Két új alpolgármestert választott Győrben Dézsi Csaba András

Pintér Bence 2020-01-31 11:32:00
Környezetvédelmi témákkal indította el polgármesterségét Dézsi Csaba András, Győr új fideszes polgármestere. Fekete Dávid alpolgármester lemondott és tanácsnok lett, a közgyűlés Dézsi javaslatára két új polgármestert választott: Szeles Szabolcs fideszes képviselő és Dr. Pergel Elza ügyvéd segítik majd az új polgármester munkáját Radnóti Ákos mellett.

Zenére várakozhattak a péntekre váratlanul meghirdetett győri közgyűlés résztvevői Győrben: feltehetően a rockrajongó, vasárnap megválasztott fideszes polgármester, Dézsi Csaba András javaslatára az AC/DC legnagyobb slágerei szóltak a hangszórókból az ülés kezdete előtt, miközben kiosztották a váratlanul, csütörtök délután összehívott közgyűlés napirendjét.

Dézsi nyitóbeszédében elmondta: Győr viharos időszakon van túl, de a győriek a választáson szerinte a béke mellett, és amellett döntöttek, hogy a várost ne Budapestről, hanem Győrből irányítsák. Azt ígérte: a győriekkel együtt fog dolgozni, nem fog leállni vitatkozni fölösleges ideológiai kérdésekről. Abban bízik, hogy nem csak 140 ezer győri polgármestere lesz, hanem hogy 140 ezer munkatársa lesz abban, hogy Győrért dolgozzanak.

Az ülésen az új polgármester esküt tett, és választott két új alpolgármestert is Szeles Szabolcs fideszes képviselő és Dr. Perger Elza KDNP-s politikus, jogász személyében, miközben Fekete Dávid alpolgármester lemondott,

mivel az egyetem fejlesztéséért felelős tanácsnokká választották. Tehát egy képviselő, illetve egy külsős alpolgármestert hozott Dézsi, miközben egy alpolgármestertől megvált.

Pollreisz Balázs az alpolgármesterek választása előtt szólalt fel, és gratulált Dézsi győzelméhez. Pollreisz Szeles Szabolcstól azt kérdezte, hogy a pénzügyi bizottság egykori vezetőjeként alpolgármesterként mindent meg fog-e tenni azért, hogy ha az előző városvezetéssel kapcsolatos gyanú merül fel, akkor együttműködjön akár a hatóságokkal, akár újságírókkal. Szeles elmondta: a képviselői eskü köti, tehát természetesen együtt fog működni. Dézsi a kérdés-válasz után megköszönte Pollreisz kérdését, de szólt neki, hogy vége van a kampánynak, így inkább a konstruktív javaslatokat várja az ellenzék oldaláról.

Az új polgármester a szervezeti és működési szabályzatot is módosította annak érdekében, hogy két új tanácsnokot válasszanak, egyikük, Hajtó Péter képviselő a társadalmi kapcsolatokért felel majd, a másikuk pedig, Fekete Dávid leköszönő alpolgármester, képviselő az egyetem fejlesztéséért és az ifjúságpolitikáért. A bizottságokban is történtek személyi változások, az egészségügyért felelő bizottság tagja lett például Véghné dr. Szakál Ildikó Etel. A polgármester megjegyezte, hogy ezzel teljesítette ígéretét, hogy a győri háziorvosok helyet kapnak a megfelelő szakbizottságban.

Emellett Dézsi javaslatára a közgyűlés egy új bizottságot is létrehozott, a környezetvédelmi bizottságot, ennek elnöke Szálasy László lett, alelnöke Sik Sándor, képviselő tagja Bárány István, nem képviselő tagja pedig Fekete Mária és Markó-Valentyik Anna lett. Dézsi külön felhívta a figyelmet arra, hogy az előző ciklusban nem volt ilyen bizottság, amit ő nem tartott jó döntésnek.

A környezetvédelem hangsúlyos elem volt az első, Dézsi által elnökölt közgyűlésen: határoztak a marcalvárosi Kiserdő ligeterdővé minősítéséről, illetve arról, hogy megkezdjék a Püspökerdő helyi jelentőségű természetvédelmi területté nyilvánítását.

Az előbbi határozati javaslat kapcsán Glázer Tímea, a DK képviselője gratulált a környezetvédelmi bizottság létrehozásához, és elmondta: ők is évek óta küzdöttek a spontán kialakult Kiserdő megőrzéséért, örül a fásítási programnak és a Püspökerdővel kapcsolatban hozott döntésnek is, ezért örömmel támogatni fogják a javaslatot. Pollreisz Balázs, az MSZP képviselője egy kritikával élt: azt kifogásolta, hogy az előterjesztés szövegében szerepel: „Győrben nincs klímavészhelyzet”, hiszen szerinte az egész bolygón van, de ő is nagyon örül a javaslatoknak. Pollreisz és Glázer jelezte azt is: ezek a pontok az ő programjaikban is szerepeltek októberben és januárban is. Rózsavölgyi László, a terület fideszes képviselője elmondta: a Kiserdő az eddigi formájában sokáig nem tudott volna megmaradni, ezért nagyon örül neki, hogy lépéseket tesz az ügyben az önkormányzat.

Kevésbé ismert tény, hogy Győr a kínai Vuhan testvérvárosa, amely jelenleg karanténban van a koronavírus miatt. „Nyilván az ember a testvérének segít” – mondta a polgármester. A közgyűlés Dézsi javaslatára ezután arról határozott, hogy Győr hárommillió forinttal segítse meg a Vörökereszt vuhani szervezetét.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.