Dézsi elképesztően egyszerű megoldást javasol a reggeli dugók megszüntetésére

Pintér Bence 2020-09-10 17:11:01
Forgalomtechnikai fejtágítás fél percben.

Mindjárt leírjuk, hogy mit mondott Győr polgármestere a dugókról. Azonnal. Csak előtte...

„...még egy téma, amit a Facebookodon olvastunk” – talán ez a mondat hangzik el a legtöbbet az önkormányzati GyőrPlusz rádió kéthetente jelentkező rendszeres műsorában, a Fél 8-as vizitben, amiben Dézsi Csaba András győri polgármestert kérdezik a műsorvezetők az elmúlt két hét történéseiről, ügyeiről, és be is lehet telefonálni.

Ezek a műsorok egy ideig eléggé el voltak dugva a GyőrPlusz oldalán, de mostanában készítenek belőle leiratot, amiből általában azt az egy-két izgalmas részt hagyják ki, amiért egyáltalán érdemes volt meghallgatni az interjút. Izgalmas részek ugyanis szoktak lenni, mondta már itt a polgármester, hogy a vasútállomás egy hányadék, vagy azt, hogy a főépítész leváltása az elmúlt időszak legjobb húzása volt, itt beszélt arról, hogy a Győrben szemetelők fele vidéki,

de itt állt elő azzal az összeesküvéselmélet-ízű megfejtéssel is, hogy a színházzal kapcsolatos első közvélemény-kutatást „külföldről rendelték meg”, ezért nem releváns az eredménye.

Szóval legalább egy-egy új információ vagy erős mondat el szokott férni ezekben a műsorokban, amelyekből a mai volt egyértelműen a mélypont – se egy erős mondat, se egy új infó: a műsor gyakorlatilag Dézsi Csaba András Facebook-posztjainak felolvasásából állt. A felmerülő témák – Születés Hete fesztivál, gyerekvállalás, kombinált víznyelők, patkányirtás, buszmenetrend-konzultáció, stb. – mind-mind csak reciklikálták az elmúlt két hét posztjainak szövegét.

A városi polgár persze manapság nem is vár kemény kérdéseket az önkormányzati médiától – egyébként tévesen –, de azért úgy egyáltalán kérdéseket lehet, hogy fel kéne tenni, ha már úgyis muszáj azért 20 percig beszéltetni a városvezetőt. Főleg azért fájdalom ez, mert mint a fenti példák mutatják, ha kap egy jó kérdést, Dézsi Csaba András tud érdekes dolgokat mondani – arra azonban nagyon nehéz reagálni, hogy „ezt írtad Facebookon, kifejtenéd még eggyel több bővített mondatban?” Persze elképzelhető, hogy vannak olyan idős polgártársaink, akik nem számítógépeznek, és akadnak mások is, akik nem követik figyelemmel a polgármester igencsak intenzív facebookos jelenlétét, nekik talán érdekes lehet ez a matiné.

A végére azért csak akadt egy valódi kérdés, miután a debreceni utat és a polgármester pólóválasztását is kitárgyalták a felek, és az utolsó fél percben (!) megkérdezték Dézsi Csaba Andrást a dugókról.

A polgármester megoldása: korábban kell elindulni, és akkor nem mindenki egyszerre van az úton.

Az utakat bővíteni ugyanis szerinte nem lehet a végtelenségig.

Hát ezt tudtuk meg ma reggel a Fél 8-as vizitből.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”