Kásler szerint csúsztatás, hogy ki kellett üríteni az ágyakat

Székely Zoárd 2020-05-20 16:56:00
A hazaküldött betegekért az orvosokat teszi felelőssé.

A Demokrata című lap készített egy interjút Kásler Miklóssal, amire a Hír24 figyelt fel. A miniszter elmondta, mit gondol a koronavírus-járványról és az őt ért támadásokról. Közölte, hogy még a nyáron, valamikor a Semmelweis-napi ünnepségek idején átutalják az egészségügyi dolgozóknak ígért félmillió forintos elismerést.

Úgy véli, az ellenzék csak azért támadja, mert komoly érdeksérelmeket okozó átalakítások kezdődtek az egészségügyben, az oktatásban, a kultúrában. Az ellenzék célja a kormány megbuktatása, bármi áron,

"ezért hol az egyik, hol a másik minisztert támadják, gyalázzák."

A kórházi ágyak felszabadítását ismét azzal magyarázta, a legrosszabbra kellett készülni, hogy akár a magyar emberek tíz- vagy százezreit tudják folyamatosan gyógyítani.

"Nem felemelt karokkal vártuk a járvány tombolását."

Kásler csúsztatásnak nevezte, hogy ki kellett üríteni ágyakat.

"Ilyen utasítás soha nem hangzott el. A kezelés és az intenzív ellátás bővítésének a feltételeit kellett biztosítaniuk."

Kásler ismét óriási számokkal magyarázza az ágykiürítés bizonyítványát

A hazaküldött betegekért pedig az orvosokat teszi felelőssé.

"Az viszont, hogy kit küld haza és kit nem az orvos, kizárólag a saját szakmai és emberi felelőssége akár van járvány, akár nincs. Nem a minisztérium döntött a betegek kezeléséről, hanem a szakmai kollégium, amelynek 62 tagozata van, mert ennyi orvosi szakmát tartunk nyilván. E grémiumok dolgozták ki azokat az ajánlásokat, amelyek alapján el tudta dönteni az orvostársadalom, melyik betegség kezelését lehet átmenetileg elhalasztani, és melyikét nem. (…) Az orvostársadalom döntő többsége hősiesen helytáll, köszönet érte. De vannak közöttünk olyanok, akik nem szimpatizálnak a kormánnyal, és ha módjuk van rá, annak hangot is adnak, akár anonim módon, az ellenzéki pártokon és a sajtón keresztül."

A miniszter szerint az általa elküldött kórházigazgatók olyan hibákat követtek el, hogy neki mérlegelési lehetősége sem volt. A jövőről azt mondja, mivel ismeretlen a vírus, nincs védőoltás, elfogadott ellenszer, terápia, így

"továbbra is a legrosszabbra kell készülni, és aszerint lépni. Minden előfordulhat."

Négy lépcsőben elkezdték az egészségügyi ellátás normalizálását, de az óvatosság indokolt. Információi szerint a kórházak jól teljesítenek.

Kásler okoskodásnak titulálta a kritikákat, hisztériának a maszkok és a lélegeztetőgépek állítólagos hiányát és szerinte politikai alapon támadja az ellenzék. Erős túlzásnak tartja, hogy mindent rajta kérnek számon.

"Ez esetben az ellenzék túlbecsüli a képességeimet. (…) Nekem az a meggyőződésem, hogy a magyar emberek döntő többsége elégedett a kormány, azon belül pedig az egészségügy járványügyi intézkedéseivel és kezelésével."

A miniszter nem érzékeli, hogy le kellene mondania, utalást sem tapasztal arra, hogy Orbán Viktor kormányfő a támadások miatt neheztelne rá, arra pedig még büszke is, hogy a kormányt rajta keresztül próbálják támadni.

"Nem én vagyok az első, de nem is az utolsó, akit célkeresztbe állítanak. Igaz, kedvükre való engem támadni, mert megvallottan keresztény és nemzeti elkötelezettségű vagyok. Olyan személyek gyilkosoznak le, akiket vagy akik családtagjait gyógyítottam az onkológián. Ez szellemi alvilág, nem foglalkozom vele. Egész életemben fegyelmezett és tudatos ember voltam, a szeretteim és a nemzetem iránti felelősség mellett a hivatásom kötelez. Nem hagyom, hogy provokáljanak, hogy kizökkentsenek a lelki nyugalmamból."

A „meddig lehet ezt bírni” kérdésre úgy felel, ha presztízs, hiúság, pénz vezérelné, nem is lenne miniszter. Csak Orbán Viktornak mondott igent, senki másnak a felkérését nem fogadta volna el.

"Ezért őszinte meggyőződéssel mondhatom, hogy alvilági mesterkedésekkel nem lehet éket verni a kormány tagjai közé."

Az elszomorítja, hogy az ellenzék még a tragikus járványhelyzetet is alpári hecckampányokra igyekszik használni, az összefogás helyett.

 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Szólj hozzá!

Bejegyezték a Haladás 1919 Labdarúgó Kft.-t

Egyelőre még 100%-ban a szombathelyi önkormányzat a tulajdonos.

Két győri és egy szombathelyi gimnázium a középiskolák TOP 20-as csapatában

A Kazinczy Ferenc Gimnázium, a Révai Miklós Gimnázium, és szombathelyi az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt eminens. 

Kósa Roland lett Győr alpolgármestere

Konszenzussal választották meg.

Lemondott mandátumáról Jenei Ferenc

A győri önkormányzati képviselő mandátumát Rosinger Tímea veszi fel.

Mit kell tudni a chili paprika aromáról?

A chili kapcsán nincs ember a Földön, aki ne a tüzes csípősségre asszociálna.

Az Audi vezetése Győr új polgármesterénél járt

A mai találkozó megerősítette a feleket abban, hogy erős a partnerség a város és a vállalat között.

Marad az előterjesztések 5 napos közzétételi ideje Sárváron

Kondora polgármester visszavonta az szmsz ezen módosítását.

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?