Lassan elérünk 2020 végére. Nem volt ez az év se nem rövid, se nem könnyű, viszont rengeteg olyan cikkel jelentkeztünk nap mint nap, amelyek talán segített egy kicsit átvészelni ezt a történelmi időszakot. Szilveszterhez közeledve úgy döntöttünk, hogy minden nap összeszedjük nektek, hogy melyik anyagaink tetszettek a legjobban az olvasóinknak egy adott hónapban. Februárral folytatjuk a sorozatunkat.
1. Hatalmas jubileumot ünnepelt a szombathelyi lángoskirály
Kevés olyan szombathelyi akad, aki ne ismerné Porpáczy Gábort, aki már szinte intézmény a városban. Ötven éve ontja a finomságokat a helyi piacon. Védjegye kis sapkája és a mosolya, valamint az a titok, amit máig csak ő birtokol. Vagyis hogyan készül, mitől ilyen finom a lángosa? Többek között ez is kiderül a Porpáczy Gáborral készült interjúnkból:
Ötven éve ül trónján a szombathelyi lángoskirály
Van, aki nem ismeri? Aligha. A szombathelyi Porpáczy Gábor intézmény a városban. Ötven éve ontja a finomságokat a helyi piacon. Védjegye kis sapkája és a mosolya, valamint az a titok, amit máig csak ő birtokol. Vagyis hogyan készül, mitől ilyen finom a lángosa?
2. Egy brit férfi szerint a forró whiskey a koronavírus ellenfele
Februárban már egyre vadabb történetek hallottunk a koronavírus-járványról. Ezek közül azonban Connor Reed, egy 25 éves brit férfi sztorija jött be nektek a legjobban, aki azt állította, hogy csupán forró whiskey-vel és mézzel sikerült legyőznie a vírust. Az otthoni praktikákról azóta is naponta ezrek osztanak meg bejegyzéseket a különböző közösségi oldalakon, Reed jótanácsa viszont egészen emlékezetesre sikerült:
Forró whiskyvel győzte le a koronavírust egy brit férfi
A koronavírusról egy ideje már tudni lehet, hogy az alkohol az egyik legnagyobb ellensége. Egy brit férfi azonban próbára is tette az elképzelést, most azt mondja, hogy forró whiskyvel és mézzel sikerült leküzdenie a több száz áldozatot szedő betegséget. A 25 éves Connor Reed három éve költözött Vuhanba Észak-Wales-ből, hogy angolt tanítson a helyieknek, írja a Mirror.
3. Traktorral házasodott a gazda Szombathelyen
Sokan meglepődhettek, amikor az év elején egy feldíszített traktor jelent meg a szombathelyi Fő téren. A traktorral Dániel, egy salköveskúti gazda érkezett, aki aznap mondta ki a boldogító igent a párjával. Dániel akkor az Ugytudjuknak azt mondta, "szeretem a traktorokat, így nem is volt kérdés, hogy ma az esküvőmre is ezzel jövök".
Hatalmas traktorral jött házasodni a szombathelyi városházára a salköveskúti gazda
Nem mindennapi látvány fogadta azokat, akik ma délután Szombathely Fő terén sétáltak. A városháza előtt ugyanis egy hatalmas, feldíszített traktor parkolt. Szeretem a traktorokat, így nem is volt kérdés, hogy ma az esküvőmre is ezzel jövök - mondta Dániel, a vőlegény az Ugytudjuk.hu-nak.
4. Elhunyt Szombathely egyik legismertebb gyermekorvosa
Februárban rázta meg az a hír is Szombathelyt, miszerint tragikus hirtelenséggel elhunyt, Dr. Sóla Gyöngyi, az ismert szombathelyi csecsemő és gyermekorvos. A doktornő évtizedek óta praktizált, nagyon sok szombathelyi gyermeket gyógyított meg.
Tragikus hirtelenséggel elhunyt az ismert szombathelyi gyermekorvos
Tragikus hirtelenséggel hunyt el, Dr. Sóla Gyöngyi, az ismert szombathelyi csecsemő és gyermekorvos - értesült szerkesztőségünk. A doktornő évtizedek óta praktizált, nagyon sok szombathelyi gyermeket gyógyított meg. Őszinte részvétünk a családnak.
5. Egy körmendi cukrász az ujjai köré csavarta a luxushajók édességeit
Manapság az óceánjáró luxushajók bonyolítják le a világ turizmusának egy igen jelentős részét. Egy-egy monstrumon akár 5-6 ezren is lehetnek, a személyzet sem kevesebb ezernél. Számos magyar vállal munkát a hajókon, köztük a körmendi Bauer Kálmán Zsolt sem, aki jelentős karriert futott be ebben a különleges ágazatban. Zsolt ugyan még fiatal, de már bejárta a bolygó vizes felszínét, világhírességek kóstolják termékeit. Angliában él, pár év alatt főcukrásszá küzdötte fel magát, egy multi hajóscég fejlesztő főcukrásza lett. Tíz luxushajó édességeiért felel, s mint mondja, a cége februárban készült arra, hogy a vízre tegyék a legnagyobb hajójukat tenni. Ezen 6 ezer embernek lesz helye és 17 étterem várja őket. Meg persze Zsolt a finomságaival.
Egy körmendi cukrász felel a luxushajók édességeiért
Zsolt a Korona cukrászüzemében kezdte el a szakmát Péter Andrásné, Anikó keze alatt. Az élethez szerencse kell és neki volt. Kiváló mesterekhez került, megtanult angolul és a Berki csárdában képezte magát a legendás Pilnay Zoltán segítségével. A szombathelyi Orlayban szakvizsgázott, cukrász lett. Aztán befutott az első hajós szerződés.