Hende Csaba szerint is kellene egy új csarnok Szombathelyre!

Farkas Bazsi 2020-09-15 22:08:00
Ungár Péter nyílt levelet írt Kocsis Máténak, a Kézilabda Szövetség elnökének, amiben az SZKKA teremproblémáira világít rá. 

Nyílt levelet tett közzé Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője a Facebookon. Ezt most változtatás nélkül közöljük.

Tisztelt Kocsis Máté!

Egy olyan ügyben írok levelet, melyben keresve se lehetne találni illetékesebb embert, hiszen Ön egyszemélyben a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke és a Fidesz frakcióvezetője. Márpedig sajnos erősen az a gyanú, hogy olyan esettel állunk szemben, ahol a sport és a politikai szempontok – a Fidesz szemszögéből – súlyos ellentmondásba kerültek, és sajnálatos módon az utóbbiak kerekedtek felül.

Mint az MKSZ vezetője nyilván Ön is tudja, hogy Szombathelyen működik egy dinamikusan fejlődő és már most is nagyon sikeres egyesület, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, amely több mint 300 utánpótlás versenyzőt nevel, és a számtalan utánpótlás bajnokság mellett, az NB1 A és B csoportjában is indít csapatot. A sikerek ellenére a klub jelenleg hontalan, nincs saját csarnoka, sokszor csak folyamatos és hosszas egyeztetések után tudnak edzés helyet és időpontot találni. A probléma onnan ered, hogy az egyesület hiába pályázott, nem kapott az Ön által vezetett szövetségtől támogatást saját csarnok építésére. Mindez azért furcsa, mert a Szombathelynél nagyságrendileg kisebb Lentiben éppen 1,2 milliárd forintért építenek kézilabdapályát.

Sajnos erős a gyanú, hogy a csapat elutasítása mögött politikai bosszú állhat, ugyanis Hende Csaba valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag az SZKKA-t is ellenségnek kiáltotta ki. A gyanút erősíti, hogy az azóta megszűnt megyei kézilabda szövetségben Hende Csabához ezer szálon köthető emberek ültek döntéshozó pozícióban, hogy mást ne mondjak a képviselő úr felesége is. Azt talán pont Önnek nem kell mondani, hogy a TAO felhasználásával épülő pályákra korábban a megyei szövetségek tettek javaslatot. Az SZKKA azonban egyszer sem esett olyan megítélés alá, hogy ajánlást kapjon a szövetségtől.

Engedje meg, hogy hadd idézzem Hende Csaba egyik legutóbbi Facebook-posztját ahol azt írja:

“Örülök, hogy ez a vita világosan megmutatja, mekkora szüksége volt Szombathelynek, a szombathelyi sportéletnek az új sportkomplexumra. Hiszen láthatóan jogos használati igények versengenek, és a konfliktust - ha van - az okozza, hogy többen szeretnék használni a létesítményt, mint ahányan beférnek. Ez annak fényében különösen megnyugtató, hogy az elmúlt években a baloldal - amely Szombathelyen ma kormányon van, mindenben, így a sportkomplexum használati kérdéseiben is dönthet - nem győzte hangoztatni azt a véleményét, hogy ez a sportkomplexum felesleges, erre a városnak nincs szüksége, és így tovább.
Most meg kiderül, hogy még kicsinek is bizonyul…”

Ezek szerint a térség parlamenti képviselője is tisztában van vele, hogy Szombathelynek szüksége lenne egy újabb csarnokra, ami otthona lehetne az SZKKA kézilabda csapatainak.

Annak reményében, hogy a Szövetség elnökeként Ön is mindent megtesz egy ilyen sikeres klub támogatásáért két kérdésben várom megtisztelő válaszát. Egyrészt igaz-e az a hír, hogy a megyei szövetség korábban egyértelműen nem támogatta azt, hogy az SZKK kapjon TAO támogatást egy saját csarnok építésére? Másrészt, ha történt is ilyen, akkor a klub eredményeinek ismeretében Ön, mint a szövetség elnöke támogatja-e jelenleg, hogy az egyesület kapjon TAO felhasználási keretet, és a most fennálló méltatlan helyzet mielőbb megoldódjon?

Várva megtisztelő válaszát,

Üdvözlettel,

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

Szólj hozzá!

Sorra fertőződnek meg az intenzíves orvosok a győri kórház főigazgatója szerint

Tamás László János hozzátette: emellett jelentősen emelni kell a koronavírusos betegek intenzív ágyainak a számát.

Hajszálon múlt a SZKKA sikere az MTK otthonában

A második félidő derekán még egál volt a részeredmény.

A Falco nyerte a Krasznai-emlékmeccset

A szombathelyiek győztek a Sopron ellen.

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki:

Családi házak napelemeire is lesz támogatási program

Az a cél, hogy "magyar tulajdonú, zöld és high-tech" legyen az energiagazdaság.

A Dunaújváros ellen próbál meg javítani a Crushers

Idegenben kéne megszerezni az első győzelmet.

Hamar lebukott a győri tolvaj a lopott szerszámgéppel

24 órán belül elfogták a gépkocsifeltörőt.

A Lokál hazudott Czeglédyről

Rosszul zárult a hét a NER-média számára a Fővárosi Törvényszéken. Két nap alatt három esetben kötelezték őket sok százezres sérelemdíj megfizetésére.

Müller Cecília: a szabályok azért szükségesek, hogy ne kelljen további korlátozásokat bevezetni

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs ülése után arra is felhívta a figyelmet, hogy a közösségi terjedés jellemzi a járványt.

Bő SZEKUND komolyzenei standup - Bősze Ádám önálló estje az AGORA-Savaria Filmszínházban

A Bartók Rádió és a Virtuózok tehetségkutató műsorvezetője lép fel.

Győri Jobbik: a Dézsi által két hónapja átadott nyilvános WC máris bedöglött

A Bem téri illemhely meghibásodását kéri számon a polgármesteren a párt helyi szervezete.

Tudta, hogy a patkány milyen jó csapatjátékos?

A kutatás sokat segíthet a megfelelő mesterséges intelligencia kifejlesztésében.

A fertőzöttek száma 32,5 millió, a halálos áldozatoké 988 ezer világszerte

A Földön 32 472 766 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 987 679, a gyógyultaké pedig 22 377 620 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint szombat reggeli adatai szerint.

Széllel, esővel, hidegfronttal köszönt az ősz

A nap első felében zivatarok is várhatóak.

Cserbenhagyót keres a rendőrség Sopronban

Sérülten otthagyta áldozatát Kópháza és Nagycenk között.

Aranyérmet kapott Magawa, a kambodzsai taposóaknakereső patkány

A rágcsáló lassan már nyugdíjba vonul, a karrierje alatt 39 robbanószerkezetet fedezett fel.

60 éves a Megáll az idő

Az örökzöld slágerből most új felvétel készült.