Dézsi: A legjobb húzásom az volt mostanában, hogy kirúgtam a főépítészt

Pintér Bence 2020-08-19 12:40:00
Túl van építve a város, minden le van betonozva: a győri polgármester szerint változtatni kell az építési szabályozáson. Dézsi Csaba András ismét beszólt az ETO-nak is.

Szokás szerint a Győr+ Rádió Fél 8-as vizit című műsorának vendége volt Dézsi Csaba András, Győr polgármestere szerda reggel. A polgármester a holnapi BaRock Zenebonáról beszélgetett a műsorvezetőkkel, aztán szóba került a felhőszakadás, amely kapcsán elmondta: csak gyűlnek azok a területek, ahol alaposan rendet kell rakni a városban: a szemétszállítás mellé most felkerült a csatornák ügye is – ez pedig összefügg az építési szabályzattal.

„Az építési szabályzatokon változtatni kell, túl van építve a város, az egész város úgy le van betonozva, hogy egy fűcsomó nincs. Ez még hagyján, de a vízelvezetésről nem gondoskodtak” – mondta, majd kijelentette:

„Őszintén szólva legjobb húzásom az volt az elmúlt időszakban, hogy kirúgtam a főépítészt.”

Ez egyébként május közepén történt, Révi Zsoltot Gyimóthy Ákos váltotta. Dézsi Csaba András elmondta, hogy keresi a megfelelő embereket a különféle pozíciókra, és ezekben az ügyekben szakemberekkel is tárgyal, a csatornák kérdésére is akad szerinte gyors megoldás. A következő két hónapban a teljes csatornahálózatot átnézik kis kamerákkal, hogy hol van szűkület.

Aztán arra is hozott egy példát, hogy „az építési dolgok hogy el lettek cseszve” az utóbbi időszakban: a Westy hajónál a rakparti úton húsz centi mély, egybefüggő vízréteg alakult ki, mert rosszul építették ki az útszakaszt, és ezért aztán a víz nem tudott elfolyni a Dunába. A vihartól elrugaszkodva pedig jó példa egyébként az, hogy a Kenus utcába nem jutott járda.

A műsor további részében a közterület-felügyelet új rendszeréről, az is kiderült például, hogy az Aranyparton elkapott kukkolót leleplező Kovács Albert is belép a közterület-felügyelet kötelékébe. Emellett pedig arról beszélgettek, hogy Dunaszerdahely Győr testvérvárosa lesz. Ennek kapcsán került szóba a dunaszerdahelyi DAC, amelyről a polgármester rövidesen az ETO-ra asszociált – a győri focicsapattal ugyebár márciusban volt már egy csörtéje. Ennek a meccsnek úgy tűnik, nincs vége, hiszen most a következőképpen fogalmazott:

„Hajrá foci, csak legyen foci, mert a tingli-tanglit nem szeretem. Mikor a győri ETO azt határozza meg az NB II-ben, hogy a cél az 1-10. hely megszerzése, az számomra nem elfogadható. Miért nem azt határozták meg, hogy az 1-20. hely megszerzése, és akkor biztos elérték volna a céljukat. Hogy lehet a tizedik helyet meghatározni az NB II-ben?” – mondta Dézsi, aki szerint ez az egész röhej.

A teljes adás, amiben még orvosi munkájáról is kérdezték, itt érhető el.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is