Básthy Béla (Fidesz-KDNP) a Meskó utca felújítása mellett (Fotó: Összefogás Kőszegért Egyesület))

A fideszes városvezetés annyira saját sikerének akarja kikiáltani a kőszegi Dózsa György út felújítását, hogy még a korábbi testületi ülésen elhangzottakat is letagadja

Farkas Bazsi
2019. július 12. péntek, 10:57
Csakhogy az utca felújításáért eddig gründoló Rába Kálmánnak hangfelvétele van felszólalásáról.

FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS
MEGRENDELŐ: MOMENTUM MOZGALOM

Kezdjük máris a száraz tényekkel: Kőszeg 100 millió forintot kapott a központi költségvetésből arra, hogy felújítsa a ramaty állapotban lévő Dózsa György utcát. 


Az utca régóta várt arra, hogy új aszfaltréteget kapjon. Rába Kálmán a város jobbikos önkormányzati képviselője blogjában azt íjra:

 

A Dózsa György utca, a Bajcsy utca és a Felső körút kritikán aluli állapotával személyem többször is foglalkozott, 2018-ban és 2019-ben is -Bana Tibor közreműködésével-, költségvetési módosító indítvány segítségével próbáltunk pénzforrást igényelni kőszegi útfelújításokra az állami költségvetésből. 2018-ban és 2019-ben is leszavazták az indítványainkat, idén viszont a költségvetési bizottság saját előterjesztésként benyújtotta az egyiket, amit aztán el is fogadtak. Senki nem állította, hogy mi szereztük a pénzt, viszont mi is örülünk a sikernek és egy kicsit a magunkénak is érezzük azt, mert mi is tettünk lépéseket az ügy érdekében. Ennyi lenne a történet, ha nem érkezett volna meg a kőszegi Fidesz új polgármesterjelöltje, aki óvodásokat is megszégyenítő, elementáris tajtékzásba kezdett.

 


Rába ugyanis azt állítja, hogy a fideszes alpolgármester a felújítást már ügy üdvözölte, mintha azt rajtuk kívül soha senki nem szorgalmazta volna korábban. Az persze akár lehetne vita tárgya is, hogy akkor most a Jobbik korábbi lobbija, vagy a helyi Fidesz kormányzati kapcsolatai eredményezték a frissen terített aszfaltot a Dózsa György utcában, de van egy dolog, ami teljesen tényszerű.

 

Mégpedig az, hogy a testületi ülések jegyzőkönyvei mit tartalmaznak. A Kőszegi Fidesz Facebook-oldala ugyanis a jegyzőkönyvekre hivatkozva azt írta, hogy Rába sosem szólalt fel az utca ügyében. Mutatjuk is a posztot:

 

Kőszegi Fidesz

A Dózsa utcáról Kőszegen - Rába Kálmán egy szót sem szólt... 2018. novemberében adták át az Árpád-házi Szent Margit Iskola új tornacsarnokát, mely 1,2 milliárd forintból épült túlnyomórészt állami...

 

Rába azonban saját hangfelvétellel rendelkezik arról, hogy ő valóban beszélt az út felújításáról, konkrétumként a 2018 január 25-i testületi ülést hozza.

 

Nem lesz pénz a Bajcsy-Zsilinszky és Dózsa György utca felújítására Kőszegen

Képviselő-testületi ülés, Kőszeg, 2018.01.25.

 


Visszakerestem az ülés jegyzőkövét, ami Rába elmondott szavaiból szinte csak mazsolázgatott:

 

Rába Kálmán felhívja a figyelmet arra, hogy az Árpádházi iskola mögött kezdődött tornacsarnok építkezés – ami természetesen a város javát szolgálja majd – következtében a környező utak állapota erősen megromlott. A Bajcsy-Zs. utcában komoly tankcsapdák alakul-tak ki. Kérdés, hogy a munkák befejezése után lehetséges lesz-e, hogy a város részleges vagy teljes felújítást kezdeményezzen?

 


A kérdés az, hogy felvet-e bármiféle törvénytelenséget az, hogy a testületi ülés jegyzőkönyve nem szó szerinti dokumentuma annak, amit a teremben a képviselők elmondanak. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás