Az M1 közszolgálati tévé híradója még mindig azt szajkózza, hogy ne viseljünk szájmaszkot, ha amúgy jól érezzük magunkat

Nagy Donát 2020-03-28 11:36:00
Szerintük hamis biztonságérzetet ad a viselése.

Az Operatív Törzs mostanában 11 órakor tartja sajtótájékoztatóját. Vagyis erre az időpontra hirdeti azt meg, azonban 10-15 percet általában késni szoktak.

Amíg én is vártam az M1 előtt a hivatalos közvetítésre, a köztévé híradóját voltam kénytelen nézni.

Te atya ég, sokan azt hiszik, hogy ez a valóság, és az az igaz, amit itt mutatnak?

- gondoltam a tudósítások közben.

Természetesen volt gonosz balliberális sajtózás, meg az ellenzék lejáratása is az anyagok között.

Az olyan apróságok, mint például Szombathelyen a Fidesz-KDNP frakciója úgy ajánlotta fel a közpénzt, hogy azzal már nem is ők rendelkeztek, már nem volt szó.

A szombathelyi fideszes képviselők nagylelkűen felajánlottak 1 millió forintot a keretükből a koronavírus elleni küzdelemre, miközben a polgármester már régen ebből a pénzből harcol a járvánnyal

Farkas Bazsi Sőt, a keretek egy részét már el is költötte a városvezetés. Ma reggel közleményt kapott szerkesztőségünk a szombathelyi Fidesz frakciótól. (Igen, bármennyire is oximoron ez a mondat szerkezet, valóban így történt) Ebben az áll, hogy a nyolc képviselő egy-egy millió forintot ajánl fel a 3 millió forintos képviselői keretéből, a koronavírus elleni küzdelemre.

A legmegdöbbentőbb mégis az volt, hogy a szalagcímben is azt írják: egészségesként ne viseljünk szájmaszkot.

A híradó anyagában Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, az egészséges embereknek nem kell szájmaszkot hordania, mivel annak viselése hamis illúziót kelt arról, hogy biztonságban vagyunk. Ráadásul ha maszkban vagyunk, akkor fogdosni fogjuk az arcunkat, ami további veszélyt jelent.

Most akkor érdemes maszkot hordani, vagy nem?

Pintér Bence Teljes káosz a kommunikációban: az országos tisztifőorvos először kiadott, aztán visszavont egy ajánlást, ami szerint a maszk hordása szükségtelen. Nézzük, mit mondanak a különféle szervek!

Mindeközben két visegrádi országban, Csehországban és Szlovákiában már kötelezővé tették a maszkviselést, de például Szombathelyen is azon dolgoznak az önkéntesek, hogy vasárnapig minden szombathelyinek legyen maszkja; míg a Fejér megyei Velencén már kötelező is azt hordani.

A szombathelyi szájmaszkok kiosztását nem befolyásolja a korlátozás

Nagy Donát Vasárnap estig minden háztartásba eljutnak, jelenleg is gőzerővel dolgoznak a kiosztáson. Mi is megírtuk, hogy szombattól kijárási korlátozásokat vezetnek be egész Magyarországon. Az új korlátozásokról pontosabban a megjelent rendeletben lehet olvasni. Ezzel kapcsolatban felhívtuk Németh Ákost (Éljen Szombathely), hogy okoz-e fennakadást az új rendelet a szájmaszkok lakosságnak történő kiosztásában, vagy az önkéntesek munkájában.

A Magyar Orvosi Kamara szerint szintén érdemes viselni, hiszen a maszk gátolja vírus átadását tünetmentes fertőzötteknél is, ezzel hozzájárul a járvány terjedésének akadályozásához. A szájmaszk viselésével így nemcsak magunkat, hanem egymást is védjük vele.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.