Bana Tibor szerint a fideszes városvezetők és képviselők csak a központi akarat szolgalelkű végrehajtói

ugytudjuk.hu 2019-09-14 12:47:00
Kemény szavak a Jobbik alelnökétől.

Bana Tibor, a Jobbik alelnöke az Alfahírnek adott hosszabb interjút Szentgotthárdon. Szóba került, hogy milyen kihívásokkal néz szembe a Jobbik az októberi önkormányzati választások kapcsán, miért érdemes a fideszes fenyegetések ellenére az ellenzéki erő jelöltjeire szavazni és, hogy október 13. után tényleg betagozódik a nemzeti formáció a baloldalba, ahogy azt a fideszes propaganda híreszteli.

Arra a kérdésre, hogy miért kelnek útra egyre többen a régióból és ingáznak Ausztria és Magyarország között, Bana azt mondta,

"A túlnyomó többség a magasabb fizetések és a jobb munkakörülmények miatt választja ezt a lehetőséget."

A másik ok szerinte az országban uralkodó légkör, ami miatt egyre többen próbálnak szerencsét nyugaton - sokan nem is a szakmájukban elhelyezkedve, hiszen még úgy is jobban járnak anyagilag. Ezen akarnak változtatni Banáék: "a magyar béreket fokozatosan közelíteni kell a nyugat-európai színvonalhoz."

Arra a kérdésre, hogy milyen következményei vannak a térség életére ennek a folyamatnak, Bana azt mondta, hogy már a szakmunkások is fegyre nagyobb számban hagyják el Vas megyét, így nehezebb szakembert találni, aki pedig itthon marad, az egyre drágábban nyújtja a különféle szolgáltatásokat.

"Általában is jellemző sajnos, hogy az árak már nagyon is közelítenek az osztrák színvonalhoz, míg a bérek és a nyugdíjak messze elmaradnak attól."

Bana azt mondja, fontos, hogy akár jobbikos színekben, akár valamilyen összefogás eredményeként minél több Jobbik-tag tölthessen be önkormányzati pozíciókat, mivel "a jobbikos polgármesterek, képviselők – de nyugodtan mondhatom, hogy mi, országgyűlési képviselők is – az ország minden táján kiállnak a helyi érdekek mellett és lokálpatrióta szellemben politizálnak."

Bana Tibor elképesztőnek tartja, hogy a Fidesz azzal fenyegeti a településeket, hogyha ellenzéki vagy független vezetést választanak, akkor Budapesten elzárják a pénzcsapokat és a helyiek öt évre elfelejthetik a fejlesztési pénzeket. Hozzáteszi, hogy nagyobb városok, megyeszékhelyek – Pécs vagy Szombathely – esetében is azt látni, semmiféle pozitívummal nem jár, ha kormánypárti a polgármester.

"A fideszes városvezetők és képviselők csak a központi akarat szolgalelkű végrehajtói. Nem mernek vagy nem akarnak ellentmondani annak, nem fogalmaznak meg önálló véleményt és gyakran elengedik a helyiek kezét."

Bana határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy október 13. után a Jobbik betagozódik-e a baloldalba. Mint mondja, az önkormányzati választásokon helyi közéleti szereplők indulnak, akikkel együtt lehet és kell is működni, ha ha az az adott település érdekeit szolgálja.

"Ugyanakkor fontos, hogy a jobbikosok – a helyi érdekeket szemük előtt tartva – továbbra is határozottan képviseljék a közösségünkre jellemző nemzeti értékelvűséget."

- mondta.

Bana a végén elmondja, nem félnek attól, hogy a Fidesz utáni világban ideig ciki lesz jobboldalinak lenni. Meg akarják mutatni, hogy a Fidesznek van jobboldali alternatívája.

"Tudatosítanunk kell a választókban, hogy a Fidesz autoriter berendezkedése nem egyenlő a jobboldalisággal, a konzervativizmussal és a keresztyénséggel."

- mondta.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.