Mától még gyorsabban jutunk ki Bécsbe, elkészült a Kőszeg - Rattersdorf közti új út

Nagy Donát 2020-11-26 10:11:00
Már használható az új nyomvonal, a tereprendezéssel azonban még bőven lesz dolguk.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a 87. számú főút Kőszeg és Rőtfalva (Rattersdorf) országhatár közötti szakaszának korszerűsítése. Az útépítési munkálatok alatt kiemelt szempont volt a főút forgalmának 2×1 sávon történő folyamatos fenntartása. Ennek érdekében 2020. április 8-tól egy újonnan kiépített terelőúton haladhatott a forgalom - írja a NIF közleménye, amit változtatás nélkül teszünk közzé:

2020. november 26-án 12 órától újabb forgalmi változás vette kezdetét. A forgalmat a 87. számú főút koronaélen belül elkészült új szakaszára terelték rá. Így a térségben közlekedők már a magyar és osztrák oldalon újonnan, új határmetszési ponttal kiépült út végleges nyomvonalát használhatják.

Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Ezzel egy időben a régi Kőszeg-Rattersdorf Határátkelőhely ideiglenesen lezárásra kerül. Magyar oldalon a munkálatok tovább folytatódnak, ezért az új nyomvonalon sebességkorlátozások kerülnek bevezetésre, továbbá a szakaszon a Covid-19 vírus okozta veszélyhelyzet miatt a határellenőrzés ideiglenes visszaállításáról szóló 407/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet értelmében az országba történő beléptetés során a Rendőrség állandó jelleggel határellenőrzést is végez.

Kérjük a változó forgalmi rend és a folytatódó munkálatok miatt a környéken közlekedők szíves türelmét és fokozott figyelmét, valamint a tereléseknél és a határellenőrzésnél elhelyezett KRESZ jelzések (korlátozások) fokozott betartását.

Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A nyomvonal új határmetszési ponttal a magyar oldali 87. számú főutat köti össze az osztrák oldali B61a jelű úttal, tehermentesítve ezzel a meglévő szűk keresztmetszetű kőszegi határállomást és az ausztriai Rattersdorf (Rőtfalva) település belterületi szakaszát.

Kőszeg és Rőtfalva határmenti kapcsolatának fejlesztése során a magyar oldalon 825 méter hosszú szakaszon történt beavatkozás, amelyből 625 méteren új nyomvonalú út épült, a fennmaradó 200 méteren a meglévő 87. számú főút felújítása történt meg. A projekt befejezéséig, 2021. június 30-ig az útépítést végző kivitelezőnek ki kell még építenie egy új útcsatlakozást a régi kőszegi határátkelő felé vezető úthoz, be kell fejeznie koronaélen kívül a vízépítési munkákat a 87. számú főút most átadásra kerülő szakaszán, valamint a csapadékvíz elvezetés biztosítása érdekében a 87. számú főúttal párhuzamosan 590 méter hosszon a régi vasúti töltés mellett ki kell építenie a vízelvezető rendszert, valamint a csapadékvíz-levezetőmederhez történő csatlakozást.

Fotó: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A projekt célja a környező magyar és osztrák települések egymás közötti elérhetőségének javítása, és a határon átnyúló infrastruktúrában rejlő közös lehetőségek hatékonyabb kiaknázása. A beruházás a Zsira-Lutzmannsburg (Locsmánd) összekötő út felújítási munkáinak elvégzése projekttel közös Interreg V-A pályázat keretében nyert támogatást.

A projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, az Interreg V-A Ausztria-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg. A kivitelezést a VértesAszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Meliorációs és Rekultivációs Kft. végzi nettó 1.539.976.875 Ft értékben.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.