Az M1 közszolgálati tévé híradója még mindig azt szajkózza, hogy ne viseljünk szájmaszkot, ha amúgy jól érezzük magunkat

Nagy Donát 2020-03-28 11:36:00
Szerintük hamis biztonságérzetet ad a viselése.

Az Operatív Törzs mostanában 11 órakor tartja sajtótájékoztatóját. Vagyis erre az időpontra hirdeti azt meg, azonban 10-15 percet általában késni szoktak.

Amíg én is vártam az M1 előtt a hivatalos közvetítésre, a köztévé híradóját voltam kénytelen nézni.

Te atya ég, sokan azt hiszik, hogy ez a valóság, és az az igaz, amit itt mutatnak?

- gondoltam a tudósítások közben.

Természetesen volt gonosz balliberális sajtózás, meg az ellenzék lejáratása is az anyagok között.

Az olyan apróságok, mint például Szombathelyen a Fidesz-KDNP frakciója úgy ajánlotta fel a közpénzt, hogy azzal már nem is ők rendelkeztek, már nem volt szó.

A szombathelyi fideszes képviselők nagylelkűen felajánlottak 1 millió forintot a keretükből a koronavírus elleni küzdelemre, miközben a polgármester már régen ebből a pénzből harcol a járvánnyal

Farkas Bazsi Sőt, a keretek egy részét már el is költötte a városvezetés. Ma reggel közleményt kapott szerkesztőségünk a szombathelyi Fidesz frakciótól. (Igen, bármennyire is oximoron ez a mondat szerkezet, valóban így történt) Ebben az áll, hogy a nyolc képviselő egy-egy millió forintot ajánl fel a 3 millió forintos képviselői keretéből, a koronavírus elleni küzdelemre.

A legmegdöbbentőbb mégis az volt, hogy a szalagcímben is azt írják: egészségesként ne viseljünk szájmaszkot.

A híradó anyagában Müller Cecília tisztifőorvos azt mondta, az egészséges embereknek nem kell szájmaszkot hordania, mivel annak viselése hamis illúziót kelt arról, hogy biztonságban vagyunk. Ráadásul ha maszkban vagyunk, akkor fogdosni fogjuk az arcunkat, ami további veszélyt jelent.

Most akkor érdemes maszkot hordani, vagy nem?

Pintér Bence Teljes káosz a kommunikációban: az országos tisztifőorvos először kiadott, aztán visszavont egy ajánlást, ami szerint a maszk hordása szükségtelen. Nézzük, mit mondanak a különféle szervek!

Mindeközben két visegrádi országban, Csehországban és Szlovákiában már kötelezővé tették a maszkviselést, de például Szombathelyen is azon dolgoznak az önkéntesek, hogy vasárnapig minden szombathelyinek legyen maszkja; míg a Fejér megyei Velencén már kötelező is azt hordani.

A szombathelyi szájmaszkok kiosztását nem befolyásolja a korlátozás

Nagy Donát Vasárnap estig minden háztartásba eljutnak, jelenleg is gőzerővel dolgoznak a kiosztáson. Mi is megírtuk, hogy szombattól kijárási korlátozásokat vezetnek be egész Magyarországon. Az új korlátozásokról pontosabban a megjelent rendeletben lehet olvasni. Ezzel kapcsolatban felhívtuk Németh Ákost (Éljen Szombathely), hogy okoz-e fennakadást az új rendelet a szájmaszkok lakosságnak történő kiosztásában, vagy az önkéntesek munkájában.

A Magyar Orvosi Kamara szerint szintén érdemes viselni, hiszen a maszk gátolja vírus átadását tünetmentes fertőzötteknél is, ezzel hozzájárul a járvány terjedésének akadályozásához. A szájmaszk viselésével így nemcsak magunkat, hanem egymást is védjük vele.

Szólj hozzá!

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok.