Ezek az utcák újulnak meg idén Győrben

Pintér Bence 2020-06-04 14:02:00
Az útkezelő terveinek ismertetésekor bemutatták a Kuopio parkba tervezett parkolólemezt is.

Bár a győri útkezelő költségvetését a koronavírus miatti átcsoportosítás során jelentősen meg kellett vágni (4,6 milliárd helyett 3,9 milliárd jut így nekik), így is sok útfelújításra várhatunk a város által kezelt 760 kilométernyi úton, amelyből mintegy 500 kilométer számít belterületi útnak. A várható fejlesztésekről Dézsi Csaba András polgármester, Prédl Antal, az útkezelő vezetője, és Szeles Szabolcs alpolgármester számoltak be szerdán.

Megújul például a Sió utca Nádorvárosban, amiért a polgármester – aki a környéken lakik – már húsz éve lobbizott, itt már a közműveket cserélik. Hosszú előkészítés után újul meg Révfaluban a Mayer Lajos utca, ahol szintén a közművek cseréjével indul a folyamat, aminek nem lesz idén vége: idén az előkészítő munkán túl a Körtöltés utcától számolva 150 méter megújítása van betervezve, ez az első ütem.

Aszfaltcsere lesz a nádorvárosi Szabolcska utcán a balettiskola előtti szakaszon, miközben a Pannon-Vízzel együttműködve újul meg a Külső-Árpád út Gyárvárosban. Ősszel zajvédőfal épül a Bárka út mellé a Szabadrév utca és a Hattyú utca közötti szakaszon. Újvárosban megújul a Muskátli utca, Győrszentivánon a Fecske utca, a Vásárcsarnok környékén a Herman Ottó utca.

Hosszú várakozás után Sáráson is elkezdődött a szennyvízvezeték és az útépítés tervezése,

ahogy azt a kampányban a polgármester megígérte. Amíg a munka tart, a Hortenzia és az Írisz utcákat egy ideiglenes, bitumenes felületi bevonattal látják el, hogy megszabaduljanak a portól. Eközben Ménfőcsanakon idén parkolót építenek a Vadvirág utcában és megújul a Hajnalcsillag utca, Likócson pedig a Kövecses utca a Római utca és a Pesti utca közötti szakaszon.

Az útkezelő idén kezdi el tervezni az Ipar út és a Balassi Bálint út kereszteződésének lámpássá alakítását Gyárvárosban, mivel a gyalogosok itt nem érezték biztonságban magukat. Ezen felül több helyen lesznek új zebrák: a Szent László út és Sárkereki út kereszteződésében, a Hegyalja út és az Újkút utca csomópontjában, illetve a Budai úton a Szeszgyár utcai lakótelepnél.

Megújul a Tihanyi Árpád úton a kerékpárút mindkét oldalon,

és az Ifjúság körútnál a Tihanyin a jelzőlámpa vezérlőberendezését – amely az egyik legrégebbi a városban – is cserélni fogják.

A tervezési szinten is folynak a dolgok, továbbra is tervezik a Damjanich utca átalakítását, amiről már láthattunk egy látványtervet, tegnap pedig az is kiderült, milyen parkolási megoldást tervez a város az adyvárosi Kuopio parkban, a polgármester erről is publikált látványterveket. Ezek előzetes tervek, a park melleti földfelszíni parkolók fölé terveznek egy parkolólemezt, megőrizve ezzel a parkot.

Szólj hozzá!

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos.

Egy komplett tantermet újított fel a TDK a szombathelyi Gépipariban

Ablakcserére, új vakolatra, festésre, padfelújításra és digitális táblára is futott a felajánlott 10 millió forintból.

Ezután csak állami jóváhagyással fogadhatnak el magánadományokat az iskolák!

Jól gondolja meg monden szülő, ha mondjuk egy terem kifestésére gondolna!

Jövő héten lezárják a szombathelyi Károly Róbert utcát

A KISZ lakótelep egyik fő közlekedési ütőerét két hétig biztosan nem használhatják az autósok.

Nem indul együtt az EP-választáson az LMP és a Párbeszéd

Bár Ungár Péter szerint korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

A díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapták.

Átment a másik sávba, elcsapott egy biciklist

Celldömölk és Mersevát között történt az eset.

Marad még a meleg kedden

A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik.

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.