A Viking Sigyn kapitánya tavasszal már okozott hajóbalesetet

ugytudjuk.hu
2019. június 5. szerda, 07:45
A dunai hajóbalesetben részt vevő ukrán kapitány egy másik hajóval okozhatott balesetet áprilisban.

A múlt héten Budapesten sok halálos áldozattal járó hajóbaleset egyik részese, a Viking Sigyn ukrán kapitánya a Viking Idun nevű hajóval áprilisban egy olajszállító tankernek ütközött - írja a hajozas.hu.

 

A szakportál cikke szerint a Viking Sigyn szállodahajó egy svájci cégé, amelynek 142 hajója van világszerte, és amelynek egy másik hajója a Viking Idun kevesebb mint két hónapja, április elsején ütközött neki egy olajszállító tankernek, miközben Antwerpenből Gentbe hajózott. A fedélzeten akkor 171 utas volt. Egy a portálnak névtelenül nyilatkozó Viking-alkalmazott szerint ugyanaz az ukrán Jurij C. volt a hajó kapitánya, aki múlt héten a Viking Sigynt is irányította.

 

Szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek a holttestét még aznap megtalálták, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A hajóbalesetben akkor 21 ember tűnt el, azóta több holttestet találtak, jelenleg még 16 embert keresnek. A katasztrófával kapcsolatban egy hónapos előzetes letartóztatásba helyezték a Viking Sygin 64 éves kapitányát, Jurij C-t, akit tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgattak ki.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás