Hende Csaba szerint is kellene egy új csarnok Szombathelyre!

Farkas Bazsi 2020-09-15 22:08:00
Ungár Péter nyílt levelet írt Kocsis Máténak, a Kézilabda Szövetség elnökének, amiben az SZKKA teremproblémáira világít rá. 

Nyílt levelet tett közzé Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője a Facebookon. Ezt most változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Kocsis Máté!

Egy olyan ügyben írok levelet, melyben keresve se lehetne találni illetékesebb embert, hiszen Ön egyszemélyben a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke és a Fidesz frakcióvezetője. Márpedig sajnos erősen az a gyanú, hogy olyan esettel állunk szemben, ahol a sport és a politikai szempontok – a Fidesz szemszögéből – súlyos ellentmondásba kerültek, és sajnálatos módon az utóbbiak kerekedtek felül.

Mint az MKSZ vezetője nyilván Ön is tudja, hogy Szombathelyen működik egy dinamikusan fejlődő és már most is nagyon sikeres egyesület, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, amely több mint 300 utánpótlás versenyzőt nevel, és a számtalan utánpótlás bajnokság mellett, az NB1 A és B csoportjában is indít csapatot. A sikerek ellenére a klub jelenleg hontalan, nincs saját csarnoka, sokszor csak folyamatos és hosszas egyeztetések után tudnak edzés helyet és időpontot találni. A probléma onnan ered, hogy az egyesület hiába pályázott, nem kapott az Ön által vezetett szövetségtől támogatást saját csarnok építésére. Mindez azért furcsa, mert a Szombathelynél nagyságrendileg kisebb Lentiben éppen 1,2 milliárd forintért építenek kézilabdapályát.

Sajnos erős a gyanú, hogy a csapat elutasítása mögött politikai bosszú állhat, ugyanis Hende Csaba valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag az SZKKA-t is ellenségnek kiáltotta ki. A gyanút erősíti, hogy az azóta megszűnt megyei kézilabda szövetségben Hende Csabához ezer szálon köthető emberek ültek döntéshozó pozícióban, hogy mást ne mondjak a képviselő úr felesége is. Azt talán pont Önnek nem kell mondani, hogy a TAO felhasználásával épülő pályákra korábban a megyei szövetségek tettek javaslatot. Az SZKKA azonban egyszer sem esett olyan megítélés alá, hogy ajánlást kapjon a szövetségtől.

Engedje meg, hogy hadd idézzem Hende Csaba egyik legutóbbi Facebook-posztját ahol azt írja:

“Örülök, hogy ez a vita világosan megmutatja, mekkora szüksége volt Szombathelynek, a szombathelyi sportéletnek az új sportkomplexumra. Hiszen láthatóan jogos használati igények versengenek, és a konfliktust - ha van - az okozza, hogy többen szeretnék használni a létesítményt, mint ahányan beférnek. Ez annak fényében különösen megnyugtató, hogy az elmúlt években a baloldal - amely Szombathelyen ma kormányon van, mindenben, így a sportkomplexum használati kérdéseiben is dönthet - nem győzte hangoztatni azt a véleményét, hogy ez a sportkomplexum felesleges, erre a városnak nincs szüksége, és így tovább.
Most meg kiderül, hogy még kicsinek is bizonyul…”

Ezek szerint a térség parlamenti képviselője is tisztában van vele, hogy Szombathelynek szüksége lenne egy újabb csarnokra, ami otthona lehetne az SZKKA kézilabda csapatainak.

Annak reményében, hogy a Szövetség elnökeként Ön is mindent megtesz egy ilyen sikeres klub támogatásáért két kérdésben várom megtisztelő válaszát. Egyrészt igaz-e az a hír, hogy a megyei szövetség korábban egyértelműen nem támogatta azt, hogy az SZKK kapjon TAO támogatást egy saját csarnok építésére? Másrészt, ha történt is ilyen, akkor a klub eredményeinek ismeretében Ön, mint a szövetség elnöke támogatja-e jelenleg, hogy az egyesület kapjon TAO felhasználási keretet, és a most fennálló méltatlan helyzet mielőbb megoldódjon?

Várva megtisztelő válaszát,

Üdvözlettel,

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

Szólj hozzá!

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.