Puskás polgármester olyan szakvéleményre hivatkozott az Arany-patak híd lezárásakor, ami nem is létezik

Farkas Bazsi 2018-10-05 12:05:00
A baloldal napirendre vetetné a híd ügyét.
A híd tervei nem állnak rendelkezése, így a híd alapozásának statikai vizsgálata nem lehetséges - áll abban a szakvéleményben, amit Horváth Attila (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő mutatott meg a sajtónak péntek délelőtt. 


Augusztus 31-én jelentette Puskás Tivadar polgármester, hogy lezárják az Arany-patak fahídját. Az intézkedés eredményeképpen az autósok soha többet nem hajthatnak át a hídon, a kerékpárosok és gyalogosok azonban továbbra is közlekednek rajta. Akkor Puskás azt mondta, hogy a híd szerkezete annyira károsodott, hogy emiatt kell azt az autós forgalom előtt lezárni. 

Szétesés határán van az Arany-patak híd Szombathelyen

Uploaded by ugytudjuk on 2018-08-28.

Ilyen szakvélemény azonban nem készült - ez Horváth Attila jelentette ma ki és az ezt bizonyító szakvéleményt is megmutatta. A képviselő hozzátette, hogy nem volt egyszerű dolga a vélemény megszerzésekor, először szeptember 4-én kérték azt ki a városházától és csak most, egy hónappal később kaphatták meg. 

A politikus azt mondta, hogy azt ők sem vitatták, hogy a híd rossz állapotban van, a palló borítása szemmel láthatóan mozgott. Erre azonban - Horváth szerint - nem az lett volna a megoldás, hogy a hidat lezárják, hanem meg kellett volna javítani. A sajtótájékoztató ideje alatt egyébként a SZOVA munkatársai éppen a már említett burkolatot cserélték.

A képviselő azt is elmondta, hogy ha sokáig híd nélkül marad az Arany-patak ezen szakasza, akkor az élhetetlenné fogja tenni a városrészt. Ezzel közel 8-10 ezer ember életét keserítik meg. 

Éljen Szombathely Egyesület

Végre sikerült megszereznünk azt a szakvéleményt, ami alapján lezárták az oladi fahidat. Egyértelmű, hogy a híd felújításra szorul, és az is egyértelmű, hogy egy új híd építése az egyetlen tartós és...

Ezért a következő közgyűlésen javasolni fogják a híd ügyének napirendre vételét. Ha pedig a városvezetés nem óhajt ezzel foglalkozni, akkor aláírásgyűjtésbe kezdenek.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.