Gál Sándor, a Fidesz szombathelyi alelnöke került a Haladás Sportkomplexum élére

Farkas Bazsi 2018-08-23 08:53:00
Élőben közvetítjük a szombathelyi rendkívüli közgyűlést.

09:54  Van vezetője a Haladás Sportkomplexumnak

Méghozzá az a Gál Sándor, akiről tegnap megírtuk, hogy a poszt nagy várományosa - ezt a közgyűlés a zárt ülésen tárgyalta meg. 

Gál havi bruttó 600 ezer forint fizetésért vezeti majd a sportkomplexumot. 

Ahogy korábban írtunk róla, Gálnak mindössze egy érettségije van, és ezer szállal kötődik Hende Csabához. Ő az igazgatóhelyettese az Őrvidékháznak, és a Fidesz szombathelyi alapszervezetének alelnöke is, továbbá szakosztályvezetője a Haladás VSE kézilabda csapatának. Ez egyébként összeférhetelen a most kapott pozíciójával, így valószínű erről le fog mondani.

Külön érdekesség, hogy Gál még csak meg sem jelent a mai közgyűlésen, úgy értesültünk, hogy nyaral. Minden esetre ő lesz a negyedik vezető, a még egy éve sem üzemelő Haladás Sportkomplexum élén. 

A közgyűlés előtt ma reggel még összeült a Gazdasági Bizottság, hogy megtárgyalja a Sportkomplexum, mint gazdasági társaság, vezetőjének ügyét. A bizottság csak azért volt határozatképes, mert a baloldali képviselők teljes létszámban képviselték magukat, így megvolt az ehhez szükséges 11 fő. Arról abban azonban nem sikerült megállapodni, hogy meghallgassák a Haladás Sportkomplexum élére kinézett Gál Sándort, hogy felvázolja hogyan szeretné vezetni és üzemeltetni a stadiont. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nemény András a baloldali frakció vezetője a zárt ülés után rögtönzött sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nem volt még példa arra, hogy bizottsági tárgyalás nélkül vittek volna végig egy igazgatói kinevezést. A poltikus beszélt arról is, hogy méltatlan az, ami Jordán Tamással és a karneváli felvonulással történt.  A város tavaly vett 11 bigát, 11 millió forintért, amiből most egy sem használható. Hogy a hagyomány ne törtjön meg, kérték a közgyűlést, hogy szavazzon meg 200 ezer forintot, hogy egy biga helyrehozatát és a hajtót ebből fizetni tudják és ott lehessen Jordán, mint Claudius császár a menet élén. A közgyűlés azonban ezt leszavazta. 

09:22

Ipkovich volt az egyetlen hozzászóló. A képviselők meg is szavazták, lesz állami támogatása a helyi tömegközlekedésnek.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Puskás a nyílt ülést azzal zárja, hogy a tervek szerint szeptember 13-án lesz a következő, rendes közgyűlés.

09:20 -  Jön az első napirendi pont, a buszközlekedés állami támogatása 

 

Korszerűtlen, elavult, környezetszennyező a szombathelyi tömegközlekedés - mondja Ipkovich. Most erre akarnak pénzt kérni az államtól, amit természetesen támogatnak, de a közlekedést minél hamarabb modernizálni kell 

Ipkovich nem tud elmenni szó nélkül amellett, hogy Puskás Tivadar beleszólt a Karnevál szervezésébe, amire eddig még nem volt példa. Kikéri magának, hogy ez gyakorlat legyen. 

09:14

Szavaztak: nem lesz nyílt ülésen tárgyalva a Sportkomplexum vezetőjének ügye. 

És azt sem tárgyalják, hogy az államhoz kerüljön a stadion fenntartása. 

Elutasították Ipkovich napirendi javaslatát is.

Nem lesz két biga a karneváli felvonulás élén, így Jordán nem lesz Claudius császárként a menet elején. A Sportkomplexum ügyvezető jelöltjét sem hallgatják meg nyilvánosan.

Az előre kiküldött napirendi javaslatokat elfogadták a képviselők. A buszközlekedést nyílt, a Haladás Sportkomplexum ügyét zárt ülésen tárgyalják.  
 

09:11

Puskás Tivadar polgármester azt mondja, hogy Nemény politikai szintre emeli a Karnevált, ami nem szép. Ő a múlt héten állapodott meg a szervezőkkel a bigán ülő sportolókról.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

09:05

Nemény András a baloldali frakció vezetője azt javasolja, hogy legyen a Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjével kapcsolatos napirendi pont megtárgyalása nyilvános, és hallgassa meg a közgyűlés a vezető-jelöltet.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nemény egy napirendi pont javaslattal is él. Szeretné, ha tárgyalná a közgyűlés Jordán Tamás biga ügyét. Erről tegnap írtunk. A politikus azt javasolja, hogy szavazza meg a közgyűlés azt a 200 ezer forintot, amiból kifizethető lenne egy másik biga is, így nem maradna a Karnevál Claudius császár nélkül.

Ipkovich György is napirendi javaslattal él. Azt szeretné, hogy tárgyalják annak a 300 hektárt meghaladó területnek a sorsát, aminek nincsen rendezve a tulajdonviszonya, de alkalmas lenne ipari működésre.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Balassa Péter is azt kéri, hogy beszélje nyilvános ülésen a közgyűlés a Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjének ügyét. Valamint az az ötlete, hogy napirendi pontként tárgyalják a stadion állami kézbe visszaadását. Ha már a fenntartás nem sikerült az önkormányzatnak, akkor bírkózzon vele az állam. 
 

09:04

Megérkezett a Fidesz frakciója is. Kezdetét veszi a gyűlés.

08:51

Két témát tárgyalna ma a szombathelyi közgyűlés. Az egyik a buszközlekedés finanszírozása, a másik pedig a Haladás Sportkoplexum vezetőjének ügye

Egyelőre azonban úgy néz ki, hogy nem lesz határozatképes a gyűlés, a Fidesz frakció ugyanis nincs itt. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.