Fotó: Bonyhádi Zoltán

A döntős tapasztalat az Egis Körmend mellett szól a Falco ellen

Vágvölgyi Bálint
2019. június 13. csütörtök, 10:22
A két csapat keretéből egyetlen játékos van, aki tizenegy évvel ezelőtt is részese volt a vasi finálénak.

Tegnap biztossá vált, hogy 2008 után újra vasi döntőt rendeznek a férfi kosárbajnokságban. A Körmend hazai pályán verte a Pécset a párharc ötödik meccsén, a Falco múlt pénteken biztosította be részvételét a fináléban.

 

Van olyan játékos, aki már a szombathelyiek első bajnoki címének megszerzésekor is aktív tagja volt az egyik csapat rotációjának. A BB1.hu, kosaras szakportál összeállításából kiderül, a jelenlegi keretekből ki rendelkezik már döntős tapasztalattal.

 

Egis Körmend

 

A tizenkét fős keretből három játékos már volt bajnok pályafutása során, és egy olyan is akad, aki már eljutott a fináléig, de a csúcsra még nem ért fel (a vasi piros-feketék az idei szezonban megnyerték az Alpok Adria Kupát, de a BB1.hu csak a bajnoki döntőket vette figyelembe).

 

Ferencz Csaba: 2003-ban már tagja volt a Körmend eddigi utolsó bajnokcsapatának, 2007-ben és 2008-ban is döntőzött, ám akkor „csak” ezüst került a nyakába.

Xavier Thames: 2017-ben macedón bajnok volt.

Mario Delas: Bár a pályán már nem segítheti a társakat, mégis ő számít a legrutinosabbnak. Balti Liga győztes (2010), kétszeres litván bajnok (2012, 2013), horvát bajnok (2015) és észt bajnok (2016).

Csorvási Milán: 2016-ban bajnoki döntőt játszott az Albával, akkor be kellett érnie a második hellyel.

TJ Price, Desonta Bradford, Leyton Hammonds, Németh Ákos, Lajsz Gergely, Kiss Benedek, Takács Kristóf, Oroszi Bence, Érsek Marcell és Kiss Mátyás első döntőjére készül.

Matthias Zollner, vezetőedző 2014-ben és 2015-ben is osztrák bajnoki címet szerzett.

 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

 

A tizenkét fős keretből egy játékos mondhatja el magáról, hogy ő már tudja, milyen érzés bajnoknak lenni. Öten vannak, akik eddig egy karnyújtásnyira voltak tőle.

 

Evan Bruinsma: A nyáron holland bajnokként érkezett a sárga-feketékhez (2018).

Darrin Govens, Váradi Benedek, Tóth Norbert és Hódi Patrik 2017-ben és 2018-ban is döntőzött a Falcóval, Perl Zoltán a légióskodása miatt csak 2018-ban. Nekik eddig az ezüstből jutott.

Juvonte Reddic, Ron Curry, Stefan Balmazovics, Bíró Olivér, Verasztó Péter és Körmendi Bence felnőtt pályafutása első bajnoki döntője készül.

Gasper Okorn, vezetőedző 2017-ben szlovén bajnok volt az Olimpija Ljubljanával.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás