Győzött a népharag: újra megnyitják az autók előtt a szombathelyi Arany-patak hidat

Farkas Bazsi 2018-10-10 14:07:00
November elején már újra lehet rajta autózni.

Augusztus 31-én a helyszínen jelentette be Puskás Tivadar polgármester és Lakézy Gábor városi főépítész, hogy szeptember 6-án lezárják az Arany-patak fahídját az autósforgalom elől. Akkor azt mondták, hogy a híd szerkezete olyan mértékben károsodott, hogy azt javítani sem tudják, így az autók soha többet nem használhatják a hidat. 

Még fizikai akadályokat is építettek a szerkezet elé, nehogy akár egy autó is áthaladjon a tiltás ellenére. 

Aztán többször is téma volt a híd ügye, legutóbb, egy hete, Horváth Attila, az Éljen Szombathely! frakció képviselője tartott az ügyben sajtótájékoztatót. Akkor azt mondta, hogy nem készült a híd szerkezetéről statikai vizsgálat, mivel a híd szerkezetének eredeti tervei nem álltak a szakember rendelkezésére. Ezt egyébként az a jegyzőkönyv is tartalmazza, amire még augusztusban hivatkozott a polgármester. Horváth már akkor azt mondta, hogy úgy hallotta, hogy ismét megnyitják majd a hidat, ám erről hivatalos megerősítést nem kapott. 

Felújítás helyett inkább lezárta az Arany-patak hídját a szombathelyi városvezetés

Több évtizede ismert probléma a városban az Arany-patakon átívelő híd ügye. A városvezetők 1965-ben egy rekreációs övezethez illő, egysávos, faszerkezetű hidat helyeztek el a Csónakázó-tó melletti területre. A környéket azóta beépítették, a forgalom nőtt, de a híd maradt. Most több ezer ember napi közlekedését lehetetleníti el az intézkedés, hogy az autós forgalom elől lezárja hídat a városvezetés.


Október elsején küldött közleményt a szombathelyi önkormányzat, amiben azt írták, hogy október 1-én elkezdett dolgozni a kivitelező az Arany-patak fahídon. 

A kivitelezés során felújítják a híd acélszerkezetét, a fából készült elemeket. A javítási munkálatok befejezésére a munkaterület átadás-átvételt követően 30 nap áll rendelkezésre a kivitelezőnek. 

Ma megkeresésemre hivatalos válasz érkezett a városházáról, amiben azt írják:

A felújítás után ismét ráengedik az autós forgalmat a hídra. 

Ez tehát azt jelenti, hogy az október 1-én javításra átvett hidat, 30 nap múlva visszaadják a forgalomnak. Tehát nagyjából 3 hét múlva ismét autózható lesz a híd. 

Milyen érdekes, hogy a korábban örökre lezárt állapot, a sok-sok cikk és a hatalmas népharag hatására közel 60 napra csökkent. 
 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.