Ingyenes UV-szűréskampányt indított a látszerészszövetség, Szombathelyen két optika csatlakozott az akcióhoz

ugytudjuk.hu
2019. július 11. csütörtök, 17:22

FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS
MEGRENDELŐ: MOMENTUM MOZGALOM

A hónap végéig tartó ingyenes UV-szűrésre várják azokat, akik szemüvegüket, napszemüvegüket szeretnék bevizsgáltatni fényvédelem szempontjából. Ezen felül szaktanácsadással is szolgálnak a kampányhoz csatlakozó hetven optikai szaküzletben.

 

A Magyar Látszerész Szövetség MTI-hez csütörtökön eljuttatott információi szerint UV-extra - extra védelem a szemnek elnevezésű kampány célja, hogy a szakemberek felhívják az emberek figyelmét a fokozott UV-terhelés szemre, szem környéki bőrre gyakorolt káros hatásaira. A kampányban részt vevő üzletek ingyenes és teljes körű UV-szaktanácsadásban részesítik az érdeklődőket, megvizsgálják a meglévő optikai szemüveg UV-szűrő képességét, a lencse felületi épségét, de bevizsgálják a meglévő napszemüveget szintén ezen paraméterek alapján. A kontaktlencse viselőknek speciális tanácsadást nyújtanak az UV-védelemre nézve.

 

A szakmai szervezet kiemeli, hogy a gyermekek szemét is védeni kell az UV-sugárzás ellen, hiszen az ő szemüket jobban károsíthatja az UV-fény. Számukra külön szűrővizsgálatokat szerveznek.

 

Az akcióban résztvevő üzletekről és a kapcsolódó eseményekről a program honlapján található részletes információ.

 

Szombathelyen két üzlet csatlakozott a kampányhoz: a Trend Optika és a Somkuthy Optika.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás