Dézsi elképesztően egyszerű megoldást javasol a reggeli dugók megszüntetésére

Pintér Bence 2020-09-10 17:11:01
Forgalomtechnikai fejtágítás fél percben.

Mindjárt leírjuk, hogy mit mondott Győr polgármestere a dugókról. Azonnal. Csak előtte...

„...még egy téma, amit a Facebookodon olvastunk” – talán ez a mondat hangzik el a legtöbbet az önkormányzati GyőrPlusz rádió kéthetente jelentkező rendszeres műsorában, a Fél 8-as vizitben, amiben Dézsi Csaba András győri polgármestert kérdezik a műsorvezetők az elmúlt két hét történéseiről, ügyeiről, és be is lehet telefonálni.

Ezek a műsorok egy ideig eléggé el voltak dugva a GyőrPlusz oldalán, de mostanában készítenek belőle leiratot, amiből általában azt az egy-két izgalmas részt hagyják ki, amiért egyáltalán érdemes volt meghallgatni az interjút. Izgalmas részek ugyanis szoktak lenni, mondta már itt a polgármester, hogy a vasútállomás egy hányadék, vagy azt, hogy a főépítész leváltása az elmúlt időszak legjobb húzása volt, itt beszélt arról, hogy a Győrben szemetelők fele vidéki,

de itt állt elő azzal az összeesküvéselmélet-ízű megfejtéssel is, hogy a színházzal kapcsolatos első közvélemény-kutatást „külföldről rendelték meg”, ezért nem releváns az eredménye.

Szóval legalább egy-egy új információ vagy erős mondat el szokott férni ezekben a műsorokban, amelyekből a mai volt egyértelműen a mélypont – se egy erős mondat, se egy új infó: a műsor gyakorlatilag Dézsi Csaba András Facebook-posztjainak felolvasásából állt. A felmerülő témák – Születés Hete fesztivál, gyerekvállalás, kombinált víznyelők, patkányirtás, buszmenetrend-konzultáció, stb. – mind-mind csak reciklikálták az elmúlt két hét posztjainak szövegét.

A városi polgár persze manapság nem is vár kemény kérdéseket az önkormányzati médiától – egyébként tévesen –, de azért úgy egyáltalán kérdéseket lehet, hogy fel kéne tenni, ha már úgyis muszáj azért 20 percig beszéltetni a városvezetőt. Főleg azért fájdalom ez, mert mint a fenti példák mutatják, ha kap egy jó kérdést, Dézsi Csaba András tud érdekes dolgokat mondani – arra azonban nagyon nehéz reagálni, hogy „ezt írtad Facebookon, kifejtenéd még eggyel több bővített mondatban?” Persze elképzelhető, hogy vannak olyan idős polgártársaink, akik nem számítógépeznek, és akadnak mások is, akik nem követik figyelemmel a polgármester igencsak intenzív facebookos jelenlétét, nekik talán érdekes lehet ez a matiné.

A végére azért csak akadt egy valódi kérdés, miután a debreceni utat és a polgármester pólóválasztását is kitárgyalták a felek, és az utolsó fél percben (!) megkérdezték Dézsi Csaba Andrást a dugókról.

A polgármester megoldása: korábban kell elindulni, és akkor nem mindenki egyszerre van az úton.

Az utakat bővíteni ugyanis szerinte nem lehet a végtelenségig.

Hát ezt tudtuk meg ma reggel a Fél 8-as vizitből.

Szólj hozzá!

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

SZFE: Dokumentumfilm készül az egyetemfoglalásról

Kíváncsian várjuk a végeredményt.

van még itt cikk a témában:

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Több mint duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi Csaba András polgármester, de lehet, hogy későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.