Hogyan kaphat pár “ajándék hónapot” a Savaria mozi büféjét üzemeltető cég, amikor jelenleg is tartozik a bérleti díjjal?

Farkas Bazsi 2019-11-25 14:02:00
Az elmúlt három évben 5 fizetési felszólítást kellett küldeni a Café 5 Kft.-nek. Volt olyan tétel, amikor közel összesen 3 millió forinttal tartozott.

Legutóbb pénteken írtunk a Savaria mozi büféjéről. A történet erősen kezd hasonlítani az ókor görög drámához  A hasonlatot nem is csak feltétlen a sztori mélysége, hanem annak hossza indokolja.

Csak dióhéjban: 

A büfé üzemeltetési jogát 2004-ben nyerte el a Café 5 Kft. A pályázatban elnyert ciklus 2014-ben járt le. Új pályáztatás ekkor nem volt, a cég 2x1 majd egyszer 3 évre kapta meg az üzemeltetést versenyeztetés nélkül. Ez az időszak idén december 16-án jár le. 

Az új városvezetés kiírta a pályázatot, ahol a legmagasabb bérleti díjat 810 ezer forint + ÁFÁ-ra lőtte be az egyik pályázó. Csak összehasonlításképpen a pályáztatás nélkül büfét üzemeltető Café 5 havonta 366 ezer 800 forint + ÁFÁ-t fizetett.

A hivatal azonban hiányt vélt felfedezni mind a legmagasabb, mind a második legmagasabb bérleti díjat kínáló pályázó esetében, így eredménytelenítette a pályázatot. Hamarosan újabb pályázatot írnak ki.

Közben elkészült a közgyűlési előterjesztés, ami szerint a mostani bérlő április 30-ig továbbra is üzemeltetheti a helyet. 

Csakhogy, egy most a birtokunkba került dokumentum szerint a Café 5 Kft. folyamatosan tartozik a bérleti díjjal a tulajdonos AGORÁ-nak.

A pályázati anyagokat november 14-én nyitották fel a Városházán. A cég egy november 22-én készült beszámoló szerint ekkor 657 ezer 559 forinttal tartozott az AGORÁ-nak.

2017-től kezdve szinte nem volt olyan hónap, amikor a cég a bérleti díjat napra pontosan kifizette volna. Az 1-2 hónapos fizetési csúszások rendszeresek, de volt olyan időszak, amikor az áprilisi számláját augusztusban, vagy a decemberi számláját, következő év februárjában egyenlítette ki.


Az elmúlt 3 évben 5 fizetési felszólítást kapott a cég. Az egyik legnagyobb pakkot 2017 júliusában, amikor még az áprilisi számláját sem fizette ki. Ekkor 2 millió 772 ezer 748 forinttal tartozott az önkormányzat intézményének.

Csak idén háromszor kellett felszólítani arra, hogy fizesse ki a lejárt számláit.

Ehhez még hozzájön az a tény, hogy az elmúlt három évben több, mint 30 millió forint mínuszt termelt a cég. Ez pedig azt mutatja, hogy eddig is hajszálon függött az, hogy a bérlő egyáltalán ki tudja fizetni a bérleti díjat. 


Kérdés, hogy az önkormányzat ezek után hogyan bízhatja meg a Café 5 Kft.-t azzal, hogy a december 16-i bérleti szerződés lejárta után akár csak egy nappal is tovább üzemeltesse a Cinema Cafét. Félő ugyanis, hogy végül komoly köztartozást felhalmozva költözik majd ki az egységből.


 

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.