Dézsi megerősítette, hogy a csatornarendszer állapota miatt nyugdíjazták a Pannon-Víz igazgatóját

Pintér Bence 2020-08-18 14:58:06
A polgármester ismét arról beszélt: felháborító állapotban van a győri csatornarendszer.

Legutóbb július 21-én csapott le olyan felhőszakadás Győrre, mint amilyen tegnap: mindkét alkalommal vízben álltak a város utcái. Győr polgármestere, Dézsi Csaba András akkor is és most is arról írt, hogy gyalázatos állapotban van a csatornarendszer.

A polgármester szerint a város „Közép-Európa Velencéje”, és ez felháborító.

A múltkori vihar után Dézsi megígérte, hogy a körmére néz a felelős szolgáltatóknak, ezután nem sokkal pedig bejelentették, hogy nyugdíjba vonul a Pannon-Víz vezérigazgatója, Tőke László. Eddig csak sejteni lehetett a kapcsolatot a két dolog között, most viszont a polgármester az eredeti posztban arról írt: „Az első eset után a Pannon-Víz Zrt vezetője bejelentette nyugdíjba vonulását. Az új igazgató, aki leghamarabb szeptember elején állhat munkába, feladata lesz a teljes csatornahálózat sürgős átvizsgálása, mert ez az elmúlt öt évben még részlegesen sem történt meg.” Ezt a szakaszt a posztból azóta valamiért törölték.

Security Check Required

null

Ezen felül a polgármester az előző, szintén fideszes, Borkai Zsolt által vezetett városvezetésre is megjegyzést tett. Azt írta: „elég komoly feladatot jelent számomra az az örökség, melyeknél számos területen trehánysággal kellett szembesülnöm!”

A Pannon-Víz élére egyébként információink szerint Rácz Attila Istvánt szánja a város, aki korábban a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt.-t vezette, illetve stratégiai igazgatóként dolgozott a Duna Menti Regionális Vízmű Zrt.-nél.

A probléma forrása azonban nem csupán a trehányság lehet: vízügyi forrásokból arról értesültünk, hogy a rezsicsökkentés is oka annak, hogy a szolgáltatóknak nincs elég forrásuk arra, hogy a „tűzoltó” karbantartási munkákon túl fejlesszék a csatornahálózatot.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.