Fotó: Lakatos Péter / MTI

Hét halott a Parlamentnél történt hajóbalesetben

ugytudjuk.hu
2019. május 30. csütörtök, 06:44

Ahogy arról már beszámoltunk, súlyos hajóbaleset történt Budapesten a Parlamentnél szerda este.

 

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: negyed tízkor érkezett a bejelentés, hogy egy turistahajó felborult a Dunán. A fedélzeten 33 dél-koreai turista és kéttagú magyar személyzet tartózkodott.

 

A hatóságok azonnal megkezdték a kutatást a Duna teljes szakaszán.

 

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a helyszínen bejelentette: hét embert meghalt, hét embert pedig könnyű sérülésekkel vittek kórházba.

 

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: 96 hivatásos tűzoltóval, tűzoltóautókkal, speciális műszerekkel is keresik a túlélőket. Azt mondta, a keresés elhúzódó folyamat lesz.

 

Rendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán 2019. május 30-án. Heten meghaltak, amikor a luxushajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében 29-én éjszaka, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a két fős magyar személyzettel a fedélzetén. MTI/Lakatos PéterRendőrök helyszínelnek a Viking Sigyn szállodahajón a Duna Margit híd és Árpád híd közti szakaszán, miután a luxushajó összeütközött a Hableány nevű turistahajóval a Parlament közelében 29-én éjszaka, majd a kishajó felborult és elsüllyedt 33 dél-koreai turistával és a két fős magyar személyzettel a fedélzetén. Fotó: Lakatos Péter / MTI

 

Az M1 aktuális csatornán elmondták: a helyszínen tartózkodik Pintér Sándor belügyminiszter és Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár is.

 

Horváth Ildikó az MTI-nek elmondta: három nagy kórház fogadja a dunai hajóbaleset sérültjeit. 

 

Az államtitkár a magyar kormány nevében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. Egyúttal megköszönte a mentésben részt vevők munkáját.

 

Az M1 aktuális csatorna úgy értesült, hogy megtalálták a szerda esti dunai hajóbalesetben elsüllyedt hajó roncsát.

 

A tudósító azt mondta: a roncs a Margit híd pillérétől három méterre van a Duna mélyén. Hogy mikor tudják kiemelni, azt még nem tudni.

(MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás