Ismét a szombathelyi Fidesz alelnöke, Bucsu független polgármestere, a csupán érettségivel rendelkező Gál Sándor lesz a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője

Farkas Bazsi 2020-12-23 13:10:41
Az átadás-átvétel nem lesz meg december 31-ig, január 31-re tolódhat.

Ma jelent meg Szombathely weblapján az a határozati javaslat, amiben Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester azt javasolja, hogy december 31-vel szűnjön meg Kovács Cecília jelenlegi ügyvezető megbízatása a Haladás Sportkomplexumot működtető Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft-nél, 2021. január 1-vel pedig Gál Sándor nevezné ki. 

Visszaadja a Haladás stadiont Szombathely az államnak

Sajtótájékoztatót tart ezekben a perckeben is Nemény András (Éljen Szombathely!) szombathelyi polgármester és Hende Csaba (Fidesz-KDNP) a térség parlamenti képviselője. A sajtótájékozatót élőben is tudjátok követni: Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az új ügyvezető korábban már dolgozott a cégnél, 2019-en azonban Nemény váltotta le, mivel - az egyébként a Szombathelyi Fidesz városi alelnöki posztját is betöltő - Gál nem hajtotta végre a közgyűlési határozatot és csak lehetetlen időben engedte volna be a Sportkomplexumba a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia felnőtt csapatát.

Alig egy hónapja, hogy Nemény és Hende Csaba (Fidesz-KDNP) a térség parlamenti képviselője közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mivel az eddigi működő modell -  vagyis, hogy az állam pénzt ad a legnagyobb bérlő Haladás VSE-nek a stadion költségeinek fedezésére -  tovább már nem életképes, így Szombathely visszaadja a létesítményt az államnak, így az üzemelteti tovább.

Hende Csaba nagy beismerése: háromszor annyiba kerül az új Haladás Sportkomplexum üzemeltetése, mint amennyi a régié volt

Vélhetően nem fog többe kerülni a fenntartása, mint amennyibe került a régi objektumnak a fenntartása - ezt Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő mondta még 2017 novemberében a Haladás Sportkomplexum avatásakor. Hende ezzel azoknak az ellenzéki politikusoknak üzent, akik szerinte azon jajveszékeltek, hogy hogyan és miből tartják majd fenn a Haladás Sportkomplexumot.

A gyakorlatban az úgy néz ki, hogy stadion működtető cég 100%-os tulajdonrésze kerül át az államhoz.

Korábban már boncolgattuk, hogy ki is lesz majd januártól a Sportkomplexum igazai úra, és úgy néz ki, hogy igazunk lett. Még pecsét sem került az átadás-átvételre máris visszakerült pozíciójába Gál, akinek egyébként jelenleg csupán csak érettségije van, ám úgy tudjuk, hogy hallgatója a Közigazgatási Egyetemnek.

A december eleji bejelentésen még az szerepelt, hogy 2021. január elsejével kerül át az üzemeltetés, ám most úgy tűnik ez csúszni fog. Február 1. a valószínű legkorábbi dátum, amikor a cég átkerülhet. 

Kerestük a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-t, hogy megtudjuk mi az oka a késlekedésnek, ám levelünkre eddig nem kaptunk választ.

Más forrásból úgy értesültünk, hogy a cég átvilágítása nem történt meg maradéktalanul, illetve vannak még nem teljesen tisztázott bérleti viszonyok is.

Az előterjesztés szerint az állami átvétel után is minden szombathelyi sportegyesületek, így a Haladás VSE-nek, a Haladás VSE Sport Kft.-nek, a Haladás Labdarúgó Kft.-nek és a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiának is biztosítani kell az eddigi feltételeket. 

Gál havi bruttó 600 ezer forintos fizetéssel látja el a feladatot. 

Illés Károly 2014. január 10. és 2014. szeptember 30.  között volt a Haladás Sportkomplexum építését felügyelő cég ügyvezetője havi bruttó 1 millió 500 ezer forintos fizetésért, aki összesen 13 és fél millió forintot tett így zsebre.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.