Kecskeméten folytatódik Czeglédy Csaba ügyének tárgyalása

ugytudjuk.hu 2020-02-27 10:58:00
Tényleg nem hozzák Szombathelyre a Human Operator Zrt. ellen indított eljárást.

A Szegedi Ítélőtábla, elfogadva a Szegedi Törvényszék elfogultságra vonatkozó bejelentését, a Kecskeméti Törvényszéket jelölte ki a Human Operator Zrt. ügyének tárgyalására - tájékoztatta a bíróság csütörtökön az MTI-t.

A Czeglédy Csaba által vezetett céghez kapcsolódó ügyben tavaly februárban emeltek vádat különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 21 ember ellen.

Hiába kérik, nem teszik át Szegedről Szombathelyre Czeglédy Csaba ügyét

ugytudjuk.hu Az ügyészség előbb megkapta az első fokú végzést, mint maguk az érintettek. A Czeglédy Csaba és társai elleni ügyben a Fellebbviteli Főügyészség alaptalannak tartja a büntetőeljárás áttételére irányuló védelmi indítványt - tudtuk meg az ügyészség.hu oldalról. A védelem korábban a Szegedi Törvényszék illetékességét kifogásolta, és szerették volna az ügyet a Szombathelyi Törvényszékhez áttenni.

A vádirat szerint a 2011-től működő bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A Human Operator Zrt. két generál-alvállalkozó közbeiktatásával - amelyek teljesítési segédként nyolc iskolaszövetkezetet vontak be - munkaerőt közvetített Magyarországon működő cégeknek. A foglalkoztatottak után fizetendő adókat és közterheket a dolgozókat névleg alkalmazó szövetkezetek nem vagy csak részben vallották be, és elmulasztották befizetni. A vád szerint a bűnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek.

Hatályon kívül helyezték a Czeglédy Csaba ellen valló vádlott börtönbüntetését

ugytudjuk.hu A Szegedi Ítélőtábla a Czeglédy-perrel akarja egyesíteni a vádlott büntetőügyét. Hatályon kívül helyezték a makói perben Czeglédy Csaba ellen valló vádlott börtönbüntetését, írja a HVG. A lap szerint a Szegedi Ítélőtábla azért döntött az ítélet hatályon kívül helyezése és az új eljárás mellett, hogy egységesíteni lehessen a vádlott büntetőügyét a Czeglédy-perrel.

Czeglédy Csaba, a DK európai parlamenti képviselőjelöltje volt, ezért mentelmi jog illette meg. A politikus mentelmi jogát a Nemzeti Választási Bizottság fenntartotta, ezért a bíróság május 9-én megszüntette az ellene indult büntetőeljárást. A főügyészség fellebbezése után azonban, a Szegedi Ítélőtábla döntése alapján a mentelmi jog megszűnését követően lefolytatható a Czeglédy Csaba elleni eljárás.     

Szeged helyett Gyulán folytatódhat a Czeglédy-per

Farkas Bazsi Ennél messzebb Szombathelytől nem is tudnák vinni a tárgyalást. Úgy tudni, hogy amennyiben nem ad helyt a Szegedi Ítélőtábla azon indítványunknak, hogy a vádirat szerinti elkövetési hely alapján a Szombathelyi Törvényszék járjon el, Gyulára akarják tenni az ügyet. Tőlünk ennél messzebbre már tényleg nem kerülhetne...

A Szegedi Törvényszék két tanácsa hét - a bűnösségét beismerő és az ügyészséggel egyezséget kötő - vádlott ügyében hozott jogerős döntést az előkészítő üléseken. A bíróság a vádlottakra másfél és három év három hónap közötti börtönbüntetéseket szabott ki, melyből hárman nem bocsáthatók feltételes szabadságra.

Januárban több, az ügyben eljáró bíró után a Szegedi Törvényszék valamennyi büntetőbírája elfogultságot jelentett be.

Frissítés

A szombathelyi közgyűlés szünetében értük utol magát az érintettet, Czeglédy Csabát, aki a következőt nyilatkozta az Ugytudjuk.hu-nak:

- Törvénytelenül jelölte ki a Szegedi Ítélőtábla a Kecskeméti Törvényszéket, ugyanis előbb dönteniük kellett volna az illetékesség kérdésről, valamint a saját elfogultságukról. Ha Szeged nem illetékes, akkor Kecskemét sem. Ha pedig elfogultak, akkor nem is dönthettek volna. A kordély Szegeden megint elkerülte a szamarat. Megdöbbentő a szakmaiatlanságuk - zárta szavait Czeglédy. 

Szólj hozzá!

Oszlopnak ütközött egy autó Győrben

A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki.

Óvatlan volt egy sárvári edzőterem zsebtolvaja

Lebukása után mindent megtett, hogy egérutat nyerjen.

Összeütközött két autó Rábapatynál

A 84-es főúton történt a baleset.

85 millió forint értékben kapott autókat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Agrárminiszter szerint csakis minőségi munkaeszközökkel lehet minőségi munkát végezni.

Összeütközött két gépkocsi Belednél

A tűzoltók áramtalanítják az egyik járművet.

Öt győri játékos is helyet kapott a magyar női kosárlabda-válogatottban

Dombai Réka, Dubei Debóra, Török Ágnes, Weninger Virág és Barnai Judit is a csapat tagja.

Férjhez ment Scarlett Johansson

A hírt különleges módon vitték a nyilvánosság elé.

Már negyven koronavírus-fertőzöttről tudnak Sárváron

Közel hetvenen pedig járványügyi megfigyelés alatt vannak.

840 ezret vert el egy önjelölt kőműves Vas megyében, csak az nem látszott, mire

Egy istálló falát kellett volna megjavítania, kontárkodás miatt áll bíróság elé.

Gáz van, azaz nincs

Több, mint egy hete képtelenek megjavítani az osztrák-magyar gázcsövet Lébénynél.

Németh Szilárd tankot mászott

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára az újonnan érkezett Leopard harckocsik számára épült hangárok átadásán szemlézett.

Kanadai lesz a Rubik-kocka

15 milliárd forintot adtak a tulajdonjogokért.

Hétfő hajnaltól újra járható lesz a győri Jókai utca

Hétfőre elkészül a felújítás a belvárosi utcában.

Önként bezárkózott Szentpéterfa

Kritikus a járvány a vasi településen, de több helyi szerint nincs is akkora baj.

van még itt cikk a témában:

Nagyon helyretette Czeglédy Csaba a Pesti Tévé riporterét

Jobb itt a városházán, mint börtönben? - érdeklődött a kormányközeli média embere.