Ezek az utcák újulnak meg idén Győrben

Pintér Bence 2020-06-04 14:02:00
Az útkezelő terveinek ismertetésekor bemutatták a Kuopio parkba tervezett parkolólemezt is.

Bár a győri útkezelő költségvetését a koronavírus miatti átcsoportosítás során jelentősen meg kellett vágni (4,6 milliárd helyett 3,9 milliárd jut így nekik), így is sok útfelújításra várhatunk a város által kezelt 760 kilométernyi úton, amelyből mintegy 500 kilométer számít belterületi útnak. A várható fejlesztésekről Dézsi Csaba András polgármester, Prédl Antal, az útkezelő vezetője, és Szeles Szabolcs alpolgármester számoltak be szerdán.

Megújul például a Sió utca Nádorvárosban, amiért a polgármester – aki a környéken lakik – már húsz éve lobbizott, itt már a közműveket cserélik. Hosszú előkészítés után újul meg Révfaluban a Mayer Lajos utca, ahol szintén a közművek cseréjével indul a folyamat, aminek nem lesz idén vége: idén az előkészítő munkán túl a Körtöltés utcától számolva 150 méter megújítása van betervezve, ez az első ütem.

Aszfaltcsere lesz a nádorvárosi Szabolcska utcán a balettiskola előtti szakaszon, miközben a Pannon-Vízzel együttműködve újul meg a Külső-Árpád út Gyárvárosban. Ősszel zajvédőfal épül a Bárka út mellé a Szabadrév utca és a Hattyú utca közötti szakaszon. Újvárosban megújul a Muskátli utca, Győrszentivánon a Fecske utca, a Vásárcsarnok környékén a Herman Ottó utca.

Hosszú várakozás után Sáráson is elkezdődött a szennyvízvezeték és az útépítés tervezése,

ahogy azt a kampányban a polgármester megígérte. Amíg a munka tart, a Hortenzia és az Írisz utcákat egy ideiglenes, bitumenes felületi bevonattal látják el, hogy megszabaduljanak a portól. Eközben Ménfőcsanakon idén parkolót építenek a Vadvirág utcában és megújul a Hajnalcsillag utca, Likócson pedig a Kövecses utca a Római utca és a Pesti utca közötti szakaszon.

Az útkezelő idén kezdi el tervezni az Ipar út és a Balassi Bálint út kereszteződésének lámpássá alakítását Gyárvárosban, mivel a gyalogosok itt nem érezték biztonságban magukat. Ezen felül több helyen lesznek új zebrák: a Szent László út és Sárkereki út kereszteződésében, a Hegyalja út és az Újkút utca csomópontjában, illetve a Budai úton a Szeszgyár utcai lakótelepnél.

Megújul a Tihanyi Árpád úton a kerékpárút mindkét oldalon,

és az Ifjúság körútnál a Tihanyin a jelzőlámpa vezérlőberendezését – amely az egyik legrégebbi a városban – is cserélni fogják.

A tervezési szinten is folynak a dolgok, továbbra is tervezik a Damjanich utca átalakítását, amiről már láthattunk egy látványtervet, tegnap pedig az is kiderült, milyen parkolási megoldást tervez a város az adyvárosi Kuopio parkban, a polgármester erről is publikált látványterveket. Ezek előzetes tervek, a park melleti földfelszíni parkolók fölé terveznek egy parkolólemezt, megőrizve ezzel a parkot.

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.