Gál Sándor, a Fidesz szombathelyi alelnöke került a Haladás Sportkomplexum élére

Farkas Bazsi 2018-08-23 08:53:00
Élőben közvetítjük a szombathelyi rendkívüli közgyűlést.

09:54  Van vezetője a Haladás Sportkomplexumnak

Méghozzá az a Gál Sándor, akiről tegnap megírtuk, hogy a poszt nagy várományosa - ezt a közgyűlés a zárt ülésen tárgyalta meg. 

Gál havi bruttó 600 ezer forint fizetésért vezeti majd a sportkomplexumot. 

Ahogy korábban írtunk róla, Gálnak mindössze egy érettségije van, és ezer szállal kötődik Hende Csabához. Ő az igazgatóhelyettese az Őrvidékháznak, és a Fidesz szombathelyi alapszervezetének alelnöke is, továbbá szakosztályvezetője a Haladás VSE kézilabda csapatának. Ez egyébként összeférhetelen a most kapott pozíciójával, így valószínű erről le fog mondani.

Külön érdekesség, hogy Gál még csak meg sem jelent a mai közgyűlésen, úgy értesültünk, hogy nyaral. Minden esetre ő lesz a negyedik vezető, a még egy éve sem üzemelő Haladás Sportkomplexum élén. 

A közgyűlés előtt ma reggel még összeült a Gazdasági Bizottság, hogy megtárgyalja a Sportkomplexum, mint gazdasági társaság, vezetőjének ügyét. A bizottság csak azért volt határozatképes, mert a baloldali képviselők teljes létszámban képviselték magukat, így megvolt az ehhez szükséges 11 fő. Arról abban azonban nem sikerült megállapodni, hogy meghallgassák a Haladás Sportkomplexum élére kinézett Gál Sándort, hogy felvázolja hogyan szeretné vezetni és üzemeltetni a stadiont. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nemény András a baloldali frakció vezetője a zárt ülés után rögtönzött sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nem volt még példa arra, hogy bizottsági tárgyalás nélkül vittek volna végig egy igazgatói kinevezést. A poltikus beszélt arról is, hogy méltatlan az, ami Jordán Tamással és a karneváli felvonulással történt.  A város tavaly vett 11 bigát, 11 millió forintért, amiből most egy sem használható. Hogy a hagyomány ne törtjön meg, kérték a közgyűlést, hogy szavazzon meg 200 ezer forintot, hogy egy biga helyrehozatát és a hajtót ebből fizetni tudják és ott lehessen Jordán, mint Claudius császár a menet élén. A közgyűlés azonban ezt leszavazta. 

09:22

Ipkovich volt az egyetlen hozzászóló. A képviselők meg is szavazták, lesz állami támogatása a helyi tömegközlekedésnek.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Puskás a nyílt ülést azzal zárja, hogy a tervek szerint szeptember 13-án lesz a következő, rendes közgyűlés.

09:20 -  Jön az első napirendi pont, a buszközlekedés állami támogatása 

 

Korszerűtlen, elavult, környezetszennyező a szombathelyi tömegközlekedés - mondja Ipkovich. Most erre akarnak pénzt kérni az államtól, amit természetesen támogatnak, de a közlekedést minél hamarabb modernizálni kell 

Ipkovich nem tud elmenni szó nélkül amellett, hogy Puskás Tivadar beleszólt a Karnevál szervezésébe, amire eddig még nem volt példa. Kikéri magának, hogy ez gyakorlat legyen. 

09:14

Szavaztak: nem lesz nyílt ülésen tárgyalva a Sportkomplexum vezetőjének ügye. 

És azt sem tárgyalják, hogy az államhoz kerüljön a stadion fenntartása. 

Elutasították Ipkovich napirendi javaslatát is.

Nem lesz két biga a karneváli felvonulás élén, így Jordán nem lesz Claudius császárként a menet elején. A Sportkomplexum ügyvezető jelöltjét sem hallgatják meg nyilvánosan.

Az előre kiküldött napirendi javaslatokat elfogadták a képviselők. A buszközlekedést nyílt, a Haladás Sportkomplexum ügyét zárt ülésen tárgyalják.  
 

09:11

Puskás Tivadar polgármester azt mondja, hogy Nemény politikai szintre emeli a Karnevált, ami nem szép. Ő a múlt héten állapodott meg a szervezőkkel a bigán ülő sportolókról.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

09:05

Nemény András a baloldali frakció vezetője azt javasolja, hogy legyen a Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjével kapcsolatos napirendi pont megtárgyalása nyilvános, és hallgassa meg a közgyűlés a vezető-jelöltet.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nemény egy napirendi pont javaslattal is él. Szeretné, ha tárgyalná a közgyűlés Jordán Tamás biga ügyét. Erről tegnap írtunk. A politikus azt javasolja, hogy szavazza meg a közgyűlés azt a 200 ezer forintot, amiból kifizethető lenne egy másik biga is, így nem maradna a Karnevál Claudius császár nélkül.

Ipkovich György is napirendi javaslattal él. Azt szeretné, hogy tárgyalják annak a 300 hektárt meghaladó területnek a sorsát, aminek nincsen rendezve a tulajdonviszonya, de alkalmas lenne ipari működésre.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Balassa Péter is azt kéri, hogy beszélje nyilvános ülésen a közgyűlés a Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjének ügyét. Valamint az az ötlete, hogy napirendi pontként tárgyalják a stadion állami kézbe visszaadását. Ha már a fenntartás nem sikerült az önkormányzatnak, akkor bírkózzon vele az állam. 
 

09:04

Megérkezett a Fidesz frakciója is. Kezdetét veszi a gyűlés.

08:51

Két témát tárgyalna ma a szombathelyi közgyűlés. Az egyik a buszközlekedés finanszírozása, a másik pedig a Haladás Sportkoplexum vezetőjének ügye

Egyelőre azonban úgy néz ki, hogy nem lesz határozatképes a gyűlés, a Fidesz frakció ugyanis nincs itt. 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.