A pillanat, amikor az ellenzék ismét elfelejtett "lejönni" vidékre

Bazsó Bálint 2020-07-18 18:35:00
Pedig alkalom és lehetőség is lett volna rá.
"Ezek kegyelemdöfést jelentenek a vidéki embereknek, és meg kell mondjam, hogy kegyelemdöfést jelentenek a magyar gazdaságnak"
Ez a mondat 11 éve hangzott el, az akkor még ellenzéki képviselő, Fónagy János szájából. A politikus és a Fidesz a szocialista-szabaddemokrata vonalbezárásokat kritizálva - teljes joggal - következetesen vidékpusztításnak minősítették azt, ráadásul sikerült  a 2010-es kormányváltásig napirenden is tartaniuk a témát, megalapozva ezzel a földindulásszerű győzelmet Szentgotthárdtól Záhonyig.
 
Hogy aztán ne történjen semmi.
 
Néhány bezárt vonal újranyitásán kívül a Fidesz semmit nem tett azért, hogy a vidéki közösségi közlekedés nagyobb kihasználtsággal működjön: látszat menetrenddel, a források és a fejlesztési források elvonásával ugyanis egy fillérrel többet nem költött a vidéki közösségi közlekedésre, mint ami a minimális működéshez szükséges. 
 
Katasztrofális pályaállapotok, 40 éves kohószökevények, és persze a mutatóban meghagyott napi egy-két vonat. Nem kell hozzá minisztériumi tanácsadónak lenni, hogy tudjuk, ez bizony csak arra elég, hogy egy parlamenti viszontválaszban – két kiadós elmúltnyolcévezés után – elmondhassa az épp aktuális, közlekedéspolitikáért felelős beszélő fej, hogy számszerűleg hány mellékvonalat indítottak újra.
 
 
Az elmúlt években aztán időről időre ismét előkerült a vonalbezárások ötlete, ráadásul több szakmai szervezet szerint ugyanabból a körből, akik a 2010-es kormányváltás után is tűzközelben maradhattak.
 
Így történhetett, hogy az épp kivezetésre kerülő járványügyi intézkedésekre hivatkozva az Információs és Technológiai Minisztérium háttérszervezete, a Közlekedéstudományi Intézet néhány munkatársa járatriktításos tervét Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár sietve jóváhagyta. 
 
Az eredmény mára közismert: kétszer-háromszor hosszabb pótlóbuszozások, lekéső csatlakozások, vagy éppen napi egyetlen, késő éjjel, vagy kora hajnalban induló vonat jelentette volna a "kínálatot". 

A MÁV új menetrendjével ezentúl három átszállás kell majd, hogy Szombathelyről eljussunk Pécsre

A tegnap este jelent meg a MÁV-Start június 6-tól érvényes menetrendje, ami miatt már most nem egy szervezet emelte fel a hangját, az utasok pedig zúgolódnak, ami nem csoda. A Magyar Közlekedési Klub szerint az új menetrend a legsúlyosabb botrány kategóriájába tartozik, mely „totálisan tönkreveri egész térségek közösségi közlekedését", a Közlekedő Tömeg pedig közlekedéspolitikáért felelős államtitkár lemondását követeli.

A megszült, menetrendnek nehezen nevezhető, sokkal inkább tudatos rombolást végül nemcsak a sajtó kezdte el darabokra szedni, hanem a vidéki, érintett településvezetők és országgyűlési képviselők is.
 
Jó esetben. Ugyanis míg több helyen a kormányzati szereplők – köztük V. Németh Zsolt, vagy éppen Balassagyarmat kormánypárti polgármestere – kezdték a Fideszhez képest szokatlan nyíltsággal, ráadásul a nyilvánosság előtt kritizálni a járatritkítást, addig az ellenzék tekintélyes része továbbra is az összefogás unásig ismételt üzenetét próbálta és próbálja azok torkán lenyomni, akik amúgy gyorsabb és olcsóbb közszolgáltatásokat, jobb utakat, elérhető, működő kórházat és persze létező közösségi közlekedést akarnak.
 
Eközben az ellenzék egyik – néhány kiadással korábbi – megmentője, Márki-Zay Péter, a járatriktításban súlyosan érintett Hódmezővásárhely polgármestereként mindössze annyit tudott mondani, hogy "nem áll módjában közbeavatkozni a kormány döntéseivel szemben".
 
Ennél nem is tévedhetett volna nagyobbat.
 
Mint ismert, a minisztérium néhány napja részben meghátrált, így néhány vonalon jó eséllyel visszaáll a járványmenetrend előtti időszakban érvényes közlekedési rend. Persze ne gondolja senki, hogy a minisztériumban, vagy a már megnevezett háttérintézménynél rájöttek volna a tévedésre, esetleg kihajították volna a költséges járatriktításért felelősöket, csupán arról van szó, hogy a kellő lobbierővel bíró térségek elég hangosak voltak ahhoz, hogy nyomást gyakoroljanak a saját képviselőjükre, vagy a minisztérium megfelelő osztályára.

Meghátrál a minisztérium: visszavonhatják a járatriktítások egy részét

A RegionalBahn értesülései szerint visszakozik a szaktárca: több vasútvonalon is visszaáll a „járványmenetrend" előtti időszakban érvényes közlekedési rend. A portál szerint ugyanakkor nem koncepcióváltásról van szó, csupán a helyi érdekek győzelméről, vagyis nem minden vonalat érint a visszaállítás. Mint írják: A MÁV-nál már dolgoznak az új szerelvényfordulók megtervezésén.

Ez azonban csak arra elég, hogy a korábbi, cikkünk elején már említett kamumenetrendet állítják vissza, használható, nota bene versenyképes szolgáltatásra továbbra sincs esély. 
 
Magyarul, a magát előszeretettel vidékpártinak beállító Fidesznek továbbra sincs használható koncepciója a vidéki közösségi közlekedés megújítására, addig pedig biztosan nem is lesz, amíg az ellenzék erre rá nem kényszeríti. 
 
Igaz, ahhoz végre "le kéne jönni" vidékre és nemcsak unásig ismételgetni ezt egymásnak a baráti sajtóban.

Szólj hozzá!

Hivatalos: elmarad a központi szilveszteri buli Szombathelyen

Ahogy azt kedden megírtuk: a járvány miatt nem lesz városi szilveszteri ünnepség.

Orbán: 10 százalékkal emeljük a katonák fizetését

A miniszterelnök ezt mai Facebook-bejegyzésében jelentette be.

Németh Zsolt, Bana Tibor és Rába Kálmán felköszöntötték a sárvári mentőállomás dolgozóit

A képviselők egy-egy ajándékcsomaggal köszönték meg a mentők emberfeletti munkáját.

Szombathely felkészült a havazásra

A SZOVA kollégái már a havazást megelőzően az utakon lesznek

Több változtatás jön az Instagramra a fiatal felhasználók védelme miatt

Az a vád érte a vállalatot, hogy ártanak a gyerekeknek, de a cég vezetői nem akarnak változtatni, mert fontosabbnak tartják a nyereségüket a biztonsággal szemben.

Ungár Péter: Az otthongondozásnak nincs alternatívája, ezért meg kell becsülni

A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője szerint az egész ápolási díj rendszere olyan kevés embert érint, hogy a díj emelése nem terhelné meg jelentősen a költségvetést.

Kamion ütközött autóval Győrújbarátnál

A 82-es főúton történt a karambol.

14 éves csúcsot döntött az infláció

Brutális áremelkedés figyelhető meg az élelmiszerek nagy részénél.

Baleset történt Nagysimonyiban

A Kossuth Lajos utcában félpályán halad a forgalom.

Elterelik a Gyöngyös patak egy szakaszát Sárváron

A belvárosban átmenetileg megszűnik a vízutánpótlás.

Max Verstappen apja szerint fia nem úgy akar világbajnok lenni, hogy kilöki Hamiltont

A világbajnoki címről döntő Abu-Dzabi Nagydíj vasárnap 14 órakor rajtol.

Ez a cég szállítja a notebook-okat a Vas és Győr-Moson-Sopron megyei diákoknak, tanároknak is

Veszprém megyével együtt 10 ezer eszköz jut a régiónk oktatásának.

Néhány évtizeden belül csökkenni kezdhet a Föld népessége

Évszázadok óta nem volt példa arra, ami a kutatók szerint a 21. század második felében fog bekövetkezni.

Napsütéssel, majd havazással köszönt a szerda

Napközben 5 fokot is mérhetünk.