És arra még emlékeztek, hogy idén februárban traktorral házasodott a gazda Szombathelyen?

Fehér Buda 2020-12-20 20:49:11
Közben hatalmas jubileumot ünnepelt a szombathelyi lángoskirály, míg az interneten megpróbálták átverni a szombathelyieket.

Lassan elérünk 2020 végére. Nem volt ez az év se nem rövid, se nem könnyű, viszont rengeteg olyan cikkel jelentkeztünk nap mint nap, amelyek talán segített egy kicsit átvészelni ezt a történelmi időszakot. Szilveszterhez közeledve úgy döntöttünk, hogy minden nap összeszedjük nektek, hogy melyik anyagaink tetszettek a legjobban az olvasóinknak egy adott hónapban. Februárral folytatjuk a sorozatunkat.

1. Hatalmas jubileumot ünnepelt a szombathelyi lángoskirály

Kevés olyan szombathelyi akad, aki ne ismerné Porpáczy Gábort, aki már szinte intézmény a városban. Ötven éve ontja a finomságokat a helyi piacon. Védjegye kis sapkája és a mosolya, valamint az a titok, amit máig csak ő birtokol. Vagyis hogyan készül, mitől ilyen finom a lángosa? Többek között ez is kiderül a Porpáczy Gáborral készült interjúnkból:

 

Ötven éve ül trónján a szombathelyi lángoskirály

Van, aki nem ismeri? Aligha. A szombathelyi Porpáczy Gábor intézmény a városban. Ötven éve ontja a finomságokat a helyi piacon. Védjegye kis sapkája és a mosolya, valamint az a titok, amit máig csak ő birtokol. Vagyis hogyan készül, mitől ilyen finom a lángosa?

 

2. Egy brit férfi szerint a forró whiskey a koronavírus ellenfele

Februárban már egyre vadabb történetek hallottunk a koronavírus-járványról. Ezek közül azonban Connor Reed, egy 25 éves brit férfi sztorija jött be nektek a legjobban, aki azt állította, hogy csupán forró whiskey-vel és mézzel sikerült legyőznie a vírust. Az otthoni praktikákról azóta is naponta ezrek osztanak meg bejegyzéseket a különböző közösségi oldalakon, Reed jótanácsa viszont egészen emlékezetesre sikerült:

 

Forró whiskyvel győzte le a koronavírust egy brit férfi

A koronavírusról egy ideje már tudni lehet, hogy az alkohol az egyik legnagyobb ellensége. Egy brit férfi azonban próbára is tette az elképzelést, most azt mondja, hogy forró whiskyvel és mézzel sikerült leküzdenie a több száz áldozatot szedő betegséget. A 25 éves Connor Reed három éve költözött Vuhanba Észak-Wales-ből, hogy angolt tanítson a helyieknek, írja a Mirror.

 

3. Traktorral házasodott a gazda Szombathelyen

Sokan meglepődhettek, amikor az év elején egy feldíszített traktor jelent meg a szombathelyi Fő téren. A traktorral Dániel, egy salköveskúti gazda érkezett, aki aznap mondta ki a boldogító igent a párjával. Dániel akkor az Ugytudjuknak azt mondta, "szeretem a traktorokat, így nem is volt kérdés, hogy ma az esküvőmre is ezzel jövök".

 

Hatalmas traktorral jött házasodni a szombathelyi városházára a salköveskúti gazda

Nem mindennapi látvány fogadta azokat, akik ma délután Szombathely Fő terén sétáltak. A városháza előtt ugyanis egy hatalmas, feldíszített traktor parkolt. Szeretem a traktorokat, így nem is volt kérdés, hogy ma az esküvőmre is ezzel jövök - mondta Dániel, a vőlegény az Ugytudjuk.hu-nak.

 

4. Elhunyt Szombathely egyik legismertebb gyermekorvosa

Februárban rázta meg az a hír is Szombathelyt, miszerint tragikus hirtelenséggel elhunyt, Dr. Sóla Gyöngyi, az ismert szombathelyi csecsemő és gyermekorvos. A doktornő évtizedek óta praktizált, nagyon sok szombathelyi gyermeket gyógyított meg. 

 

Tragikus hirtelenséggel elhunyt az ismert szombathelyi gyermekorvos

Tragikus hirtelenséggel hunyt el, Dr. Sóla Gyöngyi, az ismert szombathelyi csecsemő és gyermekorvos - értesült szerkesztőségünk. A doktornő évtizedek óta praktizált, nagyon sok szombathelyi gyermeket gyógyított meg. Őszinte részvétünk a családnak.

 

5. Egy körmendi cukrász az ujjai köré csavarta a luxushajók édességeit

Manapság az óceánjáró luxushajók bonyolítják le a világ turizmusának egy igen jelentős részét. Egy-egy monstrumon akár 5-6 ezren is lehetnek, a személyzet sem kevesebb ezernél. Számos magyar vállal munkát a hajókon, köztük a körmendi Bauer Kálmán Zsolt sem, aki jelentős karriert futott be ebben a különleges ágazatban. Zsolt ugyan még fiatal, de már bejárta a bolygó vizes felszínét, világhírességek kóstolják termékeit. Angliában él, pár év alatt főcukrásszá küzdötte fel magát, egy multi hajóscég fejlesztő főcukrásza lett. Tíz luxushajó édességeiért felel, s mint mondja, a cége februárban készült arra, hogy a vízre tegyék a legnagyobb hajójukat tenni. Ezen 6 ezer embernek lesz helye és 17 étterem várja őket. Meg persze Zsolt a finomságaival.

 

Egy körmendi cukrász felel a luxushajók édességeiért

Zsolt a Korona cukrászüzemében kezdte el a szakmát Péter Andrásné, Anikó keze alatt. Az élethez szerencse kell és neki volt. Kiváló mesterekhez került, megtanult angolul és a Berki csárdában képezte magát a legendás Pilnay Zoltán segítségével. A szombathelyi Orlayban szakvizsgázott, cukrász lett. Aztán befutott az első hajós szerződés.

Szólj hozzá!

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.