Január elején harminchét sofőr hiányzott a győri tömegközlekedésből

Pintér Bence 2020-02-03 18:07:00
Ungár Péter országgyűlési képviselő kérte ki a Volánbusztól a győri közlekedés adatait: novemberben csak száz, decemberben azonban ezer járat maradt ki.

Korábban azt írtuk az ősz óta súlyosan gyengélkedő győri buszközlekedésről, hogy novemberre a súlyos szeptemberi és októberi kimaradások után nagyjából helyreállt a közlekedés, az év végén azonban szakszervezeti információk alapján ismét egy sor járat maradhatott ki. Most Ungár Péter országgyűlési képviselő (LMP) kérte ki ismét a győri buszközlekedés statisztikáit a Volánbusztól.

Ebből kiderül: a Volánbusz nagyon büszke a Kecskemétről Győrbe hozott 17 új Mercedes buszra, amelyek alacsonypadlósak, légkondival felszereltek, környezetbarátak – ezzel pedig tényleg egyedülállóak Győrben, hiszen a többi busz ezekkel az extrákkal nem rendelkezik. Jelezték: még további 7 új autóbusszal is korszerűsítjük Győr-Moson-Sopron megye közlekedését, de azt nem részletezték, hogy ezek a buszok pontosan hol közlekednek majd.

Új busz van, sofőr még mindig nincs elég

A jó hírek után következnek a rosszak: kiderült ugyanis, hogy bár a Volánbusz kettőzött erővel próbál sofőröket találni és képezni Győrben, és 18 új kollégát már csatasorba is állítottak, a hiány még mindig jelentős:

37 buszsofőr hiányzik az állományból Győrben a helyi, 10 pedig a helyközi közlekedésből.

Jelenleg 10-15 más megyéből érkező kolléga segíti a zökkenőmentes feladatellátást, míg novemberben 50, decemberben 27 átvezényelt kolléga dolgozott a Győr és környéki járatokon.

Mint azt fent jeleztük: novemberben stabilizálódott a győri buszközlekedés, ekkor 110 járat maradt ki összesen, ami 0,31 százalékos arányt jelent. Ez, illetve a december eleji kimaradások jelentős része járműhiány miatt történt, ez azonban már megoldódott az új buszokkal a cég szerint.

Decemberben azonban ismét összesen ezer járat maradt ki, ami 3,6 százalékos arányt jelent,

a cég szerint azért, mert az ünnepi időszakokra bejelentett szabadság igényeken felül a helyi és a helyközi teljes autóbusz-vezetői állomány öt százaléka volt tartós távolléten, jellemzően betegség miatt.

A két év végi hónapban összesítve tehát megközelítőleg 67 500 menetrend szerinti helyi járatból 1132 járat maradt ki, ami 1,67 százalékos arányt jelent. Ugyanezen időszakban a  helyközi közlekedésben nagyságrendileg 46 600 járatból 105 járat maradt ki, ami 0,22 százalékos kimaradást jelent.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.