Az új futópályának köszönhetően nemsokára teljes kivilágítást kap a sárvári Csónakázó-tó

Fehér Buda 2020-06-05 15:40:00
Kiegészítő beruházásként lámpaoszlopokat telepítenek a part közelébe.

Még márciusban írtunk arról, hogy közel 45 millió forintot különített el a sárvári önkormányzat a képviselő-testületi ülésen futópályák kialakítására a Csónakázó-tó körül. A teljes projekt ennek azonban a duplájába, közel 90 millióba fog kerülni, amihez, sikeres pályázat esetén, az állam is hozzá fog járulni az Országos Futópálya-építési Program keretében. Az ülésen már az is kiderült, hogy pontosan hol fogja körbeölelni a tavat az új futópálya, ezen a térképen látszik, hogy egy teljes kört alakítanak majd ki a parton:

 

 

 

Azt már Ágh Péter, fideszes országgyűlési képviselő osztotta meg a Facebook-oldalán, hogy elbírálták Sárvár pályázatát, a város megkapja szükséges pénzt ahhoz, hogy el is készülhessen a futókör. 

 

Ágh Péter

Büszkeségünk, Magyarország legmagasabb fehérre meszelt Trianon-keres... ztje a Ság hegyen áll. Köszönet Kemenesalja és Celldömölk polgárainak, hogy évtizedről évtizedre őrizték ezt a helyet és továbbadták üzenetét! A magyarok lelkét Trianon és az azóta eltelt száz év se tudta megtörni. Mindez világosan megmutatja: voltunk, vagyunk, leszünk!

 

A futópályáról végül a város oldalán tettek közzé pontosabb információkat, ebből kiderül, hogy a pálya 1,2 méter széles lesz, és 1022 méteren keresztül fektetik le a műanyagborítású pályát. De itt még nincs vége az újdonságoknak, kiderült még az is, hogy a pálya mellett

kiegészítő beruházásként utat és közvilágítást épít a területen a sárvári önkormányzat, tehát megszűnik az éjszakai sötétség a Csónakázó-tó körül.

Máhr Tivadar alpolgármester a város holnapján elmondta, hogy összesen 130 millió forintot fog felemészteni a projekt, Kondora István, a város polgármestere pedig még azt is elhintette, hogy a Csónakázó–tó területének fejlesztésére további pályázatokat is beadtak, amelyek elbírálásra várnak. Tehát a tó környékét komplex beruházásokon keresztül fogják fejleszteni a közeljövőben, amire már évek óta készült a városvezeték, Kondora szerint régóta készen állnak a város tervei a beruházásokkal kapcsolatban. Ilyen beruházás lesz az a büfé is, amely a Csónakázó-tó közelében nyílik majd meg, erről itt írtunk bővebben:

 

Nemsokára büfé épül a sárvári Csónakázó-tó mellett

150 négyzetméternyi területet ad bérbe Sárvár városa egy vállalkozónak, aki egy vendéglátót hoz majd létre a Csónakázó-tó mellett - döntött a város képviselő-testülete a februári ülésén. A területen nagyjából egy 72 négyzetméteres pavilon felépítésére adtak engedélyt, amihez így egy 78 négyzetméteres előkert is kapcsolódik.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.