Győri költségvetés: idén nem lesz légszennyezettségmérő állomás és ingyen termálbérlet az időseknek

Pintér Bence 2020-05-29 14:05:00
1,7 milliárd forintot csoportosítanak át Győr költségvetésében a koronavírus miatt

Éppen csak elfogadták Győr idei költségvetését, amikor a koronavírus-járvány beütött, amelynek következtében át kellett tervezni az idei költségvetést. Erről korábban készítettünk egy interjút Szeles Szabolcs alpolgármesterrel, mivel az már korábban látszott, hogy csak a kormány intézkedései közel egymilliárdos tételt jelentenek a költségvetésben.

Most felkerült az önkormányzat honlapjára az átcsoportosítás két dokumentuma, amely alapján most 1,7 milliárd forintot csoportosít át a város a tartalékokhoz

– a dokumentumok itt és itt érhetőek el.

A pénzt számos különböző helyről vonja el az önkormányzat, egyrészről a különféle intézményektől, ahol egyes rendezvények elmaradása is indokolhatja az átcsoportosítást. A Vaskakas Bábszínháztól 55 millió forintot, a Fesztiválközponttól 130 millió forintot, a Győri Balettől 25 millió forintot, a Generációk Házától 13,5 millió forintot, a Rómer Múzeumtól 47 millió forintot, a ménfőcsanaki művháztól 3 milliót, a szentivánitól 4 milliót, az újvárositól 2 milliót, a levéltártól egymilliót, a könyvtártól 5,5 milliót,

legnagyobb tételként pedig az Útkezelőtől 725 millió forintot csoportosítanak át.

A másik dokumentumban konkrét ügyek szerepelnek inkább, itt például kiderül, hogy idén nem lesz mobil légszennyezettségi mérőállomás (40 millió) – ami Pollreisz Balázs szocialista képviselő javaslatára került be a költségvetésbe –, parlagfű-mentesítés (3 millió), de kevesebb jut a bölcsődei és óvodai játszóterek felújítására (12 millió), óvodai úszásoktatásra (15 millió), Semmelweis-mapi jutalmazásra (5 millió), pedagógusnapra (5 millió), illetve az időseknek nyújtott termálfürdő-bérletekre (45 millió). Ezen felül kisebb volumenű munkákra félrerakott pénz (175 millió), városképmegóvásra szolgáló keret, vagy legalábbis egy része (30 millió) is átcsoportosításra került.

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.