Dézsi: Nem a parkolási rendelet miatt nem mennek vásárlók a belvárosba

Pintér Bence 2020-12-11 18:45:00
A polgármester szerint tíz percet igazán lehet sétálni. A friss győri covid-híradóból kiderült: idén magánban sem lesz tűzijáték, a szombati munkanapon hétköznapi menetrend szerint lehet parkolni, és szeptember óta 2550 covidos beteg kapott ellátást a győri kórházban az intenzív osztályra került betegek 54 százalékát sikerült megmenteni.

A szombati munkanapon hétköznapi rend szerint lehet parkolni a győri belvárosban – derült ki Dézsi Csaba András polgármester (Fidesz) friss covid-híradójából. Az is kiderült, hogy nem csak központi tűzijáték, de tűzijátékvásár sem lesz, korábbi évről megmaradt tűzijátékot pedig hivatalosan nem is szabad birtokolni.

Fontos információ még, hogy a Jókai utcai ügyfélszolgálati irodában december 12-től megszűnik a személyes ügyfélfogadás, elektronikus úton vagy telefonon lehetséges az ügyintézés. Ingyenes parkoló bérletet továbbra is lehet igényelni, a 96/50-50-50-es számon vagy az info@gyorszol.hu email-címen. Rendkívüli szünetet rendelt el az Oktatási Hivatal az Erzsébet ligeti Óvoda Boglárka csoportjánál december 15-ig, az Erzsébet Ligeti Óvoda Orgona csoportjánál pedig december 17-ig.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Kérdésekre válaszolva a polgármester elmondta:

szerinte nem az új parkolási rendelet miatt van kevés ember a belvárosi üzletekben, hiszen a parkolóházakban, belvárosszéli parkolókban meg lehet állni.

„Az a kereskedő, aki azzal áltatja magát, hogy ezért nem mennek hozzá a vendégek, mert tíz percet kéne gyalogolni... Ha ez lenne a helyzet, az Arrabona áruház bezárhatna, mert ott teljesen tiltott a parkolás már évek óta, a Baross utcában sem lennének az üzletek nyitva, hiszen oda évtizedek óta nem szabad behajtani” – mondta  a polgármester, bár azt kihagyta a dologból, hogy közvetlenül az Arrabona mögött lehet parkolni, illetve hogy a Baross utca keresztutcáinak jó részén is lehet parkolni.

Az is kiderült: ismét el kezdett gyűlni a hulladék az Iszkápa közben, aminek elszállítását már megrendelték. Korábban a polgármester kérdésünkre azt mondta: „ha kell, akkor folyamatosan itt fognak állni a közterület-felügyelők, és fizikailag akadályozzák meg, hogy újra lerakjanak itt szemetet”. Ezek szerint ez egyelőre nem valósult meg, de most Dézsi polgármester azt mondta: a városrendészet fog járőrözni itt. Velük kapcsolatban arra is kitért: hangulatkeltés arról írni, hogy miért fekete az egyenruhájuk ezen a képen, mivel a polgármester szerint a ruhájuk kék.

Facebook

(null)

December végén elkezdik koronavírus ellen oltani az egészségügyi dolgozókat

A híradó másik felében dr. Tamás László János főigazgató-főorvos tartott tájékoztatót, miután köszöntötte a tévénézőket. A főorvos arra bíztatott mindenkit, hogy jelentkezzen a védőoltásra.

Szeptember 1. óta 2550 koronavírusos beteg kapott ellátást a győri kórházban, jelenleg átlagosan napi 160-180 koronás pácienst látnak el. Most 19 beteg van intenzív osztályon a győri kórházban.

A főigazgató-főorvos kifejtette, hogy ezt részben egy szemész főorvos vezényelte le, aki nagyon büszke rá, hogy ezt végig tudta vinni. Voltak olyan nehéz hetek, amikor 300  fölötti beteget láttak el öt megyéből. De 3-4 hete átlagban 160-200 fekvőbeteg van: ők biztonságban vannak, nincs túlterhelve az osztály.

A bekerült 2550 beteg 16 százaléka hunyt el. Az intenzív osztályra került betegek 54 százalékát sikerült megmenteni.

Várhatóan december végétől oltják a győri kórházban koronavírus ellen a megye összes egészségügyi dolgozóját, majd január végétől el fogják kezdeni oltani a civil lakosságot. A főorvos arra kért a lakosságot különféle incidensek kapcsán, hogy próbáljanak együttműködni a kórház kapuját őrzőkkel (a ha jól értettük: a katonákkal?), nagyon nehéz most a helyzet, a főigazgató szeretné, ha mindenki kedves lenne a másikkal.

Szólj hozzá!

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.