A szombathelyi televízió dolgozói nyílt levélben kérik vissza Lovass Tibort a médiaközpont élére

ugytudjuk.hu 2019-03-08 09:04:00

A múlt heti közgyűlésen a többségbe került ellenzék egyik első döntése volt, hogy felmentették Lovass Tibort a Szombathelyi Médiaközpont éléről. Ez rögtön nagy vihart kavart, de Nemény András (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) egy interjúban tisztázta,

hogy Lovass szakmai munkájával elégedettek, ezért a televíziótól nem is bocsátanák el. Főszerkesztőként továbbra is ő vezetné a Szombathelyi Televíziót,

mindössze a Médiaközpont éléről mentik fel, ahová Halmágyi Miklós kerül, aki az újraélesztendő önkormányzati lapot is fogja irányítani.

A Szombathelyi Médiaközpont dolgozói ma az alábbi nyílt levelet juttatták el szerkesztőségünkbe:

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Közgyűlés!

A Szombathelyi Médiaközpont kollektívája mély megdöbbenéssel értesült a közgyűlés február 28-i döntéséről, miszerint visszahívják ügyvezetői pozíciójából Lovass Tibort.

Úgy véljük, döntésük átgondolatlan, és mindenekelőtt indokolatlan. Az eljárás pedig méltatlan Lovass Tibor személyéhez.

Aki ismeri Lovass Tibort, tudja, hogy a végletekig emberséges, jóhiszemű, mindig az észszerű, békés megoldásra, kiegyensúlyozottságra törekvő személyiség, aki ügyvezetői munkakörében is igyekezett mindkét politikai oldalnak teret adni, pedig az utóbbi néhány évben ez rendkívül nehéznek, sok esetben lehetetlennek bizonyult.

Törvényszerű, hogy egy önkormányzati médiumban a városvezetés tagjai többet szerepelnek, mint az ellenzéki politikusok, hogy csak egy példát említsünk: a tisztségviselői programokon eleve nem, vagy csak ritkán jelennek meg az ellenzék képviselői, és híranyagaink túlnyomó részét az ezekről való tudósítások képezik. E helyzetben is igyekeztünk az „ellenzéket” is megjeleníteni híradásainkban, törekedtünk az objektivitásra. Részt vettünk az „ellenzéki” körzetek programjain, a baloldali frakció és a Jobbik sajtótájékoztatóin – nem egyszer a helyi sajtóban egyedüliként -, és ha nem is mindig interjúval kiegészített összeállításban, de legalább narratív tudósításban beszámoltunk az ellenzékhez kötődő eseményekről.

Egyedüli önkormányzati médiumként tisztában vagyunk a felelősségünkkel, és kötelességünknek tekintjük az önkormányzati hírek közvetítését, az önkormányzatnak pedig kormánypárti és ellenzéki tagjai is vannak.

Lovass Tibor kiváló szakember, ezt nemrégiben a Helyi Televíziók Országos Egyesületének közleménye is hosszan részletezte, ettől most eltekintenénk.  Úgy véljük, nem véletlen, hogy menesztését széles körű szakmai, valamint közéleti felháborodás és értetlenség kísérte, az országos médiában is megjelent, erről szóló hírek a város megítélésének sem tettek jót.

Úgy gondoljuk, döntésüknek hosszú távon beláthatatlan következményei lesznek: félő, hogy ellehetetlenül a televízió működése. Talán nem véletlen, hogy a közgyűlési döntést követő napokban több hirdetőnk is jelezte, hogy visszalép az éves reklám-keretszerződés megkötésétől, vagy kivár. Tartunk attól, hogy ez csupán a kezdete egy kedvezőtlen folyamatnak, amely egyebek mellett a pályázatokon való sikeres szereplésünket is érintheti. Mindezek negatívan befolyásolják a televízió fenntarthatóságát, hiszen költségvetésünk tetemes részét piaci és pályázati bevételeink alkotják.

Kérjük, hogy döntésüket gondolják újra, és helyezzék vissza ügyvezetői állásába Lovass Tibort, hogy továbbra is felelősen, nagy szakmai hozzáértéssel végezhesse munkáját. Lovass Tibor kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkező, menedzserszemléletű vezető, aki televíziós szakmai, gazdasági és marketing területen is otthonosan mozog. Több éves munkával megteremtette a médiaközpont gazdasági átláthatóságát, rendezte pénzügyeit, biztosította a stabil gazdálkodás és a törvényes működés feltételeit. Munkájára továbbra is ügyvezetőként van szükség.

Egyúttal javasoljuk egy a médiatörvénnyel összhangban álló, konszenzuson alapuló médiaetikai kódex megalkotását, amely meghatározza a működés kereteit, különös tekintettel a közelgő választásokat megelőző kampányidőszakra.

Mi, a Szombathelyi Médiaközpont dolgozói kinyilvánítjuk, hogy kiállunk Lovass Tibor mellett.

A Szombathelyi Médiaközpont dolgozói

 

Szombathely, 2019.03.06.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.