Íme a Vas megyei karrierhét és állásbörze részletes programja

ugytudjuk.hu 2018-09-10 09:07:00
Pályaválasztás előtt állók, álláskeresők, HR-esek, tanárok és vállalkozók, szevasztok!

Idén harmadik alkalommal rendeznek Szombathelyen Karrierhetet, ahova a pályaválasztás előtt állókat legalább annyira várják, mint szüleiket, vagy éppen aktuális álláskeresőket, akár pályakezdő fiatalokat is.

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a kormányhivatal szakmai programokkal is készült, ahova cégvezetőket, HR-szakembereket, pedagógusokat és vállalkozókat is várnak.

Ahogy III. Vas Megyei Karrierhét, Pályaorientációs Show és Állásbörze hivatalos oldalán írják, tematikus szakmai napok, több tucat munkáltató és több mint hetven szakma várja az érdeklődőket szeptember 11-13 között az Aréna Savariában.

A szakmai programok részletesebben:

Szeptember 10. (hétfő)
Helyszín: VMKIK konferencia terme (Szombathely, Honvéd tér 2.)

9:00-16:00: Női energiák és csapdák - női karriernap

A nőkben rengeteg kiaknázatlan energia rejlik: egyéni és társadalmi szinten is. Gyereket nevelnek, háztartást visznek, és igen, még a munkahelyen is megállják a helyüket, ha a munkáltató erre lehetőséget ad nekik. Az energiáikat azonban csak akkor tudják használni, ha nem ejtik őket foglyul a tipikus csapdahelyzetek. De mik is ezek a női energiák és mik a csapdahelyzetek? A Női Karriernap ezekre a kérdésekre próbál majd választ adni.

16:15-18:00: Az üzleti kommunikáció eszköze: a Small Talk (Dr. Erdős Zsuzsanna, coach előadás és könyvbemutatója)

Szeptember 11. (kedd)
Helyszín: Aréna Savaria (Szombathely, Sugár út 18.)

08:30-10:00: A kötődések kialakulása: az iskola szerepe és lehetőségei

Mi a köze egy általános iskola igazgatójának, osztályfőnökének, pedagógusának ahhoz, hogy egy fiatal felnőtt később elmegy az országból vagy sem? És vajon mi a köze ahhoz, hogy a fiatal majd gyakran vált munkahelyet vagy sem? Egyáltalán hogyan jön ehhez a témához a kötődés kialakulása, az iskola szerepe és lehetőségei?

A legújabb kutatások, a külföldről hazatérőkkel készült interjúk tanulságai egy irányba mutatnak: az érintettek a szociális és kapcsolati háló, a kulturális közeg, a kötődések és a gyökerek miatt térnek haza. Az értékvesztettség és értékkeresés bizony központi téma itt: az individualista, a külsőségeken alapuló generációs értékek kérészéletűek; a velük való küzdelemben pedig az iskola komoly csatamező. Vagy inkább szántóföld, amelyből kivirágozhatnak a kötődést sok irányból tápláló értékrendszerek?

Ezek a kérdések és a rájuk életszerűen adható válaszok izgatnak minket akkor, amikor a meghívottakat kerekasztal beszélgetésre hívjuk, az X, Y, Z generációsokról szóló felvezető előadás után.

10:00-: Pályaorientációs Show és Állásbörze - Megnyitó

13:30-16:30: Menni vagy maradni? (Munkaerő-megtartás és elvándorlás a megyében)

Szeptember 12. (szerda)
Helyszín: Aréna Savaria

8:30-10:00: A jövő kompetenciái a jelen előkészületeiben (A jövő munkahelye, a munkahely jövője)

Élethosszig tartó tanulás – szokták hangoztatni, de vajon ezzel a szakközépiskolás vagy gimnazista generációval, és ebben a környezetben? Hogy készítsünk fel valakit, aki 5 év múlva már valószínűleg teljesen más körülmények között fog dolgozni, mint most? Emellett miért is tanuljon tovább, hogyan képezze magát egy 17- 18 éves fiatal: milyen hazai és külföldi perspektívák vannak előtte? Hogyan őrizze meg a motivációját a folyamatos tanulásra és tovább lépésre a mostani őrült leterheltség mellett?

13:30-15:30: Az IPAR 4.0 előszele: az elkerülhetetlen jövő

Szeptember 13. (csütörtök)
Helyszín: Aréna Savaria

11:00-12:00: Anya újra munkába megy

Tanácsok a gyesről, gyedről a munka világába visszatérő kismamáknak.

Szeptember 14. (péntek)
Helyszín: VMKIK konferencia terme

9:30-12:00: „Gyakorlati képzőhelyek, mint a szakképzés kulcsszereplői” szakmai Fórum

Milyen jogszabályi előírásoknak kell megfelelnie egy gyakorlati képzőnek? Mit tegyünk, hogy minden előírásnak megfeleljünk a gyakorlati képzés megvalósítása során? Mások, hogy csinálják? Többek közt ezekre a kérdésekre kaphatunk választ az ellenőrzéseket végző hatóságok szakembereitől.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.