Az M1 közszolgálati tévé híradója még mindig azt szajkózza, hogy ne viseljünk szájmaszkot, ha amúgy jól érezzük magunkat

Nagy Donát 2020-03-28 11:36:00
Szerintük hamis biztonságérzetet ad a viselése.

Az Operatív Törzs mostanában 11 órakor tartja sajtótájékoztatóját. Vagyis erre az időpontra hirdeti azt meg, azonban 10-15 percet általában késni szoktak.

Amíg én is vártam az M1 előtt a hivatalos közvetítésre, a köztévé híradóját voltam kénytelen nézni.

Te atya ég, sokan azt hiszik, hogy ez a valóság, és az az igaz, amit itt mutatnak?

- gondoltam a tudósítások közben.

Természetesen volt gonosz balliberális sajtózás, meg az ellenzék lejáratása is az anyagok között.

Az olyan apróságok, mint például Szombathelyen a Fidesz-KDNP frakciója úgy ajánlotta fel a közpénzt, hogy azzal már nem is ők rendelkeztek, már nem volt szó.

A szombathelyi fideszes képviselők nagylelkűen felajánlottak 1 millió forintot a keretükből a koronavírus elleni küzdelemre, miközben a polgármester már régen ebből a pénzből harcol a járvánnyal

Farkas Bazsi Sőt, a keretek egy részét már el is költötte a városvezetés. Ma reggel közleményt kapott szerkesztőségünk a szombathelyi Fidesz frakciótól. (Igen, bármennyire is oximoron ez a mondat szerkezet, valóban így történt) Ebben az áll, hogy a nyolc képviselő egy-egy millió forintot ajánl fel a 3 millió forintos képviselői keretéből, a koronavírus elleni küzdelemre.

A legmegdöbbentőbb mégis az volt, hogy a szalagcímben is azt írják: egészségesként ne viseljünk szájmaszkot.

A híradó anyagában Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, az egészséges embereknek nem kell szájmaszkot hordania, mivel annak viselése hamis illúziót kelt arról, hogy biztonságban vagyunk. Ráadásul ha maszkban vagyunk, akkor fogdosni fogjuk az arcunkat, ami további veszélyt jelent.

Most akkor érdemes maszkot hordani, vagy nem?

Pintér Bence Teljes káosz a kommunikációban: az országos tisztifőorvos először kiadott, aztán visszavont egy ajánlást, ami szerint a maszk hordása szükségtelen. Nézzük, mit mondanak a különféle szervek!

Mindeközben két visegrádi országban, Csehországban és Szlovákiában már kötelezővé tették a maszkviselést, de például Szombathelyen is azon dolgoznak az önkéntesek, hogy vasárnapig minden szombathelyinek legyen maszkja; míg a Fejér megyei Velencén már kötelező is azt hordani.

A szombathelyi szájmaszkok kiosztását nem befolyásolja a korlátozás

Nagy Donát Vasárnap estig minden háztartásba eljutnak, jelenleg is gőzerővel dolgoznak a kiosztáson. Mi is megírtuk, hogy szombattól kijárási korlátozásokat vezetnek be egész Magyarországon. Az új korlátozásokról pontosabban a megjelent rendeletben lehet olvasni. Ezzel kapcsolatban felhívtuk Németh Ákost (Éljen Szombathely), hogy okoz-e fennakadást az új rendelet a szájmaszkok lakosságnak történő kiosztásában, vagy az önkéntesek munkájában.

A Magyar Orvosi Kamara szerint szintén érdemes viselni, hiszen a maszk gátolja vírus átadását tünetmentes fertőzötteknél is, ezzel hozzájárul a járvány terjedésének akadályozásához. A szájmaszk viselésével így nemcsak magunkat, hanem egymást is védjük vele.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.