Az állam szerint neki semmi dolga nincsen a Haladás Sportkomplexummal

Farkas Bazsi 2020-09-17 16:40:00
Ajándék volt, évi 300 millió forintot költ az üzemeltetésre a kormány, de most azt mondják, semmilyen hatáskörük nincs arra, ki és hogyan használja.

Az, hogy ilyen ajándékot kap valaki, ahhoz nyilvánvalóan rendesen kell viselkedni, ezt így karácsony tájékán minden gyerek tudja, hogy rendesen köll viselkedni, mert Jézuska akkor rendesen sok ajándékot hoz - ezekkel a szavakkal adta át 2017 novemberében Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) akkori polgármester a Haladás Sportkomplexumot. Aztán nem sokkal később jött a felismerés, hogy az ajándékot fenn is kell tudni tartani. 

A korábbi Haladás csarnok töredéke lesz az új üzemeltetése - ezt pedig Hende Csaba (Fidesz-KDNP) a térség országgyűlési képviselője mondta, szintén az avatáson. 

Újabb fideszes piti bosszú miatt lehetetlenítik el továbbra is az élvonalban szereplő szombathelyi női kézilabda csapatot?

Alig két hete írtunk róla, hogy a közgyűlési döntés ellenére, megint kiszorultak az SZKKA NB1-es női kézilabdázói a Haladás Sportkomplexumból. Az ok pályafoglaltság volt. Nos az augusztus 21.

Csakhogy nem lett, a Sportkomplexum éves fenntartási költsége közel 500 millió forint. Ezt az egyik fő bérlő a Haladás VSE önerőből képtelen is lenne kigazdálkodni, éppen ezért sietett az állam az egyesület segítségére és 300 millió forintos cimkézett állami támogatással fizette ki a sportolók helyett a bérleti díjat. 

Bár nevében a Sportkomplexum, a vasutas sportegyesület és a labdarúgó klub is Haladás, mind a három külön, külön jogi személy. A Sportkomplexumot bérlőként pedig nem csak a Haladás VSE használhatja. 

Lassan egy éve húzódó probléma, hogy a Sportkomplexumba csak nehezen jutnak be a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia játékosai. Nemrég is csak hosszú, bonyolult egyeztetések után kaptak edzés időpontot, akkor is csak a munkacsarnok kissebbik pályáján vezényelhettek nekik tréninget. 

Ungár: "Hende Csaba nem lehet egyszerre a térség kijáró embere és nem lehet ártatlan, tehetetlen bámészkodó"

"Hende Csaba, Szombathely és térségének országgyűlési képviselője, láthatóan menekül a felelősség elől, ködösít, csúsztat és pózol ahelyett, hogy a város egyik legsikeresebb sportklubja, az SZKKA Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia számára méltó körülményeket biztosítana egy közpénzből épült létesítményben." - olvasható Ungár Péter vasárnapi közleményében annak kapcsán, hogy a város első osztályú kézilabda csapata méltaltan körülmények között kénytelen edzeni.

Közben pedig olyan érdekességek derültek ki, hogy a Haladás VSE-nek nincs is bérleti szerződése a Sportkomplexum használatára. Annak időbeosztását mégis a HVSE szabja meg.

A tisztánlátás miatt kérdezte meg Ungár Péter a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője a sport területét is tömörítő Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy a Haladás Sportkomplexum, miért nem ad teret a helyi kézilabda csapatnak az edzésekhez?

Annak ellenére, hogy a Sportkomplexum állami pénzből épült és azt, ha közvetve is, de az állami költségvetésből tartják fent, Kövér László házelnök szerint a Sportkomplexum működéséhez az államnak semmi köze nincsen, annak tulajdonosi joga nincsen a létesítményen, így visszautasította a kérdést. 

Hende Csaba szerint is kellene egy új csarnok Szombathelyre!

Nyílt levelet tett közzé Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője a Facebookon. Ezt most változtatás nélkül közöljük. Tisztelt Kocsis Máté! Egy olyan ügyben írok levelet, melyben keresve se lehetne találni illetékesebb embert, hiszen Ön egyszemélyben a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke és a Fidesz frakcióvezetője.

Egyre inkább úgy néz ki, hogy egy új munkacsarnokra lenne szüksége Szombathelynek. Legutóbb Hende Csaba is azon a véleményen volt, hogy a megnőttek a használati igények, a Sportkomplexum pedig már önmagában kicsinek bizonyul ezeket kielégíteni. 

Egy új csarnokkal megszűnnének a kézisek teremgondjai és egyébként alteratíva lenne egy iskolának is, ahol a mindennapos testnevelés miatt továbbra is le vannak terhelve az intézmények termei. Ungár nemrég éppen arról kérdezte Kocsis Mátét, a Magyar Kézilabda Szövetség elnökét, hogy kaphat e TAO-keretet a szombathelyi kézilabda klub. Kocsis egyelőre nem reagált a megkeresésre. 

Szólj hozzá!

Oszlopnak ütközött egy autó Győrben

A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki.

Óvatlan volt egy sárvári edzőterem zsebtolvaja

Lebukása után mindent megtett, hogy egérutat nyerjen.

Összeütközött két autó Rábapatynál

A 84-es főúton történt a baleset.

85 millió forint értékben kapott autókat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Agrárminiszter szerint csakis minőségi munkaeszközökkel lehet minőségi munkát végezni.

Összeütközött két gépkocsi Belednél

A tűzoltók áramtalanítják az egyik járművet.

Öt győri játékos is helyet kapott a magyar női kosárlabda-válogatottban

Dombai Réka, Dubei Debóra, Török Ágnes, Weninger Virág és Barnai Judit is a csapat tagja.

Férjhez ment Scarlett Johansson

A hírt különleges módon vitték a nyilvánosság elé.

Már negyven koronavírus-fertőzöttről tudnak Sárváron

Közel hetvenen pedig járványügyi megfigyelés alatt vannak.

840 ezret vert el egy önjelölt kőműves Vas megyében, csak az nem látszott, mire

Egy istálló falát kellett volna megjavítania, kontárkodás miatt áll bíróság elé.

Gáz van, azaz nincs

Több, mint egy hete képtelenek megjavítani az osztrák-magyar gázcsövet Lébénynél.

Németh Szilárd tankot mászott

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára az újonnan érkezett Leopard harckocsik számára épült hangárok átadásán szemlézett.

Kanadai lesz a Rubik-kocka

15 milliárd forintot adtak a tulajdonjogokért.

Hétfő hajnaltól újra járható lesz a győri Jókai utca

Hétfőre elkészül a felújítás a belvárosi utcában.

Önként bezárkózott Szentpéterfa

Kritikus a járvány a vasi településen, de több helyi szerint nincs is akkora baj.

van még itt cikk a témában: