Éljen Szombathely! Egyesület + LMP + MSZP + DK + Momentum Mozgalom

Farkas Bazsi 2018-12-12 15:34:00
Kezd egyre több lábon állni a baloldali összefogás Szombathelyen.

Ezekben a percekben is tart az a sajtótájékoztató, ahol a Momentum Mozgalom Szombathelyi Szervezete azt jelenti be, hogy csatlakozik az Éljen Szombathely! Egyesülethez és közösen indulnak a 2019-es önkormányzati választáson. 

Az Éljen Szombathely! elsőként az LMP-vel való együttműködését jelentett be, majd az MSZP és a DK következett. 

Hasonló összefogás volt már Szombathelyen, idén ősszel a Derkovitson tartott időközi választáson László Győző mögé sorakozott fel a baloldal. László akkor le tudta győzni a Fidesz jelöltjét Melega Miklóst. 

A tájékoztató egy másik fontos információja az volt, hogy ezzel az Éljen Szombathely! lezárta a demokratikus pártok felé az egyeztetéseket. Így több párt már biztosan nem lesz a választási szövetségükben. Civil szervezetek esetleg még csatlakozhatnak hozzájuk.

Január végén mutatják be a 14 körzetben induló képviselőjelölteket és a közös polgármester jelöltet is. 


Tóth Kálmán az egyesület elnöke azt mondta, hogy jövő héten már lesz választási programjuk, amit úgy fognak megalkotni, hogy a szövetségben résztvevő pártok mindegyike beleteszi a maga elképzelését, majd ezt fésülik össze. 

Bokányi Adrienn egyesületi alelnök aktuális városi problémákat hozott. A szennyezett levegőt, az öreg buszparkot, a rossz utakat. 

Tóth ezt azzal egészítette ki, hogy az elmúlt 4 évben Szombathelyre soha nem látott mennyiségű pénz érkezett, amit rosszul költöttek el a fideszes városvezetők. A Haladás stadionnak 500 millió forintos üzemeltetési költségén szerinte 10 év alatt ki lehetne cserélni Szombathely összes útburkolatát. 

A Momentum két szombathelyi alelnöke Lukács Dániel és Gömböcz Zoltán is pártjuk fiatalos lendületéről beszélt, ami reményeik szerint László Győző győzelme után, most a jövő őszi önkormányzati választásokon is győzelemre viszi a szövetségüket. 

A Momentum egy közleménnyel egészítette ki a ma elhangzottakat, ezt most változtatás nélkül mutatjuk.

Szombathely egy modern, innovatív, európai város lesz!

 

Az elmúlt években Szombathelynek nem volt gazdája. A városvezetés az embereket nem képviselve, átfogó koncepció nélkül, pusztán toldozta-foltozta a vasi megyeszékhelyet. Az elkészült fejlesztések egy részéről kiderült, hogy súlyosan megfizetjük az árát a mutyinak; de a tervezett kivitelezések között is találunk jó néhányat, amelyeknél már az előkészítés alatt tudjuk: fenntartani már nem lesz pénzünk. Az emberek pedig kezdik megszokni: itt minden csak akkor és csak azért történik, mert "valakinek a valakijének" az érdeke.

A Momentum Mozgalom Szombathelyi Helyi Szervezetében úgy gondoljuk, Szombathelynek vissza kell adni rég megkopott fényét! Egy modern, innovatív, és európai várost fogunk építeni! Ahol jó élni, ahová érdemes hazajönni! Nem lehet, nem szabad hagyni, hogy továbbra is pusztán látszatintézkedések határozzák meg a mindennapjainkat. Szép lassan elsorvadt a város, kizsigerelték azt, majd magára hagyták. Mi pedig így élünk benne.

A Momentumban a város vezetését közösen, szövetségben képzeljük el más szervezetekkel, a civilekkel, az alapítványok, és az emberek bevonásával. Mert a vasi megyeszékhelyet nem sajátíthatja ki pusztán egy érdekcsoport, hogy azt a saját maga boldogulására felhasználja.

Nekünk számít az itt élő emberek véleménye: ezért a városfejlesztési programunkba mindenkit bevonunk, aki építő jellegű kritikát, véleményt, ötletet szeretne megfogalmazni. A legjobbakat pedig a többi szervezettel partnerként, közösen fogjuk megvalósítani. Szombathely újra az embereké, újra az itt élőké, újra mindenkié lesz!

 

Üdvözlettel,
Nagy Donát
elnök, Momentum Mozgalom Szombathelyi Helyi Szervezet


 

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.