Havonta minimum 666 ezer forintot kell leszurkolnia annak, aki eredményesen akar pályázni a Savaria Mozi büféjére

Farkas Bazsi 2020-01-07 16:05:00
Sátáni szám, egy mennyei üzletért?

Az önkormányzati ingatlanok közül talán egyetlen helységgel sem foglalkoztunk annyit, mint a Savaria Mozi büféjével. Nem véletlen, a Savaria Moziban évről évre 80 ezer jegyet értékesítenek, így ebből is látható, hogy a város egyik legforgalmasabb, az önkormányzathoz tartozó intézményéről van szó.

A büfé üzemeltetéséről nem egyszer írtunk már. Az épületet még 2004-ben, az akkori szocialista városvezetés, és Ipkovich György polgármester újította fel, ekkor írtak ki pályázatot az üzemeltetésre, amit a Café 5 Kft. nyert el, 10 évre. A cég azóta pályáztatás nélkül vitte tovább a boltot, most azonban az új városvezetés úgy döntött, ismét versenyhelyzetet teremtve pályázatot ír ki az üzemeltetésre.

Csakhogy az ősszel felbontott pályázatok hiányosak voltak, így a szabályozásnak eleget téve, az önkormányzat új pályázati eljárást kezdett meg.

Nagy kolonctól szabadul meg a Savaria Mozi büféjének eddigi bérlője

Farkas Bazsi Az elmúlt három évben több, mint 30 millió forint mínuszt termelt az egység. Nem irigyeljük. Ma jár le a szombathelyi Agora Savaria Filmszínház kávézójának bérleti jogára kiírt pályázat határideje. A kávézó és a magába foglaló büfé hátteréről nem egyszer írtunk.

A piaci viszonyokat mégis jól mutatja, hogy a legmagasabb bérleti díj ajánlat 810 ezer forint + ÁFA volt. Korábban a Café 5 Kft. 366 ezer 800 forint + ÁFÁ-t fizetett ki havonta. Igaz a pályázat eredménytelensége miatt április 30-ig szintén ez a cég maradhatott bent az épületben, csakhogy most már 524 ezer forint + ÁFÁt kell fizetniük, vagyis bruttó 665 ezer 480, kerekítve 666 ezer forintot kell kicsengetniük havonta. A pályázaton elindult Café 5, ugyanis ekkora ajánlott meg a hely további bérléséért. 

Igaz, hogy a Café 5 Kft. a pályázat benyújtásakor még tartozott a hely tulajdonosának, az önkormányzat cégének az Agorának, a pályázatát mégis befogadták a városházán. 

Annyira szarul megy a szombathelyi Cinema Café, hogy volt olyan vasárnap, hogy este 7 órakor volt az első vásárló

Farkas Bazsi Folyton csak a veszteséget termeli az egység, a bérlő mégis ragaszkodik ahhoz, hogy maradjon. Ki érti ezt? Valami nem stimmel a Savaria Mozi büféjének üzemeltetésével kapcsolatban. Azt talán már unalomig ismertettük, hogy a büfé mostani üzemeltetője a Café 5 Kft.

December 20-án jelent meg az új pályázati anyag. Ebben már az szerepel, hogy:

  • A büfé+kávézó bérleti díja minimum havi 524 ezer forint + ÁFA.
  • Ha a pályázó igényt tart a kávézó melletti 60 négyzetméteres aula részére, akkor kihelyezheti a bútorait, de ebben az esetben bruttó 1270 forintot kell fizetnie négyzetméterenként.
  • A mosdók takarítása, karbantartása, felújítása a bérlőt terheli. (Ez eddig is így volt.)
  • Az árkádok alatti tér bérlésére külön engedélyt kell kérnie a pályázónak, és erre a területre külön is kell fizetnie. Szezonban havonta nettó 800 forint/négyzetméter, szezonon kívül havonta 500 forint/négyzetméter áron.
  • A bérleti díjat az infláció mértékében emelik évente.
  • Az aluát egy koncertre minimum 100 ezer forint + ÁFÁért veheti bérbe a bérlő.
  • A nyertes pályázó 10 évre nyeri el az üzemeltetés jogát.
  • Pályázni január 31-én, 11 óráig lehet. 
  • A pályázatban feltétel, hogy a pályázó köteles befizetni bruttó 1 millió 996 ezer 440 forintot az önkormányzat bankszámlájára. A nyertes pályázónak ezt később beszámítják a bérleti díjába, a többi pályázó pedig a borítéknyitás után 8 napon belül visszakapja.

Kíváncsian várom, hogy lesz-e eredményes pályázat, azok után, hogy egyszer már eredménytelennek kellett hirdetni egy eljárást. Persze az is kérdés, hogy mivel az előző pályázat kínálati árait közzétette az önkormányzat, mennyire szalad el a ló a pályázókkal vagy mennyire tudnak továbbra is ésszerű és kigazdálkodható bérleti díjakat kínálni a pályázaton. 

Pár hét múlva kiderült. 


 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.