Ma sem lett költségvetése Szombathelynek

Farkas Bazsi 2019-03-13 08:40:00
Amire lehet számítani: szivárványkoalíció, áruló, bevándorláspárti. Közgyűlési blog.

22:07 The party is over

Holnap nem lesz közgyűlés.

Puskás nem mond prognózist azzal kapcsolatban, hogy mikor lesz a következő közgyűlés, de azt ígérte időben szól majd. Várjuk! 

Köszi a figyelmet, várok mindenkit legközelebb is! 

Charlie - Kávéház

Charlie tizennegyedik szólólemezén, a "Platina sorozat" című albumon, található eredeti verzió. Az album megvásárolható itt: http://www.magneoton.hu/Termek/Platina_sorozat_7 A dal letölthető innen: http://itunes.apple.com/hu/album/platina-sorozat/id475441290 És innen: http://www.songo.hu/hun/pages/release/a/7/a/fea232a0194707285dad7e2852b0101a.html?a=b030 2006. - Magneoton

21:55 Közbeszerzési bíráló bizottság

Gyorsan leszavazták. 

Ezzel kapcsolatban ugye korábban azt döntötték el, hogy átstrukturálják a bizottságot és a hivatalnokok helyett a pártok delegálnak tagokat. Nem vonták vissza a határozatot.


Minden hónap utolsó csütörtökén lesz közgyűlés. Kivéve december és június, július, augusztus. Puskás ezt is megvétózta, a közgyűlés meg a vétót vétózta meg. Szóval mostantól ez is így lesz.
 

A szabad információs áramlásnak sem lesz eztán akadálya. Az önkormányzati osztályvezetőknek, az önkormányzati cégvezetőknek eztán a polgármester kihagyásával kommunikálhatnak majd a választott képviselőkkel. 
 

 

21:50 Lovass marad a tévénél

De nem ő lesz a Médiacentrum vezetője, hanem Halmágyi Miklós. Puskás azt mondja, hogy ő a Kormányhivatalhoz fog fordulni, hogy megvizsgáltassa a határozatot.

Megtorpedózom - mondja Puskás, aki egyből mártírrá avatja magát, és magával együtt Lovasst is. (Akit egyébként ők hoztak lehetetlen helyzetbe.)

21:28 Véget ért a zárt ülés jönnek az újratárgyalásra visszaküldöttek

Így holnap tuti, hogy nem kell közgyűlést tartani. 

Elsőként jön a Médiacentrum ügyvezetőjének ügye. Lovass Tibort leváltották a posztról, helyette Halmágyi Miklóst nevezték ki. Az ellenzék döntését azzal indokolta, hogy a közpénzből fenntartott tévé tudósításai nem voltak objektívek. 

A vita nagyjából ugyanabban a mederben folyik, mint két hete. Puskás azt mondja, hogy az ellenzék megszerzett hatalmával most fejeket vág le. Nemény frakcióvezető azt mondja, hogy Lovasst nem engedték dolgozni, mert a tévé kézi vezérlésű volt. Most hetilap is lesz, hiszen újraindul a Savaria Fórum, Lovasst állásban hagyják, neki csak a tévével kell foglalkozni, Halmágyi pedig összefogja majd a Médiacentrumot.

 

20:20 Szombathely közép- és hosszútávú útfelújítási programja

Ezt levetetik napirendről az ellenzékiek. 

A 30. napirendi pontot, a SZOVA vezérigazgatójának visszahívását zárt ülésen tárgyalja majd a testület. 

5 perc szünet, aztán zárt ülés, aztán jönnek majd a polgármester által visszaküldött határozatok újratárgyalása.

Mi addig nézzük meg az 1995-ös, szilveszteri Lehetetlent.

Lehetetlen?! - Vámos Miklós műsora (1995 szilveszter)

http://www.facebook.com/RadioBonbonierre

 

20:13 2035

Arra lehet ebből bármi is. Szavaznak, hogy elfogadják e a koncepciót, de előbb még Kopcsándi József kérdezi, hogy mibe fájna ez az egész.

Egyelőre nem tudjuk meg, de a koncepciót elfogadják. 

 

19:50 Már a 25. napirendnél vannak

Gyorsan megy, bár ne kiabáljuk el. A Mesebolt Bábszínháznak kell igazgatót választani. Koczka Tibor ismerteti  pályázatot. Kovács Géza kap ismét bizalmat. 

Két technikai jellegű napirend jön, majd egy kis izgalom. A 11-es Huszár úti "B" terület  városfejlesztési koncepciója. 

Rápli Pál mondja el a koncepcióját, ami ahhoz lesz segítség, hogy a város pályázni tudjon a laktanya területének hasznosítására. 

 

19:36 Ügyvezetőt választanak a SZOMHULL élére

Illés Musics Bálintot javasolja a pozícióra. 

Az ellenzék azon van felháborodva, hogy úgy akarnak cégvezetőt választani, hogy a közgyűlés elé sem áll az egyébként a SZOVA alkalmazásában álló poszt várományos.

Elfogadják, a cég ugyanis ügyvezető nélkül működésképtelen lenne.

19:27 Csak a Hali, alé!

1% tulajdonrészt adna az önkormányzat a tulajdonában álló 10,2%-os tulajdonrészből a Szombathelyi Haladást működtető cégből. Létrejött egy 1919-es szurkolói szövetség, ők kapnának tulajdonrészt azért, hogy beleláthassanak a csapat belső ügyeibe. 

Balassa Péter aggályokat fogalmaz meg, nem biztos, hogy veszélytelen a szurkolóknak tulajdonrészt adni. Mennyi egyáltalán a csapat értéke, most per pillanat? - kérdezi a Jobbik képviselője. Azt javasolja vegyék le a napirendről a javaslatot. 

Leveszik a napirendről. 

Megszavazzák László Győző javaslatát, aki azt mondja, hogy konszenzussal delegáljanak a szurkolók egy valakit, aki felel majd a tulajdonrészért. 

 

19:21 Nekiállnak közlekedési koncepciót kialakítani

Erről is döntöttek, munkacsoport alakul. 

 

19:07 Visszaállítják az I. Világháborús emlékművet

Gyorsan megszavazták, ez már a soron következő napirendi pont volt. 

A vagyongazdálkodási koncepciót nem fogadják el.

A 16. napirendi pont jön. Ingatlanokkal kapcsolatos döntések. 5 ingatlanról van szó. Ebből most egyet, a Jászai Mari úti, volt Gyermekek háza épületének ügyét nem tárgyalnák. Végül tárgyalják, de a Fidesz javaslata nem megy át, így végül mégis majd egy újabb alkalommal tárgyalják ismét. 

 

18:58 Szavazás

Március 28-ig kell megalkotni a következő költségvetési tervezetet.

Elfogadja a testület azt is, hogy a tervezetbe be kell venni azokat az utca felújításokat, amiket az ellenzékiek javasoltak. 

Lendvai kéri, hogy a Fidesz frakció által javasolt módosításokat is építsék be. Leszavazzák.

Ipkovich javaslatát megszavazzák, Molnár javaslatai alapján készül a következő költségvetési tervezet.

 

18:21 Folytatódik

Jegyzői ismertetéssel. 127 módosító javaslat van, ezek meghaladják a milliárdos tételt, így ezt ma nem lehet véglegesen tárgyalni. Át kell dolgozni a javaslatot és a bizottságoknak újra kell tárgyalniuk, és természetesen a közgyűlésnek is.

Ipkovich azt mondja, hogy az ő módosító javaslatáról ettől még lehet szavazni, ő azt szeretné, ha Molnár Miklós javaslatát vennék alapul. 

Molnár azt mondja, az ő javaslatai alapján nincs milliárdos értékben a módosítások értéke. Az alpolgármester azt mondja, hogy 4 nap alatt le lehet ezt egyeztetni. 

Nemény most azt javasolja, hogy március 28-ig alkossanak költségvetést, ez legyen a határidő. Valamint azt javasolja, hogy tegyék fel szavazásra az összes ellenzéki javaslatot. 

10 perc szünet. 

És most PIXAR.

Minden rejtett utalás a Pixar-filmekben

Bizonyíték kell arra, hogy a #Pixar filmjei valójában egy univerzumban játszódnak? Mi nem kevesebb, mint 84 olyan rejtett utalást gyűjtöttünk össze, melyek az animációs stúdió valamennyi filmjét összekötik egymással. #IGNHungary a világhálón: * Weboldal: http://hu.ign.com/ * Facebook: https://www.facebook.com/IGNHungary * Twitter: https://twitter.com/ignhungary * Instagram: https://www.instagram.com/ign_hungary/

 

17:48 Szünet

Egy fél órácska. Jöjjön egy kis Kern, 1962-ből. 

Ki mit tud? - Kern András és Pintér Gábor (1962)

Uploaded by galberi on 2015-09-26.

 

17:41 Egyre inkább elúszni látszik a költségvetés megszavazása

Határozati javaslattal él Ipkovich György, aki azt mondja, hogy fogadják el Molnár Miklós előterjesztési javaslatát, és szavazzanak arról, hogy a hivatal segítségével állítson össze egy új költségvetési javaslatot az alpolgármester.

 

17:25 Molnár Miklós szakmailag szól hozzá


Az alpolgármester azt mondja, hogy nagyjából fél óra lenne, ha most mindenen végig menne alaposan, de nem akarja húzni az időt. Gyorsan végigfut a szöveges részeken. 

Molnár azt mondja, hogy tavaly 1 milliárd forinttal többel zárt a költségvetés. Most a javaslatait sorolja és út, híd, járda. Ezek szerinte is prioritást kell, hogy élvezzenek. 

És azt is mondja, hogy honnan lesz majd pénz az utak felújítására, Molnár kivenné Puskás kedvencét a Segítés városára elköltött 10 millió forintot is, a polgármesteri keretet is megnyirbálná, és a polgármesteri kabinetet, mint szervezeti egységet szüntessék meg. 


 

17:01 De miért nincsen lépcső?

Már a Szalézi templomnál. Ágh Ernő mondja a részleteket:

2016-ban pályázott a plébánai, TOP pályázatot nyert és nekiláttak a lépcső cseréjének. 2018 ősszel kezdtek neki a munkára. Jövő héten teszik vissza a lépcső elemeket. 35 millió forint pedig kellene még, ha jól értettem azért mert pályázati pénz nem elég a teljes munka elvégzéséhez.

Aztán ő is beáll a sorba, és szeretne utakat felújítani.


Puskás meg megmagyarázza, hogy miért szólt Ágh Ernő útfelújítás ügyben.

16:40 Más költségvetés lehet, de jobb nem


Kántás Zoltán összegzi így azt, ami most történik. Szerinte ugyanis az ellenzéki képviselők javaslatai csakis kampányt szolgálnak. 


Kopcsándi József most azt mondja, hogy Kántás kérje le az elmúlt évek adatait a Városházától, csak azok az utcák lettek felújítva, ahol fideszes képviselő van. Az Éljen Szombathely képviselője most azzal folytatja, hogy ő milyen beruházásokra, útfelújítására kér pénzt.  
 

 

16:25 Útfelújítás? Jah, akkor abból én is kérek

Gondolta Kecskés képviselő és ha már ilyen sokan jelezték, hogy a költségvetésből utakat újítanának fel, akkor ő is sorba áll.

Horváth Attila le is csapja a magas labdát. Azt kérdezi vajon milyen egyeztetések folytak a Fidesz-frakción belül, ha most érkeznek módosítások a "tökéletesnek" mondott Puskás által benyújtott költségvetéshez. Aztán ő is a saját körzetéhez tartozó utcákat sorolja, hogy miket újítsanak fel a költségvetés terhére. 

 

16:09 Sátory lufit fúj

Vagyis szerinte a baloldaliak ezt csinálják az útfelújításokkal. Népszerű intézkedésként utakat újítanának fel. (Felháborító.) Egyébként nem tudja mi történt.....valamikor régen, amikor az ő körzetében semmi nem történt, de lett 18 milliárd tartozása a városnak. 

Ipkovich azzal folytatja, hogy ők például azt csinálták, hogy létrehozták Sátory munkahelyét, a Reményik Általános Iskolát, annak idején, amikor polgármester volt. Aztán befűzi az oktatófilmet: 15,6 milliárdos hitelállományuk volt, de csak a Söptétől vett ipari területet 18 milliárdra becsülték, de ebből azóta sem tudott pénzt csinálni a fideszes városvezetés. Egyébként pedig annak idején ő 1 milliárd forintos útfelújítási programot hirdetett meg. Az elmúlt 9 évben azonban semmit sem fordítottak az utakra, ezért vannak most ilyen rossz állapotban.

Nem durcizni kell - foglalja össze Ipkovich. 

 

15:59 Szentkirályra is kerülne az útfelújítási pénzből

Tóth Kálmán szólal fel. Csakúgy, mint Horváth Soma ő is sorolja az utak felújítását, amire pénzt kér a költségvetésből.

Illés Károly alpolgármester kampány költségvetésnek nevezi a baloldaliak javaslatait. Szerinte eszméletlen összegeket emésztene fel az ellenzéki képviselők javaslatainak megvalósulása.

László Győző is a felújításra váró utakat mondja. Járdák, kerékpárutak is kerülnek a kalapba.

 

15:45 Kell rá fedezet

Lendvai Ferenc azt mondja, sok a módosító javaslat, de ezekhez kellene fedezet is. Anélkül ugyanis nem lehet ezeket elfogadni.

Horváth Soma folytatja, részletezi az utcák felújítását, most már névvel mondja az utcákat, és azt is, mennyi területen terveznének parkolókat. Van bőven. 

 

15:47 Lépcsők a templomhoz

35 millió forint hiányzik a Szalézi templom lépcsőjének megépítéséhez - ezt Kelemen Krisztián képviselő mondja. Erre is forrás kellene. 

Led Zeppelin - Stairway to Heaven Live

That is our best offer for watching Fonseca y Willie Colón - Idilio : https://goo.gl/JY722A Elvis Presley - Suspicious Minds Live in Las Vegas : https://goo.gl/VkXHF8 Boney M - Daddy Cool 1976 : https://goo.gl/fHKqhw Wilson Phillips - 'You're in Love' 1990 : https://goo.gl/E13MnL TECHNOTRONIC - This Beat Is Technotronic : https://goo.gl/zxvHnG ADAMSKI - Killer : https://goo.gl/AvrKzF Click To Subscribe Now!

 

15:40 A Fidesz is a szivárványkoalíció tagja?

Mert, hogy a múltkori közgyűlésen megszavaztak három olyan javaslatot is, amit Balassa Péter nyújtott be. A jobbikos képviselő azt mondja, hogy akkor ezek szerint ők is az általuk szivárványkoalíciónak nevezett pártszövetség tagjai. 

Balassa sorolja a javaslatit, cafetéria, Trianoni emlékpark, önkormányzati ingatlanok bérleti díjának emelése. 

 

15:35 A tortát szét kell osztani

Mondja Puskás. Mert a költségvetés egy torta szétosztása, egyébként meg szerinte Nemény csúsztat, mert ő azt mondta, hogy megkérdezték a szombathelyieket, hogy mit szeretnének, őt meg meg sem kérdezték. 

 

15:26 + 500 millió utakra, járdákra 

Nemény András szólal fel. Azt mondja, hogy a Gazdasági Bizottságon tárgyalták volna a költségvetést, ám Puskás ott nem jelent meg. Azt mondja továbbra sem tudnak kérdezni az intézményi vezetőktől, az AGORA vezetőségétől a napokban ismét nem kaptak választ. 

A frakcióvezető azt mondja, hogy a módosítójukat egyben mondják el, aztán egyben is szavaznak majd róla.

+ 500 millió forintot tesznek be az út és járda felújításra.
+ 50 millió forintot tesznek be a tervezéshez. 
+ 30 millió forintot tesznek be a játszóterek felújítására. 
Letétbe tennék a Haladásnak adott 50 millió forintot
Emelik az egyesületeknek adott pénzeket.
+ 5 millió forintot adnak a Weöres Sándor Színháznak. 

 

15:04 Röpködtek a milliók

A polgármester elmondta a tervezet számait, most arra kér mindenkit, hogy támogassák az előterjesztését. 

Rettegi Attila az Oktatási és Szociális Bizottság elnöke ismerteti, hogy ők elfogadták a tervezetet és támogatják. Azt mondja, ez egy jó költségvetés, és jó lenne ha az ellenzék nem ráncigálná szét.

Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária folytatja. A Jogi és Társadalmi kapcsolatok bizottsága is támogatja a költségvetést. 

Kecskés képviselő, az Egészségügyi Bizottság elnökeként elmondja, hogy támogatják  költségvetési tervezetet.

Lendvai Ferenc a Gazdasági Bizottság elnökeként szintén elmondja, hogy támogatják a tervezetet. Most azt mondja, hogy végre kiderül, hogy milyen háttéralkuk köttettek az ellenzéknél.

Ágh Ernő a Bűnmegelőzési Bizottság részéről is támogatásukról biztosítja a tervezetet.

 

14:37 Költségvetééés

Vége a szünetnek, mindenki jól lakott, nincs is jobb, mint egy kajakómás költségvetési vita, mert bizony 1,5 nappal a közgyűlés megnyitása után, végre itt tartunk.

Elfogadták a 2018-as költségvetés módosításait, ezt csak a Fidesz és a Molnár Miklós szavazta meg.

Prezentáció következik a 2019-es költségvetéshez, az előadó Puskás Tivadar.

 

13:05 Szünet

Egy napirendi ponton túl vagyunk, és most jön majd a költségvetés, 14:30-kor folytatás. 

Jó étvágyat az ebédhez, és jó szórakozást az Üvegtigris 2-höz.

Üvegtigris 2 Teljes Film Magyarul

Üvegtigris2 #TeljesFilmMagyarul Ha tetszet a dal akor làjkold ,oszd meg a baràtaidal,ès iratkozz fel a csatornàmra

12:47 Hivatali irodák lesznek a Domusban

21 igen szavazattal ezt is elfogadják, eztán lehet majd ügyelet intézni a Domusban, nem kell majd a belvárosba mennie a környéken élőknek ügyet intézni.

Nincs jogi akadálya, hogy a holnapra meghirdetett rendkívüli közgyűlés napirendi pontjait ma tárgyalják - ezt a jegyző állapítja meg. Holnap azokat a polgármester által újratárgyalásra visszaküldött pontokat beszélték volna, amit február 28-án már egyszer elfogadta a testület.

A napirend határozati javaslatait sorra elfogadják

 

12:33 Fekvőrendőr

10 perc szünet volt. A Kárpátiba forgalomlassító eszközt szeretne telepíteni Kecskés képviselő. Erre azonban a KRESZ nem ad lehetőséget - ezt pedig Molnár mondja, ezt megvitatni rendelt el szünetet Puskás. 

Kecskés most vette észre, hogy nincs járda a Kárpáti egy részén, az autók meg gyorsan mennek a környéken. 

Molnár meg rátesz egy lapáttal, hogy csapadékvízelvezetés sincs a környéken. 

Horváth Attila azt kérdezi lesz e híd a Pásztor csárda melletti út folytatásánál. Puskás azt mondja, hogy lesz, de nem most, majd.

Ipkovich György azt mondja, hogy a Kárpátira egy fillért sem szabad költeni addig, amíg a Márton Áron nincs rendbe téve. 

Kecskés most pontosít, egy járdaszigetet szeretnének kialakítani a Kárpátin, ez lenne a forgalomlassítás.

Lendvai azt mondja, hogy egy hét múlva kezdődik el a Márton áron utca felújítása, Ipkovich javaslata tehát okafogyottá vált. A baloldal azt kiabálja be, hogy előkészítetlen volt a javaslat.

12 szavazattal azt fogadja el a közgyűlés, hogy ha a Márton Áron utca felújítása befejeződött, csak akkor állnak neki a Kárpátiban a munkának.

18 szavazattal elfogadják, hogy lesz forgalomcsillapító kialakítva a Kárpátiban.

 

11:58 Újraosztják a felügyelő bizottsági helyeket

Horváth Attila és a Balassa Péter sorolja, hogy kiket hívnának vissza és ki kerülne a helyükre. 

Puskás lezárja a vitát.

  • Szakács Marcell helyére Szalay Bálint kerül a Vasi Víz igazgatóságába.
  • Farkas Csaba helyére Schmidt András került a Médiaközpont felügyelőbizottságába.
  • Kántás Zoltán helyére Takáts Tamás került Temetkezési Kft. felügyelőbizottságába.
  • Horváth Csaba helyére Csejtejiné Simpos Judit kerül a Premor feb.-be.
  • Kondor János helyére Németh Ákos került a Vasi Víz igazgatóságába.
  • Sátory Károly helyére Gál József kerül a Képzőközpont feb.-be.
  • Vörös Lajos helyett Korkonyai Sándor kerül a Parkfenntartó feb.-be.
  • Tenki Mária helyére Nagy Donát kerül a Távhő feb.-be.

Molnár javaslatát, hogy a Haladás Sportkomplexum melletti lakások értékcsökkenését komplexen kezeljék, mindenki megszavazza. 

Lesz ideiglenes bizottság a szombathelyi illegális bevándorlás felszámolására.

 

11:51 244 millió forintba kerül a Haladás Sportkomplexum

Mondja Illés Károly. Bár ezek csak az önkormányzati, címkézett pénzek, a sportegyesületnek adott, kormányzati pénzek és a nem címkézett, de az egyesületnek adott egyéb támogatásokat most nem számolta. 

 

11:43 Biztonságban vagyunk

Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) mondja, hogy rendkívül jó a közbiztonság Szombathelyen, mindent megtesznek azért, hogy az embereket biztonságban is tartsák. Gerjed a mikrofon, Ágh azt mondja ez nem migráns támadás. 

 

11:37 Közvilágítás

Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) a közvilágítás cseréje okozta problémákról beszél. Azt mondja nem csak a lámpafejek cseréjét kellene elvégezni, hanem a kandeláberek oszlopainak cseréjét is, mert sok el van korhadva a Joskar-Olán és ez balesetveszélyes. 

 

11:35 Médiatúlsúly

Kántás Zoltán folytatja a felszólalásokat. Ő is régóta várta, hogy szót kapjon, így most sok mindent mond. Szerinte Ipkovich nem beszél hitelesen hiszen a polgármestersége alatt 18 ezer millió forintos adóssága volt a városnak. (Ezt a Fidesz-kormány vállalta át, sok más önkormányzatéval együtt.)

Arról beszél, hogy az ezredfordulón 98%-os baloldali médiatúlsúly volt Magyarországon. (Gazdasági alapon működő, és nem közpénzből eltartott médiumokról van szó.)

Kántás is a bevándorlást gátló bizottság felállításával folytatja. Szerinte nincs értelme. 

Lassan dél, teszem hozzá, még mindig nem sikerült eljutni a következő napirendi pontig, ami a költségvetés lenne.

11:26 Nagykoalíció

A Fidesz támogatja Kopcsándi javaslatát. Molnár nem. 

 

11:16 Felejtsünk el pár szót

Már az időhatékonyság miatt - ezt javasolja Kopcsándi József (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) képviselő. El kellene felejteni a bevándorláspártit, az árulót, szivárványkoalíciót és a többit, amit már eleget hallottak.

Határozati javaslatot tesz, hogy vizsgáltassák meg a Haladás Sportkomplexum melletti ingatlanok értékcsökkenését. A stadion ugyanis árnyékot vet, a fehér ponyva bederít a szomszédos lakásokba. Zavarja a lakókat és kárt is okozott, azt javasolja, hogy ha tényleg bebizonyosodik, hogy a lakásoknál érték csökkenés következett be, akkor a lakókat kártalanítsák. Szakértő bevonását javasolja.

Aláírásokat is gyűjtött Kopcsándi, ezeket most átadja a polgármesternek.

 

11:11 Mindegy

Már ha az időt nézzük. Rettegi Attila (Fidesz-KDNP) szólal fel. Kínban van, mert egy órája jelentkezett most kapott szót. Nagyjából azt mondja el, amit előtte a párttársai. 

 

10:53 Szünet

Horváth Attila darázsfészekbe nyúlt, akkor mikor azt javasolta, Tenki Mária képviselő asszonynál ne legyen időkeret, annyira jókat mond. Puskás szerint ez ízléstelen volt, 10 perc szünetet rendel el. 

Mi meg elevenítsük fel addig a régi szép időket, és nézzük meg a Walking Dead 10 legkirályabb zombik által elkövetett gyilkoját.

Top 10 Gruesome Walking Dead Deaths By Zombies

Top 10 Gruesome Walking Dead Deaths By Zombies // Subscribe: http://goo.gl/Q2kKrD // TIMESTAMPS BELOW ----------------------- CELEBRATE 10 YEARS OF WATCHMOJO WITH OUR SPECIAL EDITION MAGAZINE, LINKS BELOW! All the best zombie kills are right here.

 

10:45 Ki mennyire volt kommunista?

Most nagyjából itt tartunk - előadó Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária Magdolna. 

 

10:35 Megváltozott a helyzet, meg kell változni

Ipkovich György (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) képviselő kér szót. Azt mondja, hogy ő már volt ilyen helyzetben, mint most Puskás, nem azon kell gondolkodni, hogy hogyan került ebbe a helyzetbe , hanem dolgozni kell. Ipkovich azt mondja ők poszt kommunistáznak, akkor amikor ott ül a közgyűlésben az ő egykori pártitkára, Takátsnéra mutat. 

Ipkovich azt mondja, hogy minek írt nyílt levelet a tévé szerkesztősége, miért nem nyomták azt a tévé szerkesztőségében a kezébe. Azért mert 8 éve nem járt ott.

43%-ot kapott a Fidesz az elmúlt választáson, 57%-ot a többi párt és szervezet. Többségről balgaság lenne beszélni.

Ipkovich nagyon helyre teszi a Fidesz frakciót is. Azt mondja humánosan fogják a tévében a változásokat véghezvinni. Lovasst nem rúgták ki, mint ahogy annak idején a Fidesz Kálmán Olgát, Váradi Gábort, Szőllősi Ivánt.  Kézi vezérelték a tévét, akkor amikor azt a köz tartja el, azok a választópolgárok, akik 57%-ban nem a Fideszt  támogatták.

10:29 Sátory nem érti

Sátory Károly folytatja a felszólalásokat. Azt mondja, hogy nem érti miért van most szükség egy illegális bevándorlást vizsgáló bizottság felállítására, bár ha marad a baloldali többség, akkor minden bizonnyal szükség lesz rá, véli.

Felolvassa a Helyi Televíziók Országos Egyesületének levelét, arra kéri az ellenzéket, hogy gondolják meg tényleg le kell e váltani Lovasst a tévé éléről.

 

10:23 Mi a politikai alku?

Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária teszi fel a kérdést, hogy milyen politikai alku van a baloldal, Molnár Miklós és Balassa Péter között. Ezt meg kell ismernie a városnak. 

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) kér szót. Azt mondja, hogy a Puskás azt ígérte, hogy törvényesen fogja vezetni a közgyűlést, ez szerinte néha sérül. Azt meg nem érti, hogy Tenki Máriát, volt párttitkárt, miért nem sérti a posztkommunista puccs kifejezés.

Takátsné kikéri magának.

 

10:16 Legitim, nem legitim

Horváth Attila szólal fel. Azt mondja, hogy jó lenne, ha Puskás túllendülne már azon, hogy mi a választói akarat és mi nem. Őket a választók szavazták be a közgyűlésbe, annyi történt, hogy változtak az erőviszonyok. Viszont ezt Puskásnak kellett volna kimatekoznia azelőtt, hogy hadjáratot indított Molnár Miklós ellen.

Puskás azt mondja, kampány van. 

 

10:10 Bevándorlás

Illés azt mondja, hogy mi lenne ez a bevándorlást fékező bizottság, hiszen Magyarországnak van rendőrsége, honvédelme, határőrizete.

Nemény azt mondja, hogy állandó meghívott vendégek lennének a rendfenntartó szervek helyi vezetői és az országgyűlési képviselő, Hende Csaba (Fidesz-KDNP) is.

10:05 Haladás

Egyelőre még nem a napirendi pontokban. A focicsapatról van szó, László Győző (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) azt szeretné, ha a klub felügyelő bizottságába delegálhassanak tagot a csapat szurkolói.

László azt mondja, hogy hogyan példálózhat Puskás a saját példájával, amikor ő maga Molnár esetében is politikai retorziót hajtott végre. 

Puskás szerint ez más, mivel Molnár egy szervezettel fordult szembe. (Ami egyébként nem igaz.)

 

10:01 Pontfény

Most egyébként a 12. napirendi pontnál vagyunk, a két közgyűlés közötti beszámolóknál. 

Horváth Soma (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) a közvilágítás ügyét veszi elő. Azt mondja a Derkovitson van olyan szakasz, ahol a járda tök sötét lett, viszont egyes pontokban nappali világosság van.

Illés Károly (Fidesz-KDNP) alpolgármester folytatja azzal, hogy a baloldali pártok bevándorláspártiak, valamint kvótarendszert akarnak. Neményék szerinte most pont ezzel szembe mennek. 

 

9:54 Bevándoláspárti 

Majd 50 percet kellett várni az első bevándorláspártira. Lendvai Ferenc követte el. Úgy néz ki váratlanul érte őket, hogy a baloldali frakció egy illegális bevándorlás visszaszorítását vizsgáló bizottságot állítana fel. Lendvai éppen a munkanélküliségnél tart, innen vezeti vissza az ukrán vendégmunkások vasi helyzetét

Közben becsúszik végre az első szivárványkoalíció is - még mindig Lendvainál a szó.

 

9:37 Szünet

Puskás megint az ő kirúgásának ügyét hozza elő, aztán paprikás lesz a hangulat, úgyhogy 10 perc szünetet rendel el.

Addig pont meg tudjuk nézni, melyik színészeket cserélték le a Trónok Harcában.

TOP 10 - A Trónok harca lecserélt színészei

A legtöbb Trónok harca karaktert a kezdetektől ugyanaz a színész játssza, vannak viszont, akik időközben cserélődtek. #IGNHungary a világhálón: * Weboldal: http://hu.ign.com/ * Facebook: https://www.facebook.com/IGNHungary * Twitter: https://twitter.com/ignhungary * Instagram: https://www.instagram.com/ign_hungary/

 

9:27 Visszautasítom, én is, én is, meg én is 

Nagyon komoly visszautasítás cunami söpört végig a termen. Prugberger Emil szellemi állapota, aztán Puskás Tivadar nem aljassága miatt ment a visszautasítás. 

Nemény András most azért szólal fel, hogy a tévé dolgozói által írt levélben pont az van leírva, amit ők nehezményeztek. Vagyis, hogy a tévé működésébe folyamatosan beleszólt a városvezetés. Ez lehetetlenítette el a tévé objektív működését. 

Nemény egy bevándorlásügyi bizottság felállítását javasolja.

A koncepciója szerint 5 fős lenne a bizottság, elnökének Kántás Zoltánt (Fidesz-KNDP) javasolja, tagjainak Lendvai Ferencet (Fidesz-KNDP),  Sátory Károlyt (Fidesz-KNDP), Horváth Attilát (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) és Balassa Pétert (Jobbik) javasolja. Olyan témákat vizsgálnának meg, hogy hány letelepedési kötvényes él a városban, ukrán vendégmunkások milyen problémát okoznak, ha okoznak egyáltalán. 

9:16 Poszt bolsevik puccskísérlet 

Ezt Puskás Tivadar mondja, miközben Nemény András (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) frakcióvezető azt kéri, hogy vegyék napirendre ma a holnapi rendkívüli közgyűlés napirendi pontjait. Ezek azok a pontok, amiket a polgármester újratárgyalásra visszaküldött a közgyűlésnek.

Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester kér szót. Boldog születésnapot kíván a gyerekinek, 17 évesek lettek. Molnár azt mondja, hogy szomorú, hogy visszaélt a polgármester a 80 éves Prugberger Emil bizalmával.

Molnár bejelenti, hogy a Pro Savaria elindul a 2019-es őszi önkormányzati választáson. 

9:06 Kezdődik

Gyászszünettel, megemlékezéssel. Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester Spiegler Elemérre és Vörös Ferencre emlékezik, arra kéri a képviselőket, hogy egy perces néma felállással tegyenek ugyanígy.

Aztán levelek felolvasásával folytatja. Prugberger Emil a Pro Savaria alapítótagjaként írt emailt, azt írja elhatárolódik Molnár Miklós viselkedésétől.

A Szombathelyi Médiacentrum munkatársai is levelet írtak. Most ezt olvassa fel Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) tanácsnok.

Az Éljen Szombathely frakciója hangosan elégedetlenkedik, máris időhúzást emlegetnek. 

 

8:38 Yo reggelt közgyűlés! 

Február 28-án annyi minden fontosról kellett beszélni olyan sikeresen húzta az időt a Fidesz frakció a közgyűlésen, hogy meghaladták, a lehetséges legtöbb 12 órát, így be kellett rekeszteni a közgyűlést. Most onnan folytatják, ahol abbahagyták, így még az is előfordulhat, hogy második napirendi pontként sikerül megtárgyalni a város költségvetését. 

Lassan kezdünk, addig is tanuljunk egy kis disco táncot, finn módra. 

Finnish guy teaches how to disco

finnish guy shows how to disco.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.