Dézsi: A legjobb húzásom az volt mostanában, hogy kirúgtam a főépítészt

Pintér Bence 2020-08-19 12:40:00
Túl van építve a város, minden le van betonozva: a győri polgármester szerint változtatni kell az építési szabályozáson. Dézsi Csaba András ismét beszólt az ETO-nak is.

Szokás szerint a Győr+ Rádió Fél 8-as vizit című műsorának vendége volt Dézsi Csaba András, Győr polgármestere szerda reggel. A polgármester a holnapi BaRock Zenebonáról beszélgetett a műsorvezetőkkel, aztán szóba került a felhőszakadás, amely kapcsán elmondta: csak gyűlnek azok a területek, ahol alaposan rendet kell rakni a városban: a szemétszállítás mellé most felkerült a csatornák ügye is – ez pedig összefügg az építési szabályzattal.

„Az építési szabályzatokon változtatni kell, túl van építve a város, az egész város úgy le van betonozva, hogy egy fűcsomó nincs. Ez még hagyján, de a vízelvezetésről nem gondoskodtak” – mondta, majd kijelentette:

„Őszintén szólva legjobb húzásom az volt az elmúlt időszakban, hogy kirúgtam a főépítészt.”

Ez egyébként május közepén történt, Révi Zsoltot Gyimóthy Ákos váltotta. Dézsi Csaba András elmondta, hogy keresi a megfelelő embereket a különféle pozíciókra, és ezekben az ügyekben szakemberekkel is tárgyal, a csatornák kérdésére is akad szerinte gyors megoldás. A következő két hónapban a teljes csatornahálózatot átnézik kis kamerákkal, hogy hol van szűkület.

Aztán arra is hozott egy példát, hogy „az építési dolgok hogy el lettek cseszve” az utóbbi időszakban: a Westy hajónál a rakparti úton húsz centi mély, egybefüggő vízréteg alakult ki, mert rosszul építették ki az útszakaszt, és ezért aztán a víz nem tudott elfolyni a Dunába. A vihartól elrugaszkodva pedig jó példa egyébként az, hogy a Kenus utcába nem jutott járda.

A műsor további részében a közterület-felügyelet új rendszeréről, az is kiderült például, hogy az Aranyparton elkapott kukkolót leleplező Kovács Albert is belép a közterület-felügyelet kötelékébe. Emellett pedig arról beszélgettek, hogy Dunaszerdahely Győr testvérvárosa lesz. Ennek kapcsán került szóba a dunaszerdahelyi DAC, amelyről a polgármester rövidesen az ETO-ra asszociált – a győri focicsapattal ugyebár márciusban volt már egy csörtéje. Ennek a meccsnek úgy tűnik, nincs vége, hiszen most a következőképpen fogalmazott:

„Hajrá foci, csak legyen foci, mert a tingli-tanglit nem szeretem. Mikor a győri ETO azt határozza meg az NB II-ben, hogy a cél az 1-10. hely megszerzése, az számomra nem elfogadható. Miért nem azt határozták meg, hogy az 1-20. hely megszerzése, és akkor biztos elérték volna a céljukat. Hogy lehet a tizedik helyet meghatározni az NB II-ben?” – mondta Dézsi, aki szerint ez az egész röhej.

A teljes adás, amiben még orvosi munkájáról is kérdezték, itt érhető el.

Szólj hozzá!

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.