Hatalmas vihar és egy lesben álló elbocsátási hullám tett pontot a nyár végére

Fehér Buda 2020-12-26 14:32:00
Nem mondhatjuk, hogy nyugis augusztusunk lett volna idén.

Lassan elérünk 2020 végére. Nem volt ez az év se nem rövid, se nem könnyű, viszont rengeteg olyan cikkel jelentkeztünk nap mint nap, amelyek talán segített egy kicsit átvészelni ezt a történelmi időszakot. Szilveszterhez közeledve úgy döntöttünk, hogy minden nap összeszedjük nektek, hogy melyik anyagaink tetszettek a legjobban az olvasóinknak egy adott hónapban. Augusztussal folytatjuk a sorozatunkat.

1. Rémisztő felhővel tört magának utat az év legdurvább vihara

Rengeteg fotót kaptunk arról a viharról, ami augusztus végén vonult át Győr felett. A zuhé nem érkezett csendesen, sőt, egy akkora felhőt is hozott magával, amilyenekkel nem túl gyakran találkozunk. Rengeteg képet is kaptunk tőletek az égi jelenségről, amelyeket ebben a cikkünkben mutattunk be:

 

Rémisztő felhővel tört utat magának Győrben a mai vihar

Legutoljára a Függetlenség napjában láttunk hasonlót. Fotó: Ugytudjuk olvasó Viharos szelet és többfelé jeget is hozott magával az a vihar, ami ma kora este Ausztria felől érte el az országot.

 

2. Összeszólalkozott a Pannon-Víz és Győr polgármestere

Győrt idén többször is elverték a viharok, az egyiket a város fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András sem hagyhatta szó nélkül. Dézsi augusztusban arról írt, hogy felháborító állapotban van a város csatornarendszere, és egyben indirekt módon azt is megerősítette, hogy ezért vonult nyugdíjba a Pannon-Víz vezérigazgatója. Nem tudjuk, hogy erre, vagy a lakossági elégedetlenségre reagálva, de a Pannon-Víz oldalán mindeközben megjelent egy egyszerű szemléltető videó, ami azt mutatta be, mi is történik egy csatornarendszerrel felhőszakadás idején:

 

Visszaszúrt a Pannon-Víz Dézsinek?

Mint arról beszámoltunk, a hétfői vihar után Dézsi Csaba András, Győr fideszes polgármestere ismét arról írt, hogy felháborító állapotban van a csatornarendszer, és egyben indirekt módon azt is megerősítette, hogy ezért vonult nyugdíjba a Pannon-Víz vezérigazgatója.

 

3. Több ezer győri munkahely szűnne meg a koronavírus-járvány hatásai miatt?

Augusztus elején Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese egy, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján arról beszélt: "a tények nem igazolják" a kormányfő azon állítását, amely szerint a foglalkoztatás szintje kezd visszaállni a járvány előttire. Példaként említette, hogy információik szerint a győri Audi-gyár akár 2 ezer munkavállalóval foglalkoztathat kevesebbet a jövőben, és ez - a szakszervezetektől kapott tájékoztatások alapján - nem egyedi eset.

 

A DK értesülései szerint 2000 embert készülnek elküldeni a győri Audi gyárból

A Demokratikus Koalíció (DK) felszólítja a kormányt, hogy "sikerpropaganda" helyett nézzen szembe a koronavírus-járvány okozta gazdasági válsággal és a munkahelyek megőrzésére bővítse az állami támogatásokat. Arató Gergely, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese a Facebookon közvetített vasárnapi online sajtótájékoztatóján arról is beszélt: "a tények nem igazolják" a kormányfő azon állítását, amely szerint a foglalkoztatás szintje kezd visszaállni a járvány előttire.

 

Később az Audi is megszólalt az ügyben, akkor ők azt mondták, hogy Az AUDI HUNGARIA Zrt. nem tervez elbocsátásokat, a vállalat célja továbbra is a törzsgárda munkahelyeinek megőrzése hosszú távon.

 

Audi: Nem bocsátunk el senkit a törzsgárdából

Tegnap számoltunk be róla, hogy a DK-s Arató Gergely szerint „a győri Audi-gyár akár 2 ezer munkavállalóval foglalkoztathat kevesebbet a jövőben, és ez - a szakszervezetektől kapott tájékoztatások alapján - nem egyedi eset". A képviselő arról beszélt, hogy a munkahelyek sok esetben úgy szűnnek meg, hogy nem hosszabbítják meg a lejáró szerződéseket és felmondják a munkaerő kölcsönzéséről kötött megállapodásokat, ami így nem jelenik meg a statisztikákban.

 

4. Összebunyóztak a szombathelyi piac vásárlói, amit a kézilabdacsapat edzője bánt

Egy augusztusi reggelen történt az incidens a szombathelyi Vásárcsarnokban. Az SZKKA NB1-es csapatának edzője, Marosán György és kísérője egy lángost szeretett volna enni. "Be is álltunk a sorba. Ténfergett még két srác mellettünk,  megkérdeztük őket, hogy ők is sorba állnak-e, mert nem akarunk eléjük állni. Erre elkezdtek mindenfélét kiabálni ránk, szóváltás kezdődött. Én közben a reggeli híreket olvastam a telefonon, amikor felnéztem csak annyit mondtam, hogy minek kell veszekedni egy ilyen apróságon, nyugodjanak már le. Ekkor kaptam egy ütést az orromra, ami olyan erős volt, hogy el is törött" - mesélte a megdöbbentő esetet Marosán.

 

Balhé a szombathelyi piacon: eltörték a szombathelyi kézilabdacsapat edzőjének orrát

Ma reggel 5 órakor történt az incidens a szombathelyi Vásárcsarnokban. Az SZKKA NB1-es csapatának edzője, Marosán György és kísérője egy lángost szeretett volna enni. - Be is álltunk a sorba. Ténfergett még két srác mellettünk, megkérdeztük őket, hogy ők is sorba állnak-e, mert nem akarunk eléjük állni.

 

5. Néhány napra több vasi település is gáz nélkül maradt

Az újabb és újabb járványügyi intézkedések mellett néhány napig több Vas megyei településnek azzal is meg kellett birkóznia, hogy kikapcsolták a gázszolgáltatást. A szünetre azért volt szükség, mert az FGSZ Zrt. karbantartási munkát végzett a földgázszállító rendszeren 2020. augusztus 11. 06:00 – augusztus 13. 08:00 óra között. Egy biztos, ezekben a napokban felértékelődött a mikrók szerepe.

 

Figyelem! Ezeken a településeken nem lesz gáz két napig Vas megyében

Az FGSZ Zrt. karbantartási munkát végez a földgázszállító rendszeren 2020. augusztus 11. 06:00 - augusztus 13. 08:00 óra között.

Szólj hozzá!

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.