Dézsi: A győri vasútállomás egy „hányadék”

ugytudjuk.hu 2020-07-03 14:46:41
Intermodális csomóponttá válhat, mélygarázzsal egészülhet ki a győri vasútállomás épülete.

Dézsi Csaba András győri polgármester a GyőrPlusz rádió reggeli műsorában elmondta, hogy a vasútállomás felújítása ügyében azután hívta el a MÁV vezetőjét Győrbe, hogy azt olvasta: a MÁV ötven vasútállomást felújít, de a győri nincs köztük. Hozzátette: eddig felsőbb szintű vezetők nem jöttek Győrbe valamiért, „ennek megvoltak az okai”, de megváltozott ezzel kapcsolatban a hozzáállás. A MÁV most elkezd tervezni egy energetikai felújítást,

miközben a polgármester szerint továbbra is asztalon van az intermodális csomópont ötlete, tehát hogy egy egységként újuljon meg a vidéki pályaudvar és a vasútállomás. A MÁV igazgatója pedig mélygarázst építene a vasútállomás mellé.

A polgármester az interjúban kerek-perec kimondta: a vasútállomás mostani épülete egy „hányadék”, a projekt pedig egyelőre tervezési fázisban van, ha nem lesz előrelépés időben, akkor ő maga fog ellátogatni a MÁV-hoz. Beszéltek még az elővárosi vasútról is a MÁV igazgatójával – a gond az, hogy a rendszerváltás idején egy sor iparvágányt felszámoltak, amelyek összekötötték egymással a városrészeket; ennek ellenére igyekeznek megoldani ezt a dolgot.

A műsorban betelefonálók is kérdezhettek, egy belvárosban lakó idősebb hölgy az önkormányzati tulajdonban lévő műemlék lakóházak állapotáról, illetve a győri „bulinegyedről” kérdezte a polgármester. Dézsi Csaba András elmondta: utóbbi kérdésre a válasza a tervezett kulturális negyed, ahol felépülne a „Fiatalok Palotája”, ahol szórakozóhelyek, koncertterem lenne – így próbálnák meg kivonni a fiatalokat a történelmi belvárosból.

A polgármester beszélt arról, hogy valamiféle bevonattal kezelik a játszóterek fémcsúszdáit, amelyek a nyáron felforrósodnak; illetve arról, hogy utasította a Győr-Szolt, az Árpád-parkolóházban helyezzék üzembe az átadás óta üzemeltető hiányában nem működő elektromosautó-villámtöltőket. Emellett kiderült, hogy szeptemberig gyűjti össze Radnóti Ákos alpolgármester, hogy milyen buszjáratok átalakításáról tárgyaljon a város a Volánbusszal.

Szólj hozzá!

Novemberben kezdődik az M83-as út fejlesztése Pápa és Győr között

132 milliárd forintba fog kerülni a tervek szerint.

Két autó karambolozott Győr külvárosában

A baleset a Pápai úton történt.

A napsütésé lesz a főszerep

Nyugaton nem kell esőre számítani.

Túl a 75 millión! - Season 5 és ingyen multi a CoD Warzone-ban!

Most bárki kipróbálhatja magát többjátékos módban, teljesen ingyen!

Rákapcsolt a nyár

Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken.

Romániában ismét megdőlt az elhalálozások és a napi esetszám negatív rekordja

Romániában pénteken újabb negatív csúcsot ért el az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek és a halálesetek száma, de valamelyest enyhült a kórházak leterheltsége.

Szellemet kaptak lencsevégre egy angliai bányában

Élő videó készült a meghökkentő esetről.

Hamarosan megkezdődhet a Vasvárt elkerülő, 2x1 sávos út tervezése

Összesen egy 4,5 kilométer hosszú útszakasszal segítenék levegőhöz jutni a várost

Teljesen lezárták a 82-es főutat Csesznek mellett

A 82-es számú főút 25. kilométerszelvényében, Zirc-Kardosrét és Csesznek között két személygépkocsi ütközött augusztus 7-én fél öt után nem sokkal.

Durva: Facebook-harcosokat fognak képezni Budapesten, állítólag óriási az érdeklődés

Kifejezetten jobboldaliaknak szánják az ingyenes tanfolyamot, ami négy napig fog tartani.

Ma estétől újból lehet mozizni Sárváron

Egyelőre rövidített nyitva tartás mellett üzemel majd a filmszínház.

100 ezer gyermek vált hajléktalanná a bejrúti robbanást követően

Már legalább 154 halálos áldozatot szedett a katasztrófa.

van még itt cikk a témában:

Újabb román horrorvontatmányt kapcsoltak le Győrnél a rendőrök

Az utánfutón jelentősen túlnyúló és szabálytalanul rögzített lakókocsit szállított a felelőtlen sofőr.