Fotó: Farkas Bazsi

Naivitás volt azt hinni, hogy minden rendben lesz a Savaria Mozi büféjének pályázatával

Farkas Bazsi
2019. november 22. péntek, 14:00
Eredménytelen lett a kávézó új bérlőjét kereső pályázat. Az előterjesztés szerint áprilisig maradhat a mostani bérlő, aki folyamatosan csak bukik az üzleten.

Eredménytelen - ez áll a jövő heti szombathelyi közgyűlésre készült előterjesztésben a Savaria Filmszínház büféjének pályáztatási eljárása mellett. 

 

A büfét 2004-től a Café 5 Kft. üzemelteti, akkor pályázaton 10 évre nyerték el a bérleti jogot. 2014-ben azonban nem írt ki pályázatot az akkori fideszes városvezetés, hanem kétszer 1 évre, egyszer pedig 3 évre meghosszabbították a bérleti jogot, ami idén december 16-án jár le.

 

Már az új többség állította össze a pályázati anyagot a tavasszal. Ekkor egyébként volt egy halvány próbálkozása a fideszes város vezetésnek, hogy ne csak a büfére, de az egész mozira írjanak ki pályázatot. Ezt azonban elvetették, maradt csak a büfé.

 

A pályázatokat a múlt héten bontották ki a Városházán. Ahogy arról korábban írtunk a legnagyobb összeg, amit a kávézóért bérleti díjként kínáltak az 810 ezer forint + ÁFA volt, ezt - ahogy a most felkerült közgyűlési anyagból kiderül - Panda István kínálta. A pályázók között ott van a mostani bérlő, a Café 5 Kft. is. Ők 524 ezer forint + ÁFÁt ajánlottak a helyért. 

 

De miért lett eredménytelen a pályázat?

 

Hatan pályáztak, ebből három pályázatot formai szempontra hivatkozva kizártak. A legnagyobb árat kínáló pályázónál így fogalmaz a hivatali anyag:

 

Az 4. pályázó pályázata nem felel meg a magánokirat követelményeinek (nem írta alá a pályázatát és nyilatkozatait), illetőleg természetes személyként személyazonosságának igazolására csatolt okmányok nem közjegyző által hitelesített másolati példányát csatolta. 

 

A hivatal így úgy döntött, hogy új pályázatot ír ki. Emiatt pedig a mostani bérlő - igen az, aki

 

  • az elmúlt 5 évben pályáztatás nélkül havonta 366 ezer 800 forint + ÁFÁ-t fizetett, és
  • netto 30 ezer forintért tartott koncerteket a mozi aulájában, valamint
  • információink szerint folyamatosan tartozik a bérleti díjjal, amit folyamatos ügyvédi felszólításra hajlandó csak kifizeti, ráadásul
  • az elmúlt három évben több, mint 30 millió forint mínuszt termelt az egység üzemeltetésével

 

- szóval ő bérelheti ismét tovább pályáztatás nélkül 2020 április 30-ig a helyet.

 

Hogy mennyi pénzért azt az előterjesztés nem tartalmazza, viszont több forrásból úgy értesültünk, hogy az eddigi bérleti díjnál csakis magasabb áron maradhat erre a pár hónapra a korábbi bérlő.

 

Kerestük a szombathelyi városházát, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy mivel az önkormányzat számára legelőnyösebb ajánlatokat formai szempontból kell érvénytelennek nyilvánítani, ezért a város gazdasági érdekeire tekintettel Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester javasolja a pályázati eljárás eredménytelennek nyilvánítását. Azt szintén a hivataltól tudjuk, hogy a 4 hónapos plusz időre most azért van szükség, mert a decemberi munkaszünetek miatt elhúzódik a következő pályázati kiírás, így időbe telik amíg azt a szabályok szerint le tudják majd folytatni.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás