HIRDETÉS

Hiába kérik, nem teszik át Szegedről Szombathelyre Czeglédy Csaba ügyét

ugytudjuk.hu
2020. január 10. péntek, 12:04
Az ügyészség előbb megkapta az első fokú végzést, mint maguk az érintettek.

A Czeglédy Csaba és társai elleni ügyben a Fellebbviteli Főügyészség alaptalannak tartja a büntetőeljárás áttételére irányuló védelmi indítványt - tudtuk meg az ügyészség.hu oldalról.

 

A védelem korábban a Szegedi Törvényszék illetékességét kifogásolta, és szerették volna az ügyet a Szombathelyi Törvényszékhez áttenni. 

 

A Szegedi Törvényszék eljáró tanácsa az erre irányuló indítványokat elutasította, amely végzések ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

 

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a fellebbezéseket alaptalannak ítélte, mert álláspontja szerint a Szegedi Törvényszék illetékessége változatlanul fennáll, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyását indítványozta.

 

Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla fog dönteni a fellebbezésekről.

 

Czeglédy Csabát bűnszervezetben, felbujtóként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják.

 

Tagadta bűnösségét Czeglédy Csaba

ugytudjuk.hu Előkészítő ülést tartottak Szegeden. Tagadta bűnösségét Czeglédy Csaba az általa irányított Human Operator Zrt. ügyének hétfői előkészítő ülésén a Szegedi Törvényszéken. A személyzeti szolgáltatással foglalkozó szombathelyi székhelyű cég igazgatósági elnöki posztját 2010 decemberétől betöltő politikus hangsúlyozta, nem követett el bűncselekményt, mindenét, amije van, adózott jövedelméből vásárolta.

 

 
Bár ellenem nem emeltek vádat, a vádirat szerint az elkövetés helyszíne Szombathely, továbbá az ügyben már nincsen Csongrád megyei vádlott, ezért súlyosan törvényellenes, hogy az ügyben a Szegedi Törvényszék akar eljárni. Súlyosan csorbítják a szombathelyi terheltek védekezéshez fűződő jogát. Továbbá rendkívül furcsa, hogy az érintettek még nem kapták meg az elsőfokú végzést tartalmazó jegyzőkönyvet, de az ügyészség már igen.

 

- mondta az Ugytudjuk.hu-nak Czeglédy Csaba. 
 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás