Ki lesz a Fidesz jelöltje Szombathely polgármesteri posztjára?

Farkas Bazsi 2019-02-14 13:29:00
Eddig három lehetséges nevet emlegetnek.

A szombathelyi ellenzéki összefogás hamar elkezdett körvonalazódni, az első bejelentéseket már decemberben megtette az Éljen Szombathely!, az egyesület akkor azt mondta, hogy január végén be fogják mutatni a jelölteket. Ígéretüket tartották is, és nemrég mind a 14 városi körzet képviselőjelöltjét ismertették. A listáról egyelőre nem tettek említést, kérdés, hogy a Jobbik csatlakozik e a tömörüléshez, mert ha igen, akkor gyaníthatóan a lista első helyeit kapják majd meg. Januárban bemutatni a jelölteket egy várhatóan októberre kiírt választáshoz összehangolt munkát sejtet, ami ezután jön az igazából már csak finomhangolás.

De mi a helyzet a Fidesznél? 

Egyelőre ugyanis a kormánypártnál úgy néz ki, sehol sem tartanak. Amíg az ellenzéknél lehet tudni, hogy Nemény András lesz a polgármesterjelölt, addig a Fidesznél még ez a kör sincsen lefutva.

Úgy értesültünk, hogy politikai körökben egyelőre három név merült fel lehetséges opcióként.


Puskás Tivadar

Szombathelyen két ciklus alatt vezette a várost, azonban az utóbbi időben, mintha kicsúsztak volna kezéből a dolgok. Úgy tudjuk, hogy ennek ellenére Puskás ismét elindulna a polgármesteri székért, bár a párton belül nem élvezi a teljes támogatást. Puskás ellen a kora és a kissé megromlott egészsége is szól. Minden esetre ő elszántan ragaszkodik ahhoz, hogy harmadjára is neki fusson a választásoknak. 

Illés Károly

Mivel Molnár Miklóst (Pro-Savaria) és Koczka Tibort (Fidesz-KDNP) is félreállították az utóbbi időben, így Illés jelenleg Szombathely egyetlen aktív alpolgármestere. Bőven van is munkája, ami azt mutatja, hogy terhelhető. Úgy tudjuk, hogy pontosan emiatt merült fel az ő neve is a lehetséges jelöltek között. Kérdés, hogy Illés vállalja e a jelöltséget, ami attól is függ, hogy milyen képviselőjelölteket talál a Fidesz. A mostani frakcióból ugyanis többen nem indulnak újra. Azt pedig Molnár Miklós mondta el egy sajtótájékoztatón, hogy a Fidesz elkezdte megkeresni a Pro Savaria elmúlt választáson jól szerepelt jelöltjeit, hogy átcsábítsák őket magukhoz. 


Balázsy Péter

Talán ő lenne a legváratlanabb húzás. Balázsy 2014 óta Vas megye főjegyzője, és előszeretettel kerül rivaldafénybe. Többet szerepel a médiában, mint maga a Vas megyei közgyűlés elnöke vagy alelnöke. Bár egy jegyzőről van szó, nemrég elindult Balázsy közszereplői Facebook-oldala, ami akár egy későbbi választási szerepvállalás előszele is lehet. 

Szólj hozzá!

Kiengedték az előzetesből Fekete Dávidot

A vád szerint az egykori győri énekes több mint 320 millió forint kárt okozott 21 bűncselekménnyel, ugyanakkor a bíróság szerint elég, ha otthon marad, amíg a nyomoznak az ügyben.

Jóváhagyták: bevezetik az eurót – Horvátországban

Az árakat szeptembertől kunában és euróban is ki kell majd írni, a kettős kijelzés pedig egészen 2023 végéig marad.

Nem kért az ellátásból, inkább megharapta a mentőst

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 30 éves férfi ellen, aki megharapta az ellátására érkező mentőautó sofőrjét.

Elfogták a július 4-i ünnepségen feltehetően lövöldöző amerikai férfit

Az eddig ismert tények szerint hatan meghaltak, harmincan megsebesültek a támadásban a Chicago-hoz közeli Highland Parkban, Illinois államban.

Zápor, zivatar, élénk szél lesz a Dunántúlon kedden

Délelőtt leginkább a Dunántúlon, majd délután, este már egyre több helyen fordulnak elő záporok, zivatarok.

Dézsi Csaba Andrásnak sem tetszik a vármegyék és főispánok ötlete

Győr fideszes polgármestere nem tartja jó elképzelésnek a javaslatot.

A Kúria szerint jogszerű volt a januári pedagógussztrájk

A tanárok Strasbourgig is hajlandóak elmenni.

Ötven százalékos áremelés várható a győri uszodákban

Az energiaköltségek a tavalyi hétszeresére nőttek.

Cristiano Ronaldo egyelőre nem vette fel a munkát a Manchester Unitednél, sajtóhírek szerint távozni akar

A portugál sztár "családi okok miatt" hétfőn nem kezdte meg az edzést csapatánál.

Csökken az üzemanyagok ára

Olcsóbb lesz a fűnyírás.

Egy csoport blokkolja a forgalmat az Erzsébet-hídon

Rendőrök intézkednek a helyszínen.