Gál Sándor, a Fidesz szombathelyi alelnöke került a Haladás Sportkomplexum élére

Farkas Bazsi
2018. augusztus 23. csütörtök, 08:53
Élőben közvetítjük a szombathelyi rendkívüli közgyűlést.

09:54  Van vezetője a Haladás Sportkomplexumnak

 

Méghozzá az a Gál Sándor, akiről tegnap megírtuk, hogy a poszt nagy várományosa - ezt a közgyűlés a zárt ülésen tárgyalta meg. 

 

Gál havi bruttó 600 ezer forint fizetésért vezeti majd a sportkomplexumot. 

 

Ahogy korábban írtunk róla, Gálnak mindössze egy érettségije van, és ezer szállal kötődik Hende Csabához. Ő az igazgatóhelyettese az Őrvidékháznak, és a Fidesz szombathelyi alapszervezetének alelnöke is, továbbá szakosztályvezetője a Haladás VSE kézilabda csapatának. Ez egyébként összeférhetelen a most kapott pozíciójával, így valószínű erről le fog mondani.

 

Külön érdekesség, hogy Gál még csak meg sem jelent a mai közgyűlésen, úgy értesültünk, hogy nyaral. Minden esetre ő lesz a negyedik vezető, a még egy éve sem üzemelő Haladás Sportkomplexum élén. 

 

A közgyűlés előtt ma reggel még összeült a Gazdasági Bizottság, hogy megtárgyalja a Sportkomplexum, mint gazdasági társaság, vezetőjének ügyét. A bizottság csak azért volt határozatképes, mert a baloldali képviselők teljes létszámban képviselték magukat, így megvolt az ehhez szükséges 11 fő. Arról abban azonban nem sikerült megállapodni, hogy meghallgassák a Haladás Sportkomplexum élére kinézett Gál Sándort, hogy felvázolja hogyan szeretné vezetni és üzemeltetni a stadiont. 

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

 

Nemény András a baloldali frakció vezetője a zárt ülés után rögtönzött sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy nem volt még példa arra, hogy bizottsági tárgyalás nélkül vittek volna végig egy igazgatói kinevezést. A poltikus beszélt arról is, hogy méltatlan az, ami Jordán Tamással és a karneváli felvonulással történt.  A város tavaly vett 11 bigát, 11 millió forintért, amiből most egy sem használható. Hogy a hagyomány ne törtjön meg, kérték a közgyűlést, hogy szavazzon meg 200 ezer forintot, hogy egy biga helyrehozatát és a hajtót ebből fizetni tudják és ott lehessen Jordán, mint Claudius császár a menet élén. A közgyűlés azonban ezt leszavazta. 

 

 

09:22

 

Ipkovich volt az egyetlen hozzászóló. A képviselők meg is szavazták, lesz állami támogatása a helyi tömegközlekedésnek.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

 

Puskás a nyílt ülést azzal zárja, hogy a tervek szerint szeptember 13-án lesz a következő, rendes közgyűlés.

 

09:20 -  Jön az első napirendi pont, a buszközlekedés állami támogatása 

 

Korszerűtlen, elavult, környezetszennyező a szombathelyi tömegközlekedés - mondja Ipkovich. Most erre akarnak pénzt kérni az államtól, amit természetesen támogatnak, de a közlekedést minél hamarabb modernizálni kell 

 

Ipkovich nem tud elmenni szó nélkül amellett, hogy Puskás Tivadar beleszólt a Karnevál szervezésébe, amire eddig még nem volt példa. Kikéri magának, hogy ez gyakorlat legyen. 

 

09:14

 

Szavaztak: nem lesz nyílt ülésen tárgyalva a Sportkomplexum vezetőjének ügye. 

 

És azt sem tárgyalják, hogy az államhoz kerüljön a stadion fenntartása. 

 

Elutasították Ipkovich napirendi javaslatát is.

 

Nem lesz két biga a karneváli felvonulás élén, így Jordán nem lesz Claudius császárként a menet elején. A Sportkomplexum ügyvezető jelöltjét sem hallgatják meg nyilvánosan.

 

Az előre kiküldött napirendi javaslatokat elfogadták a képviselők. A buszközlekedést nyílt, a Haladás Sportkomplexum ügyét zárt ülésen tárgyalják.  
 

 

09:11

 

Puskás Tivadar polgármester azt mondja, hogy Nemény politikai szintre emeli a Karnevált, ami nem szép. Ő a múlt héten állapodott meg a szervezőkkel a bigán ülő sportolókról.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

 

09:05

 

Nemény András a baloldali frakció vezetője azt javasolja, hogy legyen a Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjével kapcsolatos napirendi pont megtárgyalása nyilvános, és hallgassa meg a közgyűlés a vezető-jelöltet.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

 

Nemény egy napirendi pont javaslattal is él. Szeretné, ha tárgyalná a közgyűlés Jordán Tamás biga ügyét. Erről tegnap írtunk. A politikus azt javasolja, hogy szavazza meg a közgyűlés azt a 200 ezer forintot, amiból kifizethető lenne egy másik biga is, így nem maradna a Karnevál Claudius császár nélkül.

 

Ipkovich György is napirendi javaslattal él. Azt szeretné, hogy tárgyalják annak a 300 hektárt meghaladó területnek a sorsát, aminek nincsen rendezve a tulajdonviszonya, de alkalmas lenne ipari működésre.

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

 

Balassa Péter is azt kéri, hogy beszélje nyilvános ülésen a közgyűlés a Haladás Sportkomplexum ügyvezetőjének ügyét. Valamint az az ötlete, hogy napirendi pontként tárgyalják a stadion állami kézbe visszaadását. Ha már a fenntartás nem sikerült az önkormányzatnak, akkor bírkózzon vele az állam. 
 

 

09:04

 

Megérkezett a Fidesz frakciója is. Kezdetét veszi a gyűlés.

 

08:51

 

Két témát tárgyalna ma a szombathelyi közgyűlés. Az egyik a buszközlekedés finanszírozása, a másik pedig a Haladás Sportkoplexum vezetőjének ügye

 

Egyelőre azonban úgy néz ki, hogy nem lesz határozatképes a gyűlés, a Fidesz frakció ugyanis nincs itt. 

 

Fotó: Vágvölgyi Bálint

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás