addig, míg az áldozatok számára biztonságos jogi környezet nem teremtünk

A Miskolcon önkormányzati képviselőjelöltnek induló egykori bántalmazott nő, az LMP hatására lépett be a politikába.

Egy este alatt döntött az ETO új edzője arról, hogy elvállalja a csapat vezetését

Az új tréner, aki egyelőre a szezon utolsó öt meccsére érkezett.

Az Alterába Kft. nyerte el az körmendi Ökocentrum üzemeltetésének jogát

Az pályázat kiírója, a Batthyány Örökségközpont közzétette a nyílt pályázatok anyagait.

Nem adott elsőbbséget az autós, súlyosan sérült a zebrán átkelő gyalogos Szombathelyen

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Napos idő lesz pénteken

Pár helyen lehet zápor.

Felmentették a 28 évvel ezelőtti, gersekaráti gyilkosság gyanúsítottját

Bizonyítottság hiányában született meg a döntés.

Teljes útlezárás az M86-os számú autóúton

Egy személygépkocsi gyulladt ki Szeleste térségében.

Hello Európa!

Szülinapi Wellhello koncert Szombathelyen az Uniós csatlakozás 20. évfordulóján. 

3 év 6 hónapos börtönbüntetést és a vezetéstől való örökös eltiltást kapott a szombathelyi ámokfutó

A szabályokra fittyet hányó vezető tavaly februárban rodeózott jogsi nélkül a belvárosban.

Kiengedték a győri rendőrkapitányt az előzetesből

Bűnügyi felügyeletben maradhat szeptemberig.

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.