A szemétnek nem a fákon a helye! - Itt vannak az infók a szombathelyi szeméttelep-tüntetésről

VPP 2019-09-19 19:58:00
Mindenkit várnak, akinek fontos környezetünk megóvása és a szombathelyi Parkerdő védelme.

Szombaton este 18-tól 20 óráig a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport tüntetést szervez a szombathelyi Fő téren, a Lipóti Pékség előtt az Erdei iskola úti szeméttelep környezetszennyező működése miatt. A civilek többször is jelentették a problémát mind az erdészet, mind pedig a városvezetés felé, de érdemi változás eddig nem történt, sőt szerintük minden szakszerűen, előírásoknak megfelelően történik.

A csoport egyik alapítója, Kapy Anita feljelentést is tett a rendőrségen (nem is egyszer) - de ennek sem lett semmi következménye. Remélik, ha minél több ember tud, hall a dologról, akkor a város már nem fogja tudni a szőnyeg alá söpörni a problémát.


Ezek a képek magukért beszélnek. Ezt sok mindennek lehet nevezni, de hogy szakszerűnek vagy korszerű védőhálónak, kerítésnek nem, az is biztos. Látszik mennyire védi a környező fákat, növényeket a szennyezéstől - kommentálta az elküldött fotókat Wiktora Krisztián alapító tag.

A "szemétnek nem a fákon a helye" esemény szeptember 21-én, szombaton 18 órakor kezdődik. 


"Szeretnénk felhívni az emberek és a városvezetés figyelmét, milyen tűrhetetlen állapot uralkodik az Erdei Iskola úton működtetett szeméttelepen és környékén! A hulladék - amit pénzért leadunk - egy része kijut a természetbe és a fákat díszíti, a környezetet szennyezi. Szeretettel várunk mindenkit! Kicsiket, nagyokat, öregeket,fiatalokat ! Hívjuk fel együtt egy békés,zenés demonstrációval az illetékesek figyelmét erre a sürgősen megoldásért kiáltó problémára!!!" - írják a szervezők az esemény Facebook-oldalán.

Az esemény hangulatát a beszédek között zenészek fogják megalapozni, lesz figyelemfelkeltő performansz és különböző kis extrák. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a demonstráció békés lesz.

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.