Az egyik helyen nem kellett, a másikban jó lesz?

ugytudjuk.hu 2019-08-04 19:35:00
Bukott jelölteket rebootol a Fidesz Szombathelyen.

Korábban már írtunk a Fidesz által pár héttel ezelőtt megjelent szombathelyi képviselőjelöltekről. Az új eddig ismeretlen nevek egyből színessé tették a kampányt, hiszen az Oladi lakótelepen induló Büki Zoltán Körmenden él és szélsőségesen gyűlöli a Falco kosárlabdacsapatát. A Derkovits lakótelep északi részén próbálkozó Janzsó Zoltán pedig azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szerinte a másik Derkovitsos körzetben induló Fidesz-KNDP-s Melega Miklós testnevelésből felmentett, alkalmatlan jelölt.

A megyei levéltárat irányító Melega amúgy jelentős vereséget szenvedett az Éljen Szombathely! Egyesület jelöltjével, László Győzővel szemben, ám most ugyanott próbálkozik, ahol tavaly. Igaz új ellenfelet kap a körzet régi képviselője, a függetlenként induló Czeglédy Csaba személyében.

Vannak azonban olyan korábban már körzetükben megbukott fideszes politikusok, akik inkább máshol próbálkoznak. Horváth Csaba feketeöves ebben a módszerben. A 2006-ban a közgyűlésbe bekerült polgárikörös előbb a vasút környékének volt a képviselője, majd a körzethatások átszabásával 2010-től már a Derkovitson nyert. Öt évvel ezelőtt, azonban csúnyán leszerepelt. Összesen 33%-ot kapott, miközben a fiatal, addig szinte ismeretlen Horváth Soma 51% feletti eredménnyel magabiztosan hozta el tőle a városrészt. A veterán fideszes politikus az elmúlt ciklusban a pálya széléről figyelte az eseményeket, ám most újra próbálkozna, ám már a KISZ lakótelepen.

Szintén nem mert egykori körzetében rajthoz állni Rettegi Attila, aki az Oladi lakótelepen kapott ki legutóbb. Míg ő 35%-ot szerzett, addig a baloldali Horváth Attila 41%-kal győzött. A közgyűlésbe így listán bejutó Rettegi most a Szentkirály-Gyöngyöshermán-Gyöngyösszőlős városrészen szépítene.

Hasonló módszert választott a mostanában, az általa vezetett városi sportdelegáció botrányáról elhíresült Lendvai Ferenc is. A Fidesz frakcióvezetője szintén listán került be 2014-ben a közgyűlésbe, hiszen korábbi körzetében veszített Kelemen Krisztiánnal szemben a Joskar-Olán. Itt a fentieknél sokkal szorosabb eredmény született. Lendvai közel 42 százalékos eredményével szemben Kelemen 43%-kal nyert csupán. Csakhogy az elmúlt öt évben az Éljen Szombathely! frakcióban politizáló képviselő az egyik legaktívabb, a körzetéért legtöbbet dolgozó képviselő volt, így a városi tanácsnoki pozíciót is betöltő Lendvai idén inkább másik választókerületet választott, és inkább Kopcsándi Józseffel szemben indul el, hátha ott több sikerrel jár, mint ahonnan egyszer már elkergették.

Szólj hozzá!

Mellbimbót villantott Tóth Andi

Egy hete még eltakarta, de ma már nem fél megmutatni őket!

Körözött férfit fogtak Sárváron

A rendőrök a férfit a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították.

Ma sem kell kabátot felvennünk

Meleg nyári napra számíthatunk.

Eszenyi Enikő felfüggeszti színészi tevékenységét a Vígszínházban

Ezt a színház új igazgatója, Rudolf Péter mondta el egy interjúban.

Tornagyőztes a Hali!

A zöld-fehérek a Siófok után a Pécset is megverte.

Kigyulladt egy szombathelyi csarnok plazmavágójának egy része

A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Fél nap alatt 21 gyorshajtót mértek be a kapuvári rendőrök

Az egyik sofőr 50 helyett 106-tal száguldott.

Eldőlt Griezmann sorsa a Barcánál

Az utóbbi időben arról lehetett hallani, hogy a vezetőedző és a klubelnök sem elégedett vele.

van még itt cikk a témában:

Ma sem kell kabátot felvennünk

Meleg nyári napra számíthatunk.

Ingyenes szabadtéri mozi lesz jövő hétvégén a szombathelyi Csónakázó-tó szigetén

A Csinibabát és a Kiskedvencek titkos életét vetítik majd, de a következő hetekben számos más program is lesz a Nyitott Városháza program keretében.