A híd tervei nem állnak rendelkezése, így a híd alapozásának statikai vizsgálata nem lehetséges - áll abban a szakvéleményben, amit Horváth Attila (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő mutatott meg a sajtónak péntek délelőtt. 

 


Augusztus 31-én jelentette Puskás Tivadar polgármester, hogy lezárják az Arany-patak fahídját. Az intézkedés eredményeképpen az autósok soha többet nem hajthatnak át a hídon, a kerékpárosok és gyalogosok azonban továbbra is közlekednek rajta. Akkor Puskás azt mondta, hogy a híd szerkezete annyira károsodott, hogy emiatt kell azt az autós forgalom előtt lezárni. 

 

Szétesés határán van az Arany-patak híd Szombathelyen

Uploaded by ugytudjuk on 2018-08-28.

 

Ilyen szakvélemény azonban nem készült - ez Horváth Attila jelentette ma ki és az ezt bizonyító szakvéleményt is megmutatta. A képviselő hozzátette, hogy nem volt egyszerű dolga a vélemény megszerzésekor, először szeptember 4-én kérték azt ki a városházától és csak most, egy hónappal később kaphatták meg. 

 

 

A politikus azt mondta, hogy azt ők sem vitatták, hogy a híd rossz állapotban van, a palló borítása szemmel láthatóan mozgott. Erre azonban - Horváth szerint - nem az lett volna a megoldás, hogy a hidat lezárják, hanem meg kellett volna javítani. A sajtótájékoztató ideje alatt egyébként a SZOVA munkatársai éppen a már említett burkolatot cserélték.

 

 

A képviselő azt is elmondta, hogy ha sokáig híd nélkül marad az Arany-patak ezen szakasza, akkor az élhetetlenné fogja tenni a városrészt. Ezzel közel 8-10 ezer ember életét keserítik meg. 

 

Éljen Szombathely Egyesület

Végre sikerült megszereznünk azt a szakvéleményt, ami alapján lezárták az oladi fahidat. Egyértelmű, hogy a híd felújításra szorul, és az is egyértelmű, hogy egy új híd építése az egyetlen tartós és...

 

Ezért a következő közgyűlésen javasolni fogják a híd ügyének napirendre vételét. Ha pedig a városvezetés nem óhajt ezzel foglalkozni, akkor aláírásgyűjtésbe kezdenek.

 

comments powered by Disqus

Budai Gyula ma reggel a Mokkában maga mesélte el, micsoda komoly volt a helyzet. 

Isten éltesse Joli nénit!

Két autóst csíptek el a rendőrök.

Milyen érdekes, hogy a szerdai “rabszolgatörvény” megszavazása után dobták le a nyugdíjemelés bombát.

Sál, sapka, szánkó, hólapát. 

Meg is jutalmazták őket a kemény munkáért.

Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A miniszter szerint szerdán kilenc rendőr sérült meg a demonstárció alatt.

A meggyilkolt papot idén májusban avatták boldoggá.

A Momentum Mozgalom szombathelyi szervezeti elnökének véleménye a rabszolgatörvény elfogadásáról.

Már csigaforgatónk és pásztorgémünk is van.

Az egyik idős asszony súlyosan megsérült.

Kövér László házelnök nagy büntetést ígért, de nem tudja teljesíteni.

Három jármű ütközött össze.

A vétkes kirepült az autójából, a vétlen autóban hárman is megsérültek.

A PornHub összeszedte, hogy milyen pornót néztek idén a legtöbbet.

Ezért túlóráztak kicsit a parlament előtt.

Twitter megosztás Google+ megosztás