Szeged helyett Gyulán folytatódhat a Czeglédy-per

Farkas Bazsi 2020-02-06 17:10:00
Ennél messzebb Szombathelytől nem is tudnák vinni a tárgyalást.

Úgy tudni, hogy amennyiben nem ad helyt a Szegedi Ítélőtábla azon indítványunknak, hogy a vádirat szerinti elkövetési hely alapján a Szombathelyi Törvényszék járjon el, Gyulára akarják tenni az ügyet. Tőlünk ennél messzebbre már tényleg nem kerülhetne… - írja Facebook-posztjában Czeglédy Csaba, szombathelyi önkormányzati képviselő.

Arról a hvg.hu írt tegnap, hogy gyakorlatilag nem maradt bíró Szegeden -  ahol eddig foglalkoztak Czeglédy büntető perével -, aki tárgyalhatná a költségvetési csalás gyanújába keveredett Czeglédy perét, ugyanis szinte kivétel nélkül minden bíró elfogultságot jelentett. Az ügyet így mindenképpen át kell tenni egy másik törvényszékre. 

Az Ugytudjuk.hu januárban számolt be róla, hogy a Czeglédyék kezdeményezték azt, hogy a tárgyalás Szombathelyen folytatódjon.

Bár ellenem nem emeltek vádat, a vádirat szerint az elkövetés helyszíne Szombathely, továbbá az ügyben már nincsen Csongrád megyei vádlott, ezért súlyosan törvényellenes, hogy az ügyben a Szegedi Törvényszék akar eljárni. Súlyosan csorbítják a szombathelyi terheltek védekezéshez fűződő jogát. Továbbá rendkívül furcsa, hogy az érintettek még nem kapták meg az elsőfokú végzést tartalmazó jegyzőkönyvet, de az ügyészség már igen.

- mondta akkor az Ugytudjuk.hu-nak Czeglédy Csaba. 

A politikus információi szerint bár Szeged kiesett abból, hogy a további tárgyalások helyszíne legyen a hatóságok még így sem mozdulnának ki Csongrád megyéből, most lehetséges további helyszínként Gyula került szóba. 

Ha valóban úgy döntenek, hogy a Gyulai Törvényszék tárgyalja a továbbiakban a gazdasági bűncselekmény gyanújával indított eljárást, akkor valóban igaza lesz Czeglédynak abban, hogy ennél messzebbre aligha vihették volna Szombathelyről a tárgyalást. 

  
 
 

Szólj hozzá!

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is

Honlapépítés lépésről lépésre: az alapoktól a befejezésig

Egy weboldal elkészítését érdemes profikra bíznia annak, aki nem járatos a webprogramozásban.