Éljen Szombathely! Egyesület + LMP + MSZP + DK + Momentum Mozgalom

Farkas Bazsi 2018-12-12 15:34:00
Kezd egyre több lábon állni a baloldali összefogás Szombathelyen.

Ezekben a percekben is tart az a sajtótájékoztató, ahol a Momentum Mozgalom Szombathelyi Szervezete azt jelenti be, hogy csatlakozik az Éljen Szombathely! Egyesülethez és közösen indulnak a 2019-es önkormányzati választáson. 

Az Éljen Szombathely! elsőként az LMP-vel való együttműködését jelentett be, majd az MSZP és a DK következett. 

Hasonló összefogás volt már Szombathelyen, idén ősszel a Derkovitson tartott időközi választáson László Győző mögé sorakozott fel a baloldal. László akkor le tudta győzni a Fidesz jelöltjét Melega Miklóst. 

A tájékoztató egy másik fontos információja az volt, hogy ezzel az Éljen Szombathely! lezárta a demokratikus pártok felé az egyeztetéseket. Így több párt már biztosan nem lesz a választási szövetségükben. Civil szervezetek esetleg még csatlakozhatnak hozzájuk.

Január végén mutatják be a 14 körzetben induló képviselőjelölteket és a közös polgármester jelöltet is. 


Tóth Kálmán az egyesület elnöke azt mondta, hogy jövő héten már lesz választási programjuk, amit úgy fognak megalkotni, hogy a szövetségben résztvevő pártok mindegyike beleteszi a maga elképzelését, majd ezt fésülik össze. 

Bokányi Adrienn egyesületi alelnök aktuális városi problémákat hozott. A szennyezett levegőt, az öreg buszparkot, a rossz utakat. 

Tóth ezt azzal egészítette ki, hogy az elmúlt 4 évben Szombathelyre soha nem látott mennyiségű pénz érkezett, amit rosszul költöttek el a fideszes városvezetők. A Haladás stadionnak 500 millió forintos üzemeltetési költségén szerinte 10 év alatt ki lehetne cserélni Szombathely összes útburkolatát. 

A Momentum két szombathelyi alelnöke Lukács Dániel és Gömböcz Zoltán is pártjuk fiatalos lendületéről beszélt, ami reményeik szerint László Győző győzelme után, most a jövő őszi önkormányzati választásokon is győzelemre viszi a szövetségüket. 

A Momentum egy közleménnyel egészítette ki a ma elhangzottakat, ezt most változtatás nélkül mutatjuk.

Szombathely egy modern, innovatív, európai város lesz!

 

Az elmúlt években Szombathelynek nem volt gazdája. A városvezetés az embereket nem képviselve, átfogó koncepció nélkül, pusztán toldozta-foltozta a vasi megyeszékhelyet. Az elkészült fejlesztések egy részéről kiderült, hogy súlyosan megfizetjük az árát a mutyinak; de a tervezett kivitelezések között is találunk jó néhányat, amelyeknél már az előkészítés alatt tudjuk: fenntartani már nem lesz pénzünk. Az emberek pedig kezdik megszokni: itt minden csak akkor és csak azért történik, mert "valakinek a valakijének" az érdeke.

A Momentum Mozgalom Szombathelyi Helyi Szervezetében úgy gondoljuk, Szombathelynek vissza kell adni rég megkopott fényét! Egy modern, innovatív, és európai várost fogunk építeni! Ahol jó élni, ahová érdemes hazajönni! Nem lehet, nem szabad hagyni, hogy továbbra is pusztán látszatintézkedések határozzák meg a mindennapjainkat. Szép lassan elsorvadt a város, kizsigerelték azt, majd magára hagyták. Mi pedig így élünk benne.

A Momentumban a város vezetését közösen, szövetségben képzeljük el más szervezetekkel, a civilekkel, az alapítványok, és az emberek bevonásával. Mert a vasi megyeszékhelyet nem sajátíthatja ki pusztán egy érdekcsoport, hogy azt a saját maga boldogulására felhasználja.

Nekünk számít az itt élő emberek véleménye: ezért a városfejlesztési programunkba mindenkit bevonunk, aki építő jellegű kritikát, véleményt, ötletet szeretne megfogalmazni. A legjobbakat pedig a többi szervezettel partnerként, közösen fogjuk megvalósítani. Szombathely újra az embereké, újra az itt élőké, újra mindenkié lesz!

 

Üdvözlettel,
Nagy Donát
elnök, Momentum Mozgalom Szombathelyi Helyi Szervezet


 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.