Január elején harminchét sofőr hiányzott a győri tömegközlekedésből

Pintér Bence 2020-02-03 18:07:00
Ungár Péter országgyűlési képviselő kérte ki a Volánbusztól a győri közlekedés adatait: novemberben csak száz, decemberben azonban ezer járat maradt ki.

Korábban azt írtuk az ősz óta súlyosan gyengélkedő győri buszközlekedésről, hogy novemberre a súlyos szeptemberi és októberi kimaradások után nagyjából helyreállt a közlekedés, az év végén azonban szakszervezeti információk alapján ismét egy sor járat maradhatott ki. Most Ungár Péter országgyűlési képviselő (LMP) kérte ki ismét a győri buszközlekedés statisztikáit a Volánbusztól.

Ebből kiderül: a Volánbusz nagyon büszke a Kecskemétről Győrbe hozott 17 új Mercedes buszra, amelyek alacsonypadlósak, légkondival felszereltek, környezetbarátak – ezzel pedig tényleg egyedülállóak Győrben, hiszen a többi busz ezekkel az extrákkal nem rendelkezik. Jelezték: még további 7 új autóbusszal is korszerűsítjük Győr-Moson-Sopron megye közlekedését, de azt nem részletezték, hogy ezek a buszok pontosan hol közlekednek majd.

Új busz van, sofőr még mindig nincs elég

A jó hírek után következnek a rosszak: kiderült ugyanis, hogy bár a Volánbusz kettőzött erővel próbál sofőröket találni és képezni Győrben, és 18 új kollégát már csatasorba is állítottak, a hiány még mindig jelentős:

37 buszsofőr hiányzik az állományból Győrben a helyi, 10 pedig a helyközi közlekedésből.

Jelenleg 10-15 más megyéből érkező kolléga segíti a zökkenőmentes feladatellátást, míg novemberben 50, decemberben 27 átvezényelt kolléga dolgozott a Győr és környéki járatokon.

Mint azt fent jeleztük: novemberben stabilizálódott a győri buszközlekedés, ekkor 110 járat maradt ki összesen, ami 0,31 százalékos arányt jelent. Ez, illetve a december eleji kimaradások jelentős része járműhiány miatt történt, ez azonban már megoldódott az új buszokkal a cég szerint.

Decemberben azonban ismét összesen ezer járat maradt ki, ami 3,6 százalékos arányt jelent,

a cég szerint azért, mert az ünnepi időszakokra bejelentett szabadság igényeken felül a helyi és a helyközi teljes autóbusz-vezetői állomány öt százaléka volt tartós távolléten, jellemzően betegség miatt.

A két év végi hónapban összesítve tehát megközelítőleg 67 500 menetrend szerinti helyi járatból 1132 járat maradt ki, ami 1,67 százalékos arányt jelent. Ugyanezen időszakban a  helyközi közlekedésben nagyságrendileg 46 600 járatból 105 járat maradt ki, ami 0,22 százalékos kimaradást jelent.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.